Kézilabda: a hangulattal sincs baj

doszerk - 2014. október 9. 17:22

A Békéscsaba elleni magabiztos, szép siker nagyban meghatározta a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének heti munkáját. A csapat játékosai jókedvűen, lelkesen végzik napi feladataikat, s holnap már egy edzőmérkőzésen is pályára lépnek.

Ugyan a következő bajnoki mérkőzésre még közel két hetet várni kell, nem állt meg a munka a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesénél. A Békéscsaba elleni fölényes győzelmet követően két szabadnapot kaptak a csapat tagjai, de mint azt Mátéfi Eszter vezetőedző elmondta, kedd óta ismét komoly munkával telnek mindennapjaik, hiszen van még mit csiszolni azért a csapatjátékon.

- Szerencsére remek hangulatban telnek az edzéseink, a Békéscsaba elleni szép siker láthatóan kellett az együttesnek, úgy gondolom, hogy a hétvégi találkozón olyan teljesítményt nyújtottunk végre, amibe nem nagyon lehet belekötni. Végre a saját játékunkat játszhattuk, nagyon jó volt a védekezésünk, volt tíz szerzett labdánk, sáncolásaink, s nem csak a gyors indításokból, hanem a felállt fal elleni támadójátékban is lendületesen, ötletesen, s ami még fontosabb, eredményesen tudtunk játszani. Így érthetően jobb kedvvel edzenek a játékosok, látva, hogy az eddigi kemény munkának van eredménye, s ez az egész heti programunk hangulatát nagyon pozitívan befolyásolta.


Pedig akadnak azért hiányzók jelenleg a csapatnál, ám mint együttesünk szakvezetője elmondta, ennek ellenére is igyekeznek hasznos tartalommal megtölteni a közös gyakorlásokat.
- Bulath Anita és Triscsuk Krisztina a felnőtt válogatottnál szerepel, de rajtuk kívül az utánpótlás nemzeti együttessel készülő Kemény Dórára és Ferenczy Fruzsinára sem számíthatunk a héten. Így is van azonban mit tennünk, hiszen szinten kell tartanunk az erőnlétünket, s emellett a különböző egyéi képzésekre is időt kell szakítnunk, míg holnap délután fél háromtól a Fehérvár elleni edzőmérkőzésen csiszolhatjuk a játékunkat. Jövő héttől már a válogatottak is bekapcsolódnak a közös munkába, így onnantól már teljes kerettel dolgozhatunk, s készülhetünk teljes intenzitással az Érd elleni találkozóra, ami rettentően keménynek ígérkezik.

 

 

A rovat további hírei: Sport

U20-as vb: a rangadót is simán nyerték a magyarok

U20-as vb: a rangadót is simán nyerték a magyarok

2024. jún. 26.

A dánok elleni nyolcgólos győzelemmel nyerte meg középdöntős csoportját a két DKKA-játékossal felálló magyar válogatott a szkopjei U20-as világbajnokságon.

DSTV: hogyan kezdjük el?

DSTV: hogyan kezdjük el?

2024. jún. 25.

Az időjárást elnézve ha a vízben még nem is vagyunk nyakig, a strandidőben biztosan. Sokan ilyenkor riadnak meg az egészségüket-küllemüket illetően, ám az életmódváltás egy hosszú folyamat – Dóczi Zsuzsa segítségét kértük a témában, aki gyűjtötte az elhatározás nulladik lépésének legfontosabb pontjait. Hangkép.

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

2024. jún. 25.

Kiváló eredményekkel zárták a fővárosban megrendezett tánc világbajnokságot a Szent Pantaleimon és a Violin iskola növendékei.

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

2024. jún. 24.

A veretlenül megvívott csoportkör után a középdöntőt is biztos győzelemmel kezdte a két DKKA-játékossal felálló U20-as női kézilabda válogatott a szkopjei világbajnokságon.

Tizenhatan folytatják a felkészülést

Tizenhatan folytatják a felkészülést

2024. jún. 24.

Három DFVE játékos maradt a magyar női vízilabda válogatott tizenhatosra szűkített olimpiai felkészülési keretében.

DSTV: sokan voltak

DSTV: sokan voltak

2024. jún. 23.

Rengeteg nevezővel s közülük is nagyon sok DKSE versenyzővel rendezték meg az Intercisa Kupát a Fabó Éva Sportuszodában a közelmúltban. A helyi versenyzők pedig nagyon sok szép eredményeket értek el – mondhatjuk azt is, hogy éremeső volt a hétvégén. Hangkép.

Könnyed siker Kanada ellen

Könnyed siker Kanada ellen

2024. jún. 23.

A harmadik negyedben nyújtott remek játékának is köszönhetően aratott hétgólos győzelmet a Kanada elleni felkészülési meccsen a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.