Tornagyőzelem Csehországban

spigott - 2024. augusztus 19. 7:30

Két győzelemmel és egy döntetlennel nyerte meg a Most Kupa küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a mögöttünk hagyott hétvégén.

Főoldali és belső kép forrása: DO-archív

Csehországban, egy négycsapatos nemzetközi tornán szerepelt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a mögöttünk hagyott hétvégén. A háromnapos megméretésen a házigazda Baník Most, a német Thüringer HC, illetve a lengyel KPR Gminy Kobierzyce ellen léptek pályára akadémistáink. Gulyás Péter alakulata a német bajnokság legutóbbi bronzérmese ellen kezdte meg a küzdelmeket, méghozzá egy 31-28-as győzelemmel, majd a második játéknapon a cseh bronzérmes is meghajolt a Kohász előtt (35-30). A viadal zárónapján az addig nyeretlen lengyelek ellen 36-36-os döntetlent játszottak Szalai Babették, akik így két győzelemmel és egy döntetlennel végeztek a Most Kupa első helyén, megelőzve a Thüringer HC, a Baník Most, és a Kobierzyce együtteseit.

A viadal után érthetően elégedetten értékelte a gárda teljesítményét Gulyás Péter vezetőedző.
– Nagyon jó hozzáállással játszottunk mindegyik mérkőzésen. A lányok felvállalták azt a karaktert, amit azt gondoltam, hogy bennük is van, és elkezdték elhinni, hogy ők mennyire ügyes és jó játékosok. Ezt támadásban mindegyikőjük be is mutatta, s ezt bizonyítja az is, hogy mindegyik mérkőzésen harminc gól fölötti góljaink voltak. Védekezésben is sikerült jól teljesíteni, kivéve talán az utolsó találkozón, de abban már benne volt a korábbi két meccs fáradalma is, de ennek ellenére is sikerült egy jó tempójú találkozót játszani a lengyel csapattal, s bár nyerhettünk is volna, a végére egy kicsit kiengedtünk, de így is maximálisan elégedett vagyok a látottakkal. A legfontosabb számunkra most az volt, hogy számtalan felállásban tudtunk játszani, volt olyan mérkőzés, amint tízpercenként cseréltünk, de megpróbáltam negyed óránként felállásokat, sorokat változtatni, megnézni, hogy milyen összeállításban, kik és hol, melyik pozícióban használhatók támadásban és védekezésben egyaránt, s a lányok rendre megállták a helyüket.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: cheerleaderek a Pannonban

DSTV: cheerleaderek a Pannonban

2024. aug. 18.

A nyári időszakban két tábort is szervez-szervezett a Spartan Cheerleading Sportegyesület. Július végén az egészen fiatal korosztály délelőtti edzésére kaptunk meghívást, akik a Pannon iskolában tevékenykedtek. Hangkép.

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2024. aug. 18.

Sok munka vár még a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira a FEHA19 elleni felkészülési találkozó után.

DSTV: nagy munkában a DKKA

DSTV: nagy munkában a DKKA

2024. aug. 17.

A Telekom Veszprém férfi csapatának eddigi másodedzője, Gulyás Péter vette át a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének irányítását. A sportolók megkezdték a felkészülést, szeptemberben pedig indul az NB I-es bajnoki szezon. Hangkép.

Szép befejezés a bajnokságban

Szép befejezés a bajnokságban

2024. aug. 17.

Újabb dobogókkal és az összesített éremtábla negyedik helyével zárták az országos bajnokság szolnoki küzdelmeit a DKSE kenusai.

DSTV: táboroztak a sárkányhajósok

DSTV: táboroztak a sárkányhajósok

2024. aug. 16.

Immár a negyedik nyár telik úgy, hogy a Dragon Steel SE megrendezte a sárkányhajó táborát. Az egyhetes esemény ezúttal is emlékezetesre sikerült, sok-sok gyermek részvételével. Hangkép.

Újabb fényes érmek Szolnokról

Újabb fényes érmek Szolnokról

2024. aug. 16.

Négy dobogós helyezéssel gazdagodtak a DKSE kenusai az országos bajnokság második versenynapján.

Változások a vármegyei kupában

Változások a vármegyei kupában

2024. aug. 15.

Később és nem idegenben játssza le a Beloiannisz elleni Fejér vármegyei kupameccsét a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.