Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros Kenyere – negyedévente nemes cél érdekében

doszerk - 2024. augusztus 1. 9:00

Az elmúlt három hónapban a Wesley Da-Capo Alapfokú Művészeti Iskolának gyűlt az adománya a Dunaújváros Kenyere közösségi kezdeményezése során. A Spartané a következő felajánlás.

A Széchenyi Pékség és az önkormányzat még évekkel ezelőtt indította útjára a Dunaújváros Kenyere jótékonysági akciót: minden eladott városkenyér után 50 forint gyarapítja annak az adománynak összegét, amelyet negyedévente más-más szervezetnek, intézménynek ajánlanak fel. A jótékonysági akció adományátadóját szerdán délelőtt tartották, ahol bejelentették: a program továbbra is folytatódik.

Közös küldetés

A dunaújvárosiak már jól tudják: negyedévente minden megvásárolt Dunaújváros kenyere után 50 forint kerül egy virtuális jótékonysági alapba. Így volt ez az áprilistól júniusig tartó időszakban is, amikor is a Wesley Da-Capo Alapfokú Művészeti Iskolának gyűlt az adomány a Széchenyi Pékég és az önkormányzat közös akciójában. Pintér Tamás polgármester a negyedévet lezáró szerdai sajtótájékoztatón elmondta: az elmúlt három hónapban összesen 8025 darab Dunaújváros kenyerét vásároltak az itt élők – az 50 forintoknak köszönhetően ez 401 250 forintot jelent a Wesley Da-Capo iskolának.
Az adományt jelképező csekket Róka Sándorral, a pékség kereskedelmi vezetőjével közösen adták át, majd ezt az összeget ezúttal is 500 ezer forintra egészítette ki az önkormányzat.
Kurina Laura, az intézmény vezetője elmondta: művészeti iskolájuk 1999 óta működik, tánc-és zeneművészetet oktatnak a dunaújvárosi növendékeiknek. Az összegyűlt adományt iskolájuk működésére, valamint eszközeik fejlesztésére fordítják. 

Újabb jótékony negyedév

A sajtótájékoztatón Pintér Tamás bejelentette a következő negyedév kedvezményezettjét, amely a Spartan Cheerleading Sportegyesület lesz: 
– A Spartan Cheerleading Sportegyesület az egyik olyan szervezet városunkban, amelynek tagjai folyamatosan sikereket érnek el, Dunaújváros hírnevét öregbítik és viszik határon innen és túl. E mellet pedig rengeteg fiatalt nevel a mozgás fontosságára, méltán lehetünk rájuk büszkék.  
Árgyelán Dominika, az egyesület elnöke elmondta, 2010 óta működnek Dunaújvárosban, jelenleg pedig mintegy ötven fiatal sportol náluk rendszeresen: 
– Ezek közül a fiatalok közül sokan versenyszerűen űzik a sportágukat, az összegyűlt támogatást az ő megsegítésükre szeretnénk majd felhasználni,  a versenyköltségeiket ezzel is enyhíteni, és sportkarrierjüket támogatni. 
A jótékonysági akció tehát folytatódik: a következő hónapokban a Spartan Cheerleading Sportegyesület részesül a felajánlásból – a vásárlók minden Dunaújváros Kenyere megvásárlása után 50 forinttal támogatják őket.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Javában tart a pentelei szovjet emlékmű bontása

Javában tart a pentelei szovjet emlékmű bontása

2024. júl. 31.

A befejezéshez közelednek a munkálatok a Mondbach-kúria előtt, derül ki az önkormányzat hivatalos facebook-felületén közzétett összegzésből. Méltó nyughelyre kerülnek a halottak, Pentele pedig visszakapja főterét.

A tikkasztó nyárban is nagyon kell a vér

A tikkasztó nyárban is nagyon kell a vér

2024. júl. 30.

Több rendkívüli alkalom színesítette a júliusi alkalmak listáját, de az augusztus is sűrűnek ígérkezik véradás szempontjából. A nyár mindig nagyon érzékeny időszak: a nyaralások miatt nehezebben mozgósíthatók a donorok, ugyanakkor az egészségügy vérigénye a dühöngő kánikulában sem csökken.

DSTV: ledes támogatás a Dunaújvárosi Óvodának

DSTV: ledes támogatás a Dunaújvárosi Óvodának

2024. júl. 30.

Jeles együttműködésről ad hírt a DSTV összeállítása. Belülről teljes felújításon esik át a dunaújvárosi JYSK áruház, többek között lecserélik az egyébként teljesen jól működő ledes világítást. A 250 darab mennyezeti panelt pedig nem dobták ki – inkább odaadták a Dunaújvárosi Óvodának. Hangkép.
 

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2024. júl. 28.

Amint arról már beszámoltunk, általános-és középiskolásoknak nyújt egyszeri, 6 ezer forintos támogatást az önkormányzat. A támogatási igényeket július 1-jétől egészen október 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.

DSTV: ha nyár, hát komoly felújítások

DSTV: ha nyár, hát komoly felújítások

2024. júl. 28.

A nyár ellenére is mozgalmas időszakot él a Szent Pantaleimon Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Komoly felújítások zajlanak, hogy szeptembertől még szebb köntösben kezdődhessen a tanév. Hangkép.

DSTV: a felelős állattartásért

DSTV: a felelős állattartásért

2024. júl. 27.

Mit tudnak kezdeni a gazdák rendkívüli helyzetben, hogyan tudnak segíteni kedvenceiknek? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolt a LEAF Kutyás Kutató-Mentő Sportegyesület sorozata, amelynek legutóbbi állomásának még múlt szombaton adott otthont a Városháza közgyűlési terme. Hangkép.

Még lehet nevezni a lakossági virágosítási versenyre!

Még lehet nevezni a lakossági virágosítási versenyre!

2024. júl. 26.

Az önkormányzat környezetvédelmi osztálya idén már 25. alkalommal hirdette meg a "Virágos Dunaújvárosért" versenyt – nyolc kategóriában várják a nevezéseket a hónap végéig.