Kézilabda: megérdemelt győzelem

doszerk - 2014. október 22. 20:54

Remek védekezésének, valamint Triffa Ágnes bravúros teljesítményének is köszönhetően sima, 24-18 arányú győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női együttese az Érd elleni rangadón. Minden jó, ha jó a vége, szép volt lányok!

Érd – DKKA
18-24 (6-9)
DKKA: Triffa, Azari 3, Bulath 4, Ferling 2, Takács D., Triscsuk 5, Vincze 5. Csere: Nagy É. (kapus), Rádl, Kamper 4, Berta, Hosszu, Takács B., Ács. 1. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

A forduló rangadóját játszotta ma este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női együttese, mely ezúttal az Érd otthonában lépett pályára az első osztályú bajnokságban. A mérkőzés előtt Mátéfi Eszter, a Kohász szakvezetője elmondta, hogy csak akkor lehet esélye csapatának a remélt sikerre, amennyiben a játék minden elemében kiemelkedőt nyújt, így vezetőedzőnkhöz hasonlóan mi is kíváncsian vártuk azt, hogy mire lesznek képesek Ferlingék a hosszú bajnoki szünetet követő első tétmeccsen.

Védekezésben is remek

Meglehetősen idegesen kezdték azonban a csapatok a játékot, hiszen az első két támadás egyik oldalon sem hozott eredményt, de a közel négyperces gólcsendet végül Vincze Melinda tudta megtörni, s bár erre volt válasza a vendéglátóknak, Vincze újabb találatával ismét visszavette a vezetést a Kohász (1-2). A folytatásban is a védelmek domináltak elsősorban, de szerencsére a mieink nyugodtak meg előbb, s Triscsuk duplájával a 11. percre 4-2-re megléptek ellenfelüktől. A hazaiaknak nagyon nem ízlett a Mátéfi-csapat védekezése, többször is hibáztak támadásban, s ezt előbb Azari, majd Kamper büntette, így együttesünk biztosan tartotta háromfás előnyét (3-6).
A játékrész második felében hiába kért időt Szabó Edina, tanítványai továbbra sem tudtak mit kezdeni a Kohász védelmével, így végre Bulath is megszerezte első találatát, már 9-4-es dunaújvárosi vezetésnek örülhettek a vendégdrukkerek. A félidő utolsó hét-nyolc percére azonban összekapta magát a házigazda is, a felzárkózott három gólra, de tovább nem jutott, mert Triffa Ágnes halmozta a bravúrokat, s hatnál tovább nem engedte a vendéglátókat. Sajnos a túloldalon Janurik teljesítményére sem lehetett panasza az érdieknek, így a küzdelmes, de nagyon kevés találatot hozó első felvonás végén 6-9-es állással vonultak pihenőre a csapatok.

Csak simán, könnyedén

A térfélcserét követően egy kicsit ráijesztettek a házigazdák együttesünkre, mert ők szerezték az első találatot, ám Ferlingék egyáltalán nem maradtak az öltözőben, mert sorozatban szerzett három góllal szomorították a hazaiakat, akik Vincze Melinda félpályás, üres kapura dobott gólja után ismét kénytelenek voltak időt kérni (7-12). Ez sem sokat segített azonban a vendéglátókon, mert a Kohász csapata továbbra is irányította a játékot, s hiába javult fel az érdi támadó alakulat, rendre jött a válasz a túloldalon sőt, mikor Azari és Kamper is betalált a hazai kapuba, már 12-19-es állást mutatott az eredményjelző, így jöhetett a már menetrendszerű érdi pauza.
Ez azonban már semmit sem segített Szabó Edina tanítványain, mert a mieink maximálisan kézben tartották a mérkőzést, semmit nem kockáztatva tartották már-már fölényes vezetésüket, így a véghajrára semmi izgalom nem maradt (15-22). Ugyan az utolsó percekben egy kicsit lankadt a figyelem, de ezzel is csak annyit ért el a házigazda, hogy hatra csökkentette hátrányát, a mieink teljesen megérdemelt és szép sikerét azonban már nem volt esélye megakadályozni (18-24). Mátéfi Eszter meccs előtti kívánalmai maximálisan bejöttek, mert együttesünk a játék minden elemében jobbnak bizonyult vetélytársánál, s ennek köszönhetően egy nagyon szép győzelemmel sikerült megörvendeztetni a dunaújvárosi drukkereket.

A rovat további hírei: Sport

Bajnokot avattak a Campusban is

Bajnokot avattak a Campusban is

2024. jún. 17.

Magabiztos sikerrel biztosította be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának bajnoki címét a Fejó-Therm együttese.

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

2024. jún. 16.

Óriási csatában ért el negyedik helyezést a szegedi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában.

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

2024. jún. 16.

A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

2024. jún. 14.

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.