Végül biztos győzelem

spigott - 2024. október 23. 7:30

Egy nyolcperces védelmi rövidzárlat ellenére is négygólos győzelmet aratott fővárosi bajnokiján a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság harmadik fordulójában.

Kép: DO-archív

Az idei pontvadászatban még nyeretlen III. Ker. TVE vendégeként folytatta a bajnoki küzdelmeket a DFVE női vízilabda csapata kedden este fél héttől.

Együttesünk toronymagas esélyesként vágott neki a találkozónak, méghozzá úgy, ahogy reméltük, mert Kardos Laura és Dobi találataival másfél perc elteltével 2-0-re vezetett, s ugyan a hazaiak gyorsan szépítettek, a nyitó felvonás hajrájában előbb Kardos Dominika, majd Dobi célzott pontosan, így az első negyed után 4-1-es DFVE-fórt mutatott az eredményjelző. A második etap eleje hasonlóan alakult, mint az elsőé, mert Dobi és Kardos Laura újra eredményes volt, így hiába lőtt gólt a túloldalon Ráski kétszer is, Katsimpri és Mahieu gyorsan válaszolt, vagyis a félidei pihenőhöz érve úgy tűnt, nem kell túlságosan izgulnia Makszim Kordonszkij alakulatának (3-8).

A térfélcserét követően azonban óriásit változott a játék képe, mert míg a fővárosiaknak szinte minden bejött, addig a mieinknek egyre kevesebb jó megoldásuk volt, így egy 3-0-s etappal nyílttá tette a meccset a házigazda (6-8). Katsimpri a lehető legjobbkor törte meg vízilabdázóink gólcsendjét, de nagyon lendületbe jöttek a fővárosiak is, akik rendre válaszolni tudtak a mieink találataira, sőt, 8-11 után újabb két gólt szerezve csökkentették minimálisra hátrányukat. Szerencsére a szünet előtt két másodperccel Garda is mattolta a hazaiak hálóőrét, így a záró etapnak 12-10-es dunaújvárosi előnnyel vágtak neki a felek.

A negyedik nyolc percre megint összekapta védekezését együttesünk, mely Mahieu és Kardos Dominika újabb góljaival nyugtatta meg az érte szurkolókat, s bár Tóth Zsófia lövése még visszahozott némi reményt a hazaiaknak, a hajrát is megnyerte 2-1-re együttesünk, mely végül 16-12-es sikerrel őrizte meg hibátlan mérlegét a bajnokságban.

III. Ker. TVE – DFVE 12-16 (1-4, 2-4, 7-4, 2-4)

DFVE: Maczkó – Kardos L. 3, Dobi 3, Horváth, Mahieu 2, Garda 2, Kardos D. 3. Csere: Jonkl, Pál 1, Sümegi, Katsimpri 2. Vezetőedző: Makszim Kordonszkij.

A rovat további hírei: Sport

Ezúttal nem volt esély a bravúrra

Ezúttal nem volt esély a bravúrra

2024. okt. 28.

Bár korán vezetést szerzett, végül 6-1-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a DEAC vendégeként az Erste Liga vasárnap esti fordulójában.

Hazai éremeső a ranglista versenyen

Hazai éremeső a ranglista versenyen

2024. okt. 27.

Remekül szerepeltek a Danubius KSE tollaslabdázói a Szent Pantaleimon iskola tornatermében megrendezett országos ranglista versenyen.

Tisztes helytállás a címvédő ellen

Tisztes helytállás a címvédő ellen

2024. okt. 27.

Remekül küzdött a DFVE női vízilabda csapata a spanyol Sabadell ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének első mérkőzésén, de a spanyol sztárcsapat végül ötgólos sikerrel vitte el a három pontot Dunaújvárosból.

Könnyed siker hazai pályán

Könnyed siker hazai pályán

2024. okt. 26.

Nem okozott gondot a három pont megszerzése a Dunaújváros FC labdarúgóinak a Martonvásár elleni hazai bajnokin.

DSTV: Hámori Luca Dunaújvárosban

DSTV: Hámori Luca Dunaújvárosban

2024. okt. 26.

A párizsi olimpián ötödik helyezett Hámori Luca volt a DÖSE ökölvívóinak vendége az elmúlt szombaton délelőtt. Mint az edzéssel súlyosbított beszélgetés során kiemelte, hatalmas élmény volt az olimpiai szereplés. Hangkép.

Ezt gyorsan felejtsük el

Ezt gyorsan felejtsük el

2024. okt. 26.

Gyenge kezdés után hasonló folytatás: hazai pályán szenvedett kiütéses vereséget a DAB hokicsapata a BJA HC ellen az Erste Liga péntek esti fordulójában.

Átadták a DLSZ Aréna új műfüves pályáját (galériával)

Átadták a DLSZ Aréna új műfüves pályáját (galériával)

2024. okt. 25.

Városunk, valamint a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetésének jelenlétében adták át a DLSZ Aréna új műfüves labdarúgó pályáját pénteken délelőtt.