Futsal: vereség a fehéroroszoktól

doszerk - 2014. október 29. 20:17

Szoros, küzdelmes, kiélezett meccset játszott fehérorosz ellenfelével a magyar futsal válogatott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban ma este, ám míg a mieink kapufákig, addig a vendégek három gólig is jutottak, végül 3-1-re megnyerték a két gárda felkészülési találkozóját.

Magyarország – Fehéroroszország
1-3 (1-3)
Magyarország: Tihanyi, Trencsényi, Dávid, Komáromi, Rábl. Csere: Tóth, Gyurcsányi, Öreglaki, Szeghy, Tatai, Lódi, Lovas, Gál, Harnisch. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.
 
Két felkészülési mérkőzést is játszott tegnap, illetve ma este a magyar futsal válogatott a fehérorosz nemzeti együttessel. Kedden este Veszprémben találkoztak a csapatok, ahol 3-2-re a vendégek diadalmaskodtak, így a mai, este hat órakor kezdődő dunaújvárosi összecsapásnak a visszavágás reményében vágott neki együttesünk.
Az első percek hazai nyomása után azonban átvette az irányítást a fehérorosz csapat, mely egyáltalán nem engedte kibontakozni a mieinket, bár helyzete a vendégeknek sem akadt. az első tíz perc ismerkedő játékát követően felpörögtek az események, előbb Lovas hatméteres lövése zúgott el a kapufa mellett, majd a 14. percben megszerezte a vezetést az ellenfél: egy szépen felépített támadás végén Laziuk lőtt kapásból, laposan a jobb alsóba (0-1). A gólra góllal válaszolt a magyar válogatott, hiszen még ebben a percben Harnisch kapott szép indítást, s védőjét, majd a kapust is elfektetve a hálóba emelte a labdát (1-1). A következő találatokra a 18. percig kellett várni, ám ezektől szívesen eltekintettünk volna, hiszen előbb egy kapu előtti kavarodásból jöttek ki jól a vendégek, majd egy kontrából mattolták a magyar védelmet, így az első félidő végén 3-1-es fehérorosz vezetést mutatott a Dunaújvárosi Sportcsarnok eredményjelzője.
A térfélcserét követő első öt percben magabiztosan tartotta előnyét a fehérorosz egylet, mely nem engedte kapuja közelébe a mieinket, így ekkor még esély sem volt a szépítésre. A folytatásban annál több, mivel előbb Gál lőtte telibe a kapufát, majd a félidő derekát követően Rábl tette meg ugyanezt. Az utolsó öt percre kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött be a magyar szakvezetés, ám hiába az ember- és mezőnyfölény, igazán nagy lehetőség már nem adódott a mieink előtt, így a küzdelmes, magas színvonalú összecsapást végül megérdemelten nyerték 3-1-re a vendégek.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.