Kettős sikerrel kezdett a PASE

spigott - 2024. szeptember 9. 15:00

Magabiztos győzelemmel kezdte meg a bajnoki küzdelmeket a Pentele ASE asztaliteniszezőinek első és második számú csapata is a mögöttünk hagyott hétvégén.

Véget ért a "nyári szünet" a Pentele ASE asztaliteniszezői számára, s a mögöttünk hagyott hétvégén már bajnoki találkozón mérették meg magukat az egyesület csapatai. Az első számú formáció a tavalyi kilencedik Bonyhád Vasas I. gárdáját látta vendégül szombaton a régi Bánki iskola tornatermében az NB II Dél-Nyugat csoportjában, míg a második számú csapat a Komlói Bányász vendégeként igyekezett minél szebb eredményt elérni az NB III. Dél-Dunántúl csoportjában vasárnap délelőtt tizenegy órától.

Az NB II-as alakulat a Jeszenszki Dániel, Éliás Attila, Varga Richárd, Makk Benedek összeállításban vágott neki a szezonnyitónak, nem titkoltan győzelmi reményekkel még úgy is, hogy Makk Benedek felkészülését betegség nehezítette, s még a találkozóra sem tudott teljesen egészségesen kiállni. Ez sem hátráltatta azonban a csapatot, mely a két páros megnyerésével kezdte a csatát, s a folytatásban is mindössze három meccset veszített, így nagyon sima, 15-3-as sikerrel kezdte meg a pontgyártást az NB II-as bajnokságban.

Végh Zoltán felvételei

Érthetően elégedett nyilatkozott a találkozó után Makk Benedek is, aki szerint a mostani siker jó alap lehet a hasonlóan sikeres folytatáshoz.
– Nagyon pozitív kezdés volt, reméljük, hogy ezt át tudjuk menteni a további fordulókra is, s ha ez sikerül akkor jövőre irány az NB I. Kezdésnek jó volt, s bár teljesen sosem lehet azért elégedett az ember, de így, hogy minden meccsemet meg tudtam nyerni, az mindenképpen pozitív már a következő mérkőzésekre nézve is. Fejlődni persze mindig van hova és ezért a jövőben is megteszünk majd mindent.

Az egyesület második számú csapata Komlóra látogatott, s az ifjabb Ármos József, Váczi Norbert, Szép Gábor, Ambrus Géza összeállítású gárda is igazolta, hogy jól sikerült nyári felkészülése, mert az 1-1-re hozott párosokat követően az egyeseknél tizenegyszer hagyták el győztesen az asztalt a dunaújvárosiak, akik így 12-6-os sikerrel hozták haza a pontokat ellenfelük otthonából.

A rovat további hírei: Sport

Biztos győzelemmel folytatta a DFC

Biztos győzelemmel folytatta a DFC

2024. szep. 09.

Tíz perc alatt lerendezte a Mezőfalva elleni hazai találkozót a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Fejér vármegyei bajnokság harmadik fordulójában.

Vereség a bajnoki nyitányon

Vereség a bajnoki nyitányon

2024. szep. 08.

Az első játékrészben még jól tartotta magát, a szünetre vezetéssel fordult, de a végjáték során nagyon elengedte a házigazda MTK gárdáját a DKKA a női kézilabda bajnokság nyitó fordulójában – a szombat délutáni meccs végén az ellenfél örülhetett a 31-26 arányú sikernek.

DSTV: a Szuperkupáért küzdöttek

DSTV: a Szuperkupáért küzdöttek

2024. szep. 07.

Gólzáporos szezonkezdet, a Karmacsi Autó FC gárdája egy 4:2-es győzelemmel hódította el a DLSZ Szuperkupáját. Persze a Jóbarátok csapata sem szomorkodik, sőt, a következő szezonban is esélyes kihívója lesz a bajnokcsapatnak. Hangkép.

Rajt a bajnokságban

Rajt a bajnokságban

2024. szep. 07.

Az MTK elleni fővárosi összecsapással kezdi meg a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese szombaton délután.

DSTV: munkában a röplabdázók

DSTV: munkában a röplabdázók

2024. szep. 06.

A DKSE felnőtt röplabdacsapata is elkezdte a felkészülést a 2024/2025-ös szezon küzdelmeire. Tomanóczy Tibor tanítványai már labdás edzést végeztek – mint azt elmondta, ebben az időszakban rendkívül fizikális az edzés, sok gyakorlással és sok kontakttal. Hangkép.

Jótékonysági futás szombaton

Jótékonysági futás szombaton

2024. szep. 06.

Három távon mérethetik meg magukat a mozogni vágyók a Fuss velünk, fuss értünk! elnevezésű jótékonysági futóversenyen szombaton délelőtt.

Kovács-Seres Hunor hetedik a vb-n

Kovács-Seres Hunor hetedik a vb-n

2024. szep. 05.

Bár az utolsó körig volt esélye az éremre is, végül a hetedik helyen fejezte be a nyíltvízi junior úszó világbajnokság 10 kilométeres versenyét a DKSE tehetsége, Kovács-Seres Hunor.