Újabb fényes érmek Szolnokról

spigott - 2024. augusztus 16. 7:30

Négy dobogós helyezéssel gazdagodtak a DKSE kenusai az országos bajnokság második versenynapján.

A második versenynappal folytatódott a kajak-kenusok Ma Santé & Beauté Clinique Felnőtt Magyar Bajnoksága Szolnokon csütörtökön, s újra volt kiért szorítania a sportág helyi szerelmeseinek, mert Slihoczki Ádám mellett az olimpiáról hazatért Hajdu Jonatán is hajóba térdelt már a versenyen.

Kenusaink összesen öt döntőben vettek részt a csütörtök délutáni programban, s először a kenu egyesek 500 méteres versenyszámában mérették meg magukat úgy, hogy Hajdu Jonatán a harmadik, míg Slihoczki Ádám a nyolcadik helyen fejezte be a küzdelmeket. A folytatásban jöhetett a kenu kettesek 500 méteres fináléja, melyben Jonatán és Ádám együtt igyekeztek kihozni magukból a maximumot, s ez most egy bronzéremhez volt elég.

Főoldali és belső képek forrása: MKKSZ

A kenu négyesek 500 méteres döntője hozta az első csütörtöki aranyat, mivel az 1000 méteren első helyezett Koczkás Dávid, Uhrin Dávid és Lugosi Gergely, Slihoczki Ádám összeállítású egység ezúttal sem talált legyőzőre. Szintén első helynek örülhetett Takács Kincső és Hajdu Jonatán párosa a mix kenu kettesek 500 méteres számában, míg a Benkucs Kira Roxána, Slihoczki Ádám, Bernáth Eszter Anna, Lugosi Gergely István összeállítású mix kenu négyes a negyedik helyen fejezte be az 500 méteres finálé küzdelmeit.

A DKSE kajak-kenusai így két nap után három arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel állnak az éremtábla ötödik helyén, s ma a 200 és 5000 méteres távokon növelhetik tovább a dobogós helyek számát.

A rovat további hírei: Sport

Változások a vármegyei kupában

Változások a vármegyei kupában

2024. aug. 15.

Később és nem idegenben játssza le a Beloiannisz elleni Fejér vármegyei kupameccsét a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Két dobogó a bajnokság nyitónapján

Két dobogó a bajnokság nyitónapján

2024. aug. 15.

Egy arany- és egy ezüstéremmel kezdte meg a kajak-kenusok felnőtt magyar bajnokságának küzdelmeit Slihoczki Ádám, a DKSE kenusa.

Van jövője ennek a párosnak

Van jövője ennek a párosnak

2024. aug. 14.

Hazatért a párizsi olimpiáról Hajdu Jonatán, akit a DKSE kajak-kenusai, illetve városunk vezetése is köszöntött a csónakházban kedden délután.

DSTV: ovis korban is fontos

DSTV: ovis korban is fontos

2024. aug. 14.

Dunaújvárosban nagyon sok intézmény és közösség biztosít sportolási lehetőséget a gyerekeknek. A Dunaújvárosi Óvoda igazgatójával Gyenes Évával beszélgettünk az óvodáskorúak sportolási lehetőségeiről, a mozgás fontosságáról, pozitív hatásairól. Hangkép.

DSTV: látványos mozgásforma

DSTV: látványos mozgásforma

2024. aug. 13.

Vannak olyan sportágak amelyeket mindenki ismer, és vannak persze olyan mozgásformák is, amelyek sokaknak még eléggé ismeretlenül hangozhatnak. A Spartan Cheerleading Sportegyesület nyári táborába kaptunk meghívást, s a tábor mellett kicsit a sportágat és az egyesületet is megismerhettük. Hangkép.

Sorsoltak a kupákban

Sorsoltak a kupákban

2024. aug. 13.

A Fejér Vármegyei Kupában a Beloiannisz, míg a Magyar Kupában a Faddi SE lesz a dunaújvárosi labdarúgók következő ellenfele.

Kovács-Seres Hunor remekelt az ifi ob-n

Kovács-Seres Hunor remekelt az ifi ob-n

2024. aug. 13.

Két aranyéremmel, egy ezüsttel, illetve egy szép trófeával térhetett haza a debreceni ifjúsági országos bajnokságról Kovács-Seres Hunor, a DKSE kiváló úszója.