Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

doszerk - 2024. július 21. 14:58

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott minden játékosa a maximumot nyújtotta az olimpiai felkészülés során.

Kép forrása: MTI/Krizsán Csaba

"Nagyon örülök a felkészülésnek. Már mondtam, hogy az első találkozóra olyan állapotban érkeztek, hogy a fizikális dolgokkal kevésbé kellett foglalkozni, inkább a kézilabdával. Nagyon gyorsan eltelt ez a négy hét, és csak pozitívan tudok nyilatkozni" - mondta az MTI-nek a szakvezető. Hozzátette: mindenki jól végezte a munkáját és a maximumot nyújtotta. A magyarok múlt hét kedden Roglán 31-21-re, múlt szombaton Győrben 28-27-re nyertek Szlovénia ellen, pénteken pedig Stuttgartban 30-29-re kikaptak Németországtól edzőmérkőzésen. Párizsba hétfőn utaznak, első olimpiai csoportmeccsüket pedig csütörtökön a címvédő és világbajnok franciákkal játsszák. Addig még konditermi és labdás edzéseik is lesznek a francia fővárosban, de a versenyhelyszínen csak egy alkalommal gyakorolhatnak.

"Mindhárom mérkőzés hasznos volt. Jó állapotban vagyunk és sok mindenre képesek vagyunk, de akkor tényleg mindenkinek csúcsteljesítményt kell nyújtania" - szögezte le Golovin, aki elárulta: már megkezdték a taktikai felkészülést a francia válogatottra. A csapatkapitány Böde-Bíró Blanka úgy fogalmazott: nagyon büszke a válogatottra, hogy pénteken a második félidőben hatgólos hátrányból nagyon szépen visszajött a németek elleni mérkőzésbe és fordítani tudott. "Sajnálom, hogy a vége nem úgy alakult, mert a kezünkben volt a sorsunk, de mindenképpen tanulunk a hibáinkból, ez egy jó lecke volt, az ilyen végjátékokat sokkal magabiztosabban kell megoldanunk" - közölte. A Ferencváros kapusa úgy vélekedett: a házigazda franciák ellen is élvezniük kell majd a játékot, és felszabadultan, nyomás nélkül játszani, hiszen nem rajtuk van a teher, nem ők lesznek győzelmi kényszerben azon a találkozón, csak a házigazdáknak lesz vesztenivalójuk.

"Remélem, inkább erőt merítünk abból a hangulatból, abból a környezetből és jó mérkőzést tudunk játszani velük" - nyilatkozta. Az irányító Vámos Petra elmondta, eléggé hullámzó mérkőzés volt a stuttgarti, azonban voltak olyan pontjai, amelyekbe lehet kapaszkodni. Például a meccs előtt megbeszélték, hogy az első 15 perc kulcskérdés lesz, és erre tudtak is figyelni, összeszedetten kezdtek. A francia Metz HB játékosa megjegyezte, a második félidőben kulcsfontosságú volt a kapusteljesítmény, és a legfontosabb szituációkban mindig hozzá tudott tenni valaki a csapat teljesítményéhez. "Az utolsó öt percben volt három eladott labdánk, ezért nem sikerült végül megnyernünk a találkozót, de nagyon örülök neki, hogy hosszú idő után nagyon szoros mérkőzést tudtunk játszani a németekkel. Tudtuk, hogy ütni-vágni fognak minket az elejétől kezdve, és nem fáradtunk el a végére" - nyilatkozta az MTI-nek.

Vámos rávilágított, hogy nagyon sok elkerülhető gólt kaptak, amikor épphogy lemaradtak, vagy mellényúltak a labdának, illetve a visszafutásban is voltak hiányosságaik, úgyhogy lehetett volna csökkenteni a kapott gólok számát. "Összességében azt gondolom, főpróbának nem volt rossz ez a mérkőzés. A csapatnak van tartása, tudunk küzdeni egymásért, ez a meccs tanulsága, illetve látjuk, miben kell még fejlődnünk" - vélekedett. Megjegyezte: jól fog jönni nekik az otthoni rövid pihenő, egy kicsit mindenki feltöltődhet, hogy újult erővel vághasson neki az olimpiának, amit már mindenki nagyon vár. A francia Neptunes de Nantes beállója, Pásztor Noémi - aki Győri-Lukács Viktória hiányában, Klujber Katrin kiállítása után a pénteki meccs végén jobbszélsőt játszott - leszögezte: az olimpiát nem nyomásként kell megélni, hiszen minden sportoló álma, hogy odajusson.

"Szerintem csak élveznünk kell, hogy azt csináljuk, ami az életünk és amit a legjobban szeretünk, úgyhogy szerintem nem lehet akadály, hogy nyomás alatt játszunk" - fogalmazott. Szöllősi-Schatzl Nadine szerint mindenki nagyon várja az első csoportmeccset, és nagy dolog lesz a házigazda ellen játszani. "Telt házra számítok, és elsősorban azt szeretném, hogy mindenki élvezze, hogy nyitómeccset játszhatunk a házigazdával, valamint azt, hogy ott vagyunk. Természetesen minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni annak érdekében, hogy jó meccset játsszunk" - nyilatkozta a Budaörs balszélsője.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

2024. júl. 21.

Kovács Zsófia, a DKSE tornászainak Európa-bajnoka Rió és Tokió után a harmadik olimpiájára készülhet. Egy szeren, felemáskorláton versenyez majd a francia fővárosban.

Éremközelben a fiatalok

Éremközelben a fiatalok

2024. júl. 20.

Negyedik helyen végzett a strandkézilabdázók Európa-bajnokságán a két DKKA-játékossal felálló magyar női U16-os válogatott.

Újabb kanadai a DAB keretében

Újabb kanadai a DAB keretében

2024. júl. 20.

A 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető Colton Leiter Norvégiából érkezik Dunaújvárosba.

DSTV: szezont zártak a kispályások

DSTV: szezont zártak a kispályások

2024. júl. 19.

Megtartotta hagyományos évzáró-díjátadó ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség – lezárult a 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Amatőr Labdarúgó Bajnokság. Az esemény részeként nem pusztán az osztályok dobogós csapatait díjazták, számos egyéni elismerés és különdíj is gazdára talált. Hangkép.

Aranyos úszók az országos bajnokságon

Aranyos úszók az országos bajnokságon

2024. júl. 19.

A Hódmezővásárhelyen megrendezett országos gyermek bajnokság első és második napján is jutott egy-egy aranyérem a DKSE úszóinak.

Véghajrában az olimpiai felkészülés

Véghajrában az olimpiai felkészülés

2024. júl. 18.

Várják már olimpiát női vízilabda válogatottunk dunaújvárosi tagjai, de még elsősorban az edzéseken tesznek meg mindent azért, hogy a lehető legjobban szerepeljenek a francia fővárosban.

Érmes helyek a strandon

Érmes helyek a strandon

2024. júl. 18.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Kiskőrösön megrendezett országos strandbirkózó bajnokság második fordulójában.