Mindenre felkészült a magyar kajak-kenu csapat

doszerk - 2024. július 22. 15:00

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint mindenre felkészült a magyar kajak-kenu válogatott, amely augusztus 6-tól száll harcba az érmekért a párizsi olimpián.

Főoldali és belső kép forrása: MKKSZ

A hétfői sajtóeseményen mutatták be hivatalosan a 16 fős együttest, illetve a paralimpián szereplő sportolókat is. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár az eseményen elmondta, a kajak-kenu az elmúlt húsz év legeredményesebb magyar olimpiai sportága, ennek azonban nem teherként, hanem ösztönzésként kell hatnia a sportolókra. "A győzelem nem mindig az, ha tied az első hely, hanem ha olyan teljesítményre vagy képes, amire korábban még sosem voltál" - fogalmazott Schmidt Ádám, aki minden edzőnek, sportszervezetnek, a szövetségnek, családtagoknak és barátoknak köszönetet mondott a felkészülésért.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke hangsúlyozta, nagy az elvárás, hiszen amióta az 1954-es világbajnokságon letette a névjegyét Magyarország, azóta mindig úgy tekintenek a csapatra, mint amelyik ott van a világ élvonalában. "Ezzel a teherrel megyünk, de mi ettől nem rettenünk meg, sportolóinknak ez nem megoldhatatlan feladat" - nyilatkozott az elnök, hozzátéve, hogy a kajak-kenu szakág egyetlen arannyal van lemaradva az úszóktól az örökrangsorban. Hüttner Csaba szövetségi kapitány kiemelte, várhatóan századokon múlnak majd az érmek sorsai, de a csapat mindenre felkészült, mindenki olyan állapotban van, amilyenben lenni kell.

Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtikára elárulta, annak köszönhetően, hogy hat kvótát szereztek a sportolók, mindenkivel ott lehet majd az edzője is a francia fővárosban. Hajdu Botond para kajak-kenu szövetségi kapitány a hatfős csapattal kapcsolatban kiemelte, az utolsó helyért Kiss Péter Pál és Juhász Tamás között csütörtökön Szegeden szétlövés dönt majd. A magyar kajak-kenu csapat két turnusban, augusztus 3-án és 4-én utazik majd Párizsba, a sportági versenyek pedig 6-án kezdődnek a Vaires-sur-Marne-i evezős és kajak-kenu pályán. A paralimpiai küzdelmeket szeptember 6. és 8. között rendezik meg.

A magyar csapat:

férfiak:
K-1 1000 m: Kopasz Bálint; Varga Ádám
K-2 500 m: Nádas Bence, Tótka Sándor; Kopasz, Varga
K-4 500 m: Nádas, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka
C-1 1000 m: Adolf Balázs; Fejes Dániel
C-2 500 m: Adolf, Hajdu Jonatán

nők:
K-1 500 m: Csipes Tamara; Gazsó Alida Dóra
K-2 500 m: Csipes, Gazsó; Pupp Noémi, Fojt Sára
K-4 500 m: Pupp, Fojt, Csipes, Gazsó
C-1 200 m: Kiss Ágnes; Takács Kincső
C-2 500 m: Kiss, Nagy Bianka

A paralimpiára készülő magyar csapat:
Boldizsár Dalma, Kiss Tibor, Molnár Nikoletta, Suba Róbert, Varga Katalin, Kiss Péter Pál/Juhász Tamás (szétlövés dönt)

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Mindenki előtt példa lehet Hajdu Jonatán életpályája

Mindenki előtt példa lehet Hajdu Jonatán életpályája

2024. júl. 22.

Az olimpiai felkészülés véghajrájában jár a DKSE kenusa, Hajdu Jonatán, akit a DKSE és városunk vezetése is köszöntött szombaton délelőtt.

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

2024. júl. 21.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott minden játékosa a maximumot nyújtotta az olimpiai felkészülés során.

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

2024. júl. 21.

Kovács Zsófia, a DKSE tornászainak Európa-bajnoka Rió és Tokió után a harmadik olimpiájára készülhet. Egy szeren, felemáskorláton versenyez majd a francia fővárosban.

Éremközelben a fiatalok

Éremközelben a fiatalok

2024. júl. 20.

Negyedik helyen végzett a strandkézilabdázók Európa-bajnokságán a két DKKA-játékossal felálló magyar női U16-os válogatott.

Újabb kanadai a DAB keretében

Újabb kanadai a DAB keretében

2024. júl. 20.

A 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető Colton Leiter Norvégiából érkezik Dunaújvárosba.

DSTV: szezont zártak a kispályások

DSTV: szezont zártak a kispályások

2024. júl. 19.

Megtartotta hagyományos évzáró-díjátadó ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség – lezárult a 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Amatőr Labdarúgó Bajnokság. Az esemény részeként nem pusztán az osztályok dobogós csapatait díjazták, számos egyéni elismerés és különdíj is gazdára talált. Hangkép.

Aranyos úszók az országos bajnokságon

Aranyos úszók az országos bajnokságon

2024. júl. 19.

A Hódmezővásárhelyen megrendezett országos gyermek bajnokság első és második napján is jutott egy-egy aranyérem a DKSE úszóinak.