Dunaújváros Hetilap

Emléktábla is hirdeti, hogy ezen a helyen példás összefogás történt

Fábos Zsolt - 2024. szeptember 13. 9:00

A Horgásztanya épületében és annak környezetében jelentős és látványos felújítások történtek az elmúlt évek során. Idén pedig teljesen megújult az udvar, mégpedig példás összefogás segítségével. Az elvégzett munkáknak, de leginkább ennek az összefogásnak állítottak most emléket.

Aki mostanában a Horgásztanya környezetében járt, azt láthatta, hogy látványos változáson ment át – szinte minden. Új stégek, felújított épület és most teljesen megújult környezet fogadja a tagokat és persze a látogatókat egyaránt. 

Példaértékű összefogás 

A legutóbb megvalósult beruházások adományokból készültek el, Somfai Rezső, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke szerint így most ezt a példaértékű hozzáállást akarták méltó módon megünnepelni:

–  Az elmúlt években egy nagyszabású felújítássorozat zajlott nálunk és amikor a második ütemre fordultunk rá, azzal kellett szembesülnünk, hogy nincs elég pénzünk a környezet rendbetételére. Pedig ez legalább olyan fontos, mint bármi más. De egy lehetőségünk maradt, hogy támogatókat szerzünk. Azt kell mondjam, hogy talán én lepődtem meg a legjobban, hogy ez mennyire könnyen ment. Vállalatok és vállalkozók a jó ügy érdekében lemondtak profitjuk egy részéről, és nekünk ajánlották fel. Így rendbe tudtuk tenni a Horgásztanya környékét, térköveztünk, magas ágyásokat alakítottunk ki, virágosítottunk. Elnökségünk pedig úgy gondolta, hogy itt olyan értékteremtő beruházás történt, amit utódaink is hosszú évekig használhatnak, hogy egy emléktábla felállításával köszönjük meg a vállalkozók támogatását. 

Emléktábla hirdeti

Egy emléktábla készült, ami mostantól ezt a példás összefogást hirdeti, és ahogy Somfai Rezső fogalmazott, legyen büszke a város arra, hogy igenis vannak közöttünk olyan lokálpatrióták, akik tudnak segíteni és segítenek is. Azt szokták mondani, hogy a jó példa ragadós. Az egyesületi elnök szerint jó lenne, ha így működne mindig az összefogás Dunaújvárosban. Ezzel természetesen egyetértett Mezei Zsolt városüzemeltetési alpolgármester is:

– Teljesen egyetértek egyesületi elnök úrral. A város civil szervezeteinek hasonló példaértékű összefogásra lenne szüksége, hogy a civil társadalom is megmozduljon a saját maga szervezetének a fejlesztése érdekében. Önkormányzatunk ha teheti, akkor anyagi forrásokat biztosít, de a közös összefogásnak elképesztő ereje van. És ezt most látjuk itt ebben a környezetben. Talán sokan emlékeznek arra, hogy nézett ki ez a környék 10 éve, öt éve, vagy éppen két évvel ezelőtt. És most valamennyien csak örülhetünk. Volt egy pár év, amikor a közösség ereje kicsit alább hagyott városunkban, úgy éltünk, hogy ami nem az enyém, azzal nincs dolgom. Mi öt éve dolgozunk azon, hogy ez a szemlélet megváltozzon, hogy segítsünk egymáson, a környezetünkön, a szomszédunkon, a civilszervezeteinken. Valahogy így. Minden elismerésem azoké, akik részt vettek ebben.

A Horgásztanya és környéke nagyon szép lett és Somfai Rezső egyesületi elnök szerint vannak még elképzelések, tervek. Kíváncsian várjuk.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

A segítségnyújtás nem időszakhoz vagy évszakhoz kötött

A segítségnyújtás nem időszakhoz vagy évszakhoz kötött

2024. szep. 12.

Dunaújváros vezetése számos területen igyekszik segítséget nyújtani a rászorulóknak, szem előtt tartva a szociális érzékenységet, a rászorultak segítését, hogy városunk jó példát mutathasson ezen a területen is.

Még belegondolni is durva, de nyakunkon a fűtési szezon!

Még belegondolni is durva, de nyakunkon a fűtési szezon!

2024. szep. 11.

Pár napja még meg akarunk főni, de a naptár nagy úr – hivatalosan vasárnaptól elvi lehetőség adódik a fűtésre. Itt a DVG közleménye – minden fontos tudnivalóval!

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2024. szep. 10.

Amint arról már beszámoltunk, általános-és középiskolásoknak nyújt egyszeri, 6 ezer forintos támogatást az önkormányzat. A támogatási igényeket folyamatosan, egészen október 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.

DSTV: rongálással a józan ész ellen

DSTV: rongálással a józan ész ellen

2024. szep. 09.

Nem mindennapi rongálássorozatról ad hírt a DSTV összeállítása. Mi visz rá bárkit arra, hogy egymás után több napvitorlát is tönkretegyen a város játszóterein? A kisgyerekeket is érintő oktalan vandalizmus láttán nehéz indulatok nélkül beszélni... Hangkép.

DSTV: a Zója lánybrigád története

DSTV: a Zója lánybrigád története

2024. szep. 08.

A város- és vasműépítés hőskorába repít vissza a DSTV összegzése. A Zója lánybrigád történetével ismerkedhetünk meg, és a brigádvezető Czanik Klára munkásságába nyertünk betekintést. Az összeállítás végén pedig egy felhívásról is szó esik. Hangkép.

Civil Közoktatási Platform: felháborító lépés a Madách igazgatójának felmentése

Civil Közoktatási Platform: felháborító lépés a Madách igazgatójának felmentése

2024. szep. 07.

Oktatás = botrány botrány hátán. Úgy tűnik, ez a tanév sem kezdődhet meg kormányzati erőfitogtatás és megfélemlítés nélkül – a Civil Közoktatási Platform a Madách Imre Gimnázium igazgatójának "felháborító és jogszerűtlen" felmentése nyomán adott közre állásfoglalást. A dokumentum szerkesztett változatát közöljük.

Zöld sivatag vagy vadvirágos televény? Ez a kérdés, választhatunk! De gyorsan!

Zöld sivatag vagy vadvirágos televény? Ez a kérdés, választhatunk! De gyorsan!

2024. szep. 06.

Pici magból lesz a hatalmas fa: kicsiny, ám annál lelkesebb csapat vett részt az ÖKO Klub Dunaújváros sorozatnyitó eseményén a Kortárs Művészeti Intézetben még múlt csütörtökön. A téma a zöld értékek jelene és jövője volt – tények, tervek, tanulságok, avagy mit tehetünk egyénenként és együtt!?