Éremközelben a fiatalok

spigott - 2024. július 20. 15:00

Negyedik helyen végzett a strandkézilabdázók Európa-bajnokságán a két DKKA-játékossal felálló magyar női U16-os válogatott.

Főoldali és belső kép forrása: beach.eurohandball.com

Bulgáriában, Várnában rendezték meg az U16-os strandkézilabda Európa-bajnokságot július 3. és 7. között, s a megméretésen a magyar korosztályos női válogatott is jó esélyekkel szállt harcba az érmekért, s nemzeti együttesünkben ráadásul két DKKA-játékosért, Kolonics Dórkáért és Köteles Miráért is szoríthattunk.

Fiataljaink a házigazdák elleni 2-0-s győzelemmel kezdték a viadalt, majd a szerbek ellen ugyanígy, 2-0-ra nyert válogatottunk, mely a románok ellen sem veszített szettet, s bár a lengyelek már egy játszmát elvettek a mieinktől, négy fordulót követően veretlenül álltak csoportjuk élén a magyarok. A németek ellen sajnos nem jött ki a lépés (0-2), de a spanyolok elleni negyeddöntőt már behúzták 2-1-re a mieink, így már ekkor eldőlt, hogy éremért játszhatnak majd a viadal véghajrájában.

Az elődöntőben a hollandok vártak fiataljainkra, s bár az első szettet sikerült megnyerni, a másodikat és a harmadikat hatalmas csatában a hollandok nyerték, így ők jutottak be a fináléba. A bronzmeccsen a horvátok voltak a mieink ellenfelei, s jobb támadójátékuknak köszönhetően 2-0-ra legyőzték a magyar csapatot, így válogatottunk végül a negyedik helyen fejezte be a küzdelmeket. A tornát végül a hollandok nyerték, miután a döntőben 2-0-s sikert arattak a franciák ellen.

A szép csapatsiker mellett ráadásul egy remek egyéni elismerésnek is örülhettünk, mert Köteles Mira, mint az Eb legjobb védője, bekerült az Európa-bajnokság All Star csapatába is, amihez természetesen szintén jár a gratuláció.

A rovat további hírei: Sport

Újabb kanadai a DAB keretében

Újabb kanadai a DAB keretében

2024. júl. 20.

A 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető Colton Leiter Norvégiából érkezik Dunaújvárosba.

DSTV: szezont zártak a kispályások

DSTV: szezont zártak a kispályások

2024. júl. 19.

Megtartotta hagyományos évzáró-díjátadó ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség – lezárult a 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Amatőr Labdarúgó Bajnokság. Az esemény részeként nem pusztán az osztályok dobogós csapatait díjazták, számos egyéni elismerés és különdíj is gazdára talált. Hangkép.

Aranyos úszók az országos bajnokságon

Aranyos úszók az országos bajnokságon

2024. júl. 19.

A Hódmezővásárhelyen megrendezett országos gyermek bajnokság első és második napján is jutott egy-egy aranyérem a DKSE úszóinak.

Véghajrában az olimpiai felkészülés

Véghajrában az olimpiai felkészülés

2024. júl. 18.

Várják már olimpiát női vízilabda válogatottunk dunaújvárosi tagjai, de még elsősorban az edzéseken tesznek meg mindent azért, hogy a lehető legjobban szerepeljenek a francia fővárosban.

Érmes helyek a strandon

Érmes helyek a strandon

2024. júl. 18.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Kiskőrösön megrendezett országos strandbirkózó bajnokság második fordulójában.

Biztató szavak az olimpia előtt

Biztató szavak az olimpia előtt

2024. júl. 17.

Önkormányzatunk vezetése is köszöntötte a párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda válogatott dunaújvárosi tagjait.

Újra köszöntötte legjobbjait a DLSZ

Újra köszöntötte legjobbjait a DLSZ

2024. júl. 17.

Több mint ötven díjat adtak át a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetői a 2023/2024-es szezont lezáró ünnepségén a Campus étteremben.