Elvárható a továbbjutás a kupában

spigott - 2024. október 16. 7:30

A magabiztos továbbjutás reményében ugrik medencébe a DFVE női vízilabda csapata a Szentes ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjében pénteken és szombaton.

Kép: DO-archív

Egymást érik a DFVE női vízilabdázóinak hazai és nemzetközi feladatai. Makszim Kordonszkij együttese előbb a Bajnokok Ligája selejtezőjét vette sikerrel, s jutott be a sorozat csoportkörébe, majd október 9-én és 12-én már a honi bajnokságban volt érdekelt, melyben előbb a Szentes, majd a KSE gárdáját győzte le magabiztosan, így két fordulót követően hibátlan teljesítménnyel áll az OB I tabelláján.

A héten ugyan nem vár újabb bajnoki Garda Krisztináékra, ám ez nem jelenti azt, hogy meccs nélkül maradnának, ugyanis a Benu Női Magyar Kupa negyeddöntőjében két találkozón is medencébe ugranak vízilabdázóink. Az ellenfelet jól ismerhetik a mieink, ugyanis az a Szentes lesz vízilabdázóink vetélytársa, melyet a bajnokság első fordulójában 21-4-re múltak felül.

A párharcot oda-visszavágós rendszerben rendezik meg, s az első meccset idegenben vívja meg együttesünk pénteken este fél nyolctól, míg a visszavágónak a Fabó Éva Sportuszoda ad otthont egy nappal később, este hat órától. A két gárda játékerejét és eddigi eredményeit nézve nem is lehet kérdéses, hogy a mieink a továbbjutás esélyesei, s a kettős győzelmen kívül minden más eredmény komoly meglepetést jelentene.

A rovat további hírei: Sport

Oda a címvédő hibátlan mérlege

Oda a címvédő hibátlan mérlege

2024. okt. 16.

Nincs már hibátlan csapat a városi kispályás labdarúgó bajnokság kiemelt alapszakaszának ST Solar csoportjában.

Hazai és nemzetközi sikerek

Hazai és nemzetközi sikerek

2024. okt. 15.

A veterán világbajnokságról és csongrádi U8-as gáláról is szép eredményekkel térhettek haza a DKSE és fiókszakosztályának birkózói.

Ismerős ellenfél a kupában

Ismerős ellenfél a kupában

2024. okt. 15.

Hazai környezetben, a Szombathely ellen öltenek szerelést női kézilabdázóink a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Dunaújvárosi éremeső a Mesterfokún

Dunaújvárosi éremeső a Mesterfokún

2024. okt. 14.

Kilenc dobogós helyezéssel zárták a szerenkénti döntőket a DKSE tornászai a győri Mesterfokú Bajnokság második versenynapján.

A címvédő örülhetett

A címvédő örülhetett

2024. okt. 14.

Remek labdamenetekkel tarkított mérkőzésen vitte el a három pontot Dunaújvárosból a Fino Kaposvár együttese.

Értékes pontot szerzett a DAB

Értékes pontot szerzett a DAB

2024. okt. 14.

Kétgólos hátrányból álltak fel az Acélbikák a Gyergyói HK ellen, ám végül a vendégek örülhettek a hosszabbítás után szerzett győzelemnek.

Mayer Gréta mester lett összetettben

Mayer Gréta mester lett összetettben

2024. okt. 13.

Egy aranyéremmel és egy ezüsttel zárták a Mesterfokú Bajnokság egyéni összetett versenyét a DKSE tornászai szombaton.