Folytatódik a villamos trafóházak átfestése – élettel és szeretettel

Fábos Zsolt - 2024. augusztus 16. 8:30

Az eddigi csúnyácska villamos trafóházak egyre inkább a betonrengeteg üde színfoltjává válnak Dunaújvárosban. Páhi Péter és Nagy Gergő jóvoltából remek alkotások születtek, születnek. Most egy újabb utcadíszről tudunk beszámolni, ezúttal a Pajtás utcában.

Olyan korban élünk a Földön, ahol az emberek mindent, de tényleg mindent meg tudnak kritizálni és hamar kiderül, hogy valami tulajdonképpen miért nem jó. 

Teljes az egyetértés: jó dolog született

Nos, Dunaújvárosban született valami, amire-amiről idáig csak pozitív ítélet, vélemény született. És ez önmagában hatalmas dolog. Voltak, vannak ugyan javaslatok a folytatásra, de azok is építő jellegűek. Nos kérem, ez az apró csoda, a villamos trafóházak új köntösbe burkolása, átfestése, aranyos, kedves, vagy éppen csak egyszerűen szép képek megfestésével. Tényleg egy apró csoda néhány négyzetméteren, mindannyiunk örömére. Az örömteremtés pedig egy újabb állomáshoz érkezett a Pajtás utcában, amiről Barta Endre a terület önkormányzati képviselője beszélt: 
– Lassan két évvel ezelőtt indult el ez a történet, akkor Medgyesi Miklós kabinetvezető kérésére a Dózsa II. városrészben, illetve Pentelén készített festményeket Páhi Péter. A Római városrészben pedig Nagy Gergő barátom folytatta ezt a sort, akivel igyekeztünk olyan formákat megálmodni, ami beleillik a környezetbe. Nem véletlen az sem, hogy itt a Pajtás utcában, közvetlenül az óvoda mellett rajzfilmfigurák, mesefigurák kerültek a trafóházra. A következő állomás pedig a Vigadó utcában lesz, ahol már elkezdődtek a festés előkészületei. 

Nincs megállás

Ha valami jó, működik és mindenkinek tetszik, akkor azt természetesen folytatni kell. Barta Endre szerint a trafóházi festések is folytatódnak:
– Én azt tervezem, hogy szépen sorba megyünk majd és az egész választókörzetemben kifestjük a trafóházakat. De azt is tudom, hogy Mezei Zsolt és Kálló Gergely kollégáim is hasonlóan gondolkodnak és nézik, keresik, hogy a hozzájuk tartozó lakóövezetekben hol lehetne festeni? Szerintem előbb-utóbb az egész város ilyen színes lesz majd. Sőt, még nagyobb terveink is vannak. Akár lakóházakat is lehetne különleges, vagy éppen a városra jellemző motívumokkal ékesíteni.

Ezt hívják közmegelégedésnek

A villamos trafóházak mostantól tehát új funkciót kaptak, kapnak. Ezentúl arra szolgálnak, (villamos hálózati feladataikon túl) hogy szemünket és lelkünket kényeztessék, egy pici kis mosolyt csaljanak arcunkra. Barta Endre szerint tényleg úgy tűnik, bevált az ötlet:
– Én bíztam benne, hogy pozitív lesz a fogadtatás, amikor elindultunk az elsővel, de aztán egészen ledöbbentett, hogy milyen sokan fogalmazták meg gratulációjukat, írtak, hívtak, állítottak meg az utcán ezzel a témával kapcsolatban. Aztán jöttek már a javaslatok, az ötletek, egész kis közösségi szinten fut már tovább a projekt. Ezúton is köszönöm Nagy Gergő barátomnak a zseniális alkotásokat.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

Újra a piacon lesz a Csomagtartóvásár!

Újra a piacon lesz a Csomagtartóvásár!

2024. aug. 15.

A tavaszi kísérletek átütő sikere után nem véletlen, hogy újra a dunaújvárosi piac területén rendezik a Csomagtartóvásár és Bolhapiac sokadalmát augusztus 18-án, vasárnap. Mintegy 140 stand kínálata csalogat!

Stresszkezelés az állásinterjún

Stresszkezelés az állásinterjún

2024. aug. 15.

Számos olyan munkakör van, amelynek betöltéséhez elengedhetetlen a jó stressztűrő képesség, a feszült helyzetek megfelelő kezelése és a megfelelő bánásmód az ideges, követelőző, haragos emberekkel. (X)

A virágmintás ruhák kihagyhatatlan darabok

A virágmintás ruhák kihagyhatatlan darabok

2024. aug. 14.

A virágmintás ruhák évről évre visszatérnek a divat világába, nem véletlenül. A mai cikkünkben átbeszéljük az előnyeiket. (X)

Újra holdfényparti az élményfürdőben

Újra holdfényparti az élményfürdőben

2024. aug. 14.

A keresztségben Holdfényfürdő nevet kapott eseményre szombaton várják meghosszabbított nyitva tartással az érdeklődőket az élményfürdőben – éjfélig tart a parti, a csobbanást 20-24 óra között retro buli színesíti. Flyer.
 

DSTV: újra siker a durva motorbőgetés (galériával)

DSTV: újra siker a durva motorbőgetés (galériával)

2024. aug. 14.

Benzingőz és gumifüstölés, gyereksarok és versenyek – ismét Dunaújváros adott otthont a BMW immár hagyományos márkatalálkozójának múlt péntektől egészen vasárnapig. A Bimmer Parade kínálatát többek autószépségverseny és kipufogó hangnyomás mérés színezte, de nagy sikert aratott a limbó és a beszédes nevű Dühöngőben rendezett gumifüstölés is. Hangképtár.
 

Tuti tippek önbizalomhiánytól szenvedőknek

Tuti tippek önbizalomhiánytól szenvedőknek

2024. aug. 13.

Az önbizalomhiány szinte népbetegségnek számít, ami felvetheti a kérdést: miért? Nagyon sokan küzdünk ezzel, ami örök harcnak tűnhet, ha már felismertük a problémát. (X)

Tikkasztó nyári idő várható – nem enyhül a hőség szorítása

Tikkasztó nyári idő várható – nem enyhül a hőség szorítása

2024. aug. 12.

A hőségriasztás hírét már megzengettük, most következzen a DO időjárási szakértőjének prognózisa: a lényeg ugyanaz, tartós és veszélyes kánikulai hét elé nézünk. Indokolt a vörös kód, de a hét végén már föllélegezhetünk – szó szerint.