Kézilabda: előny a Kohásznál

spigott - 2014. november 15. 19:55

Finoman szólva sem játszott legjobb formájában, de fontos győzelmet aratott a macedón Vardar elleni EHF-találkozón a DKKA női kézilabda csapata. Mátéfi Eszter tanítványai negyven percig szenvedtek, de jól hajráztak, s így 28-20-as állásról várhatják a párharc jövő heti visszavágóját.

DKKA – WHC Vardar
28-20 (13-9)
DKKA: Triffa, Azari 3, Mekler–Rádl, Takács D. 2, Vincze 4, Ttiscsuk 5, Kamper 3. Csere: Víg (kapus), Bulath 3, Ferling 3, Berta 2, Takács B. 1, Hosszu 2. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.
 
Hat év után, a rendkívül fiatal WHC Vardar elleni mérkőzéssel tért vissza a nemzetközi kupaporondra a DKKA női kézilabda csapata, mely ma este hat órától, hazai pályán igyekezett megtenni mindent azért, hogy győztesen hagyja el a pályát EHF Kupa harmadik fordulójának első összecsapása után.

Szoros, de vezetés

A találkozó első gólját ugyan a vendégek szerezték, de erre két percen belül szerzett két találattal válaszolt Mátéfi Eszter csapata, mivel előbb Triscsuk átlövése, majd Vincze gyors lerohanásból eleresztett próbálkozás is utat talált a Vardar kapujába (2-1). A Kohász ellenfele elsősorban egyéni megoldásokból próbált zavart kelteni a mieink védelmében, s bár Todorovska második góljával még sikerült egalizálnia, két Azari-találat, majd Takács Dusmáta jó helyzetfelismerése után már 5-2-re dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. A fiatal macedónok azonban nem akartak leszakadni, s mivel türelmes játékukhoz a játékvezetők is asszisztáltak, ráadásul a mieink is sok hibát vétettek, így a 13. percre feljöttek egyetlen találatra (6-5).
Ugyan Triscsuk és Kamper góljai után újra örülhetett a hazai szurkolóhad, Mátéfi Eszter vezetőedző mégis időt kért a 16. perc elején, mert a mieink játékába továbbra is sok hiba csúszott, s csak nem sikerült meglógni a vendégektől (8-6). A rövid pauzát követően úgy tűnt, hogy rendezi sorait a Kohász, mely négy fával is meglépett, ám hiába volt számtalan lehetősége arra is, hogy tovább növelje előnyét, rossz százalékkal használták ki helyzeteiket Hosszuék, így a rendkívül lelkes vendégek tartani tudták még kezelhetőnek tűnő hátrányukat az első félidő végéig, így "csak" 13-9-es vezetésről várhattuk a folytatást.

Hibákkal is sima siker

A második felvonásra lényegesen jobb játékot vártunk a mieinktől, ehhez képest nagyon bent ragadt az öltözőben csapatunk, s az újabb bosszantó hibákat, kihagyott ziccereket sorozatban büntette góllal az ellenfél, mely 16-15-nél már az egyenlítésért is támadhatott. A rendkívül rossz első tíz percre szerencsére a lehető legjobban reagált együttesünk, mely összeszedte védekezését, támadásban is egyre pontosabbá vált, s Triscsuk, valamint a góllövésbe bekapcsolódó Bulath találataival ismét meglépett ellenfelétől (20-16).
Időt is kért azonnal a vendégek mestere, de a Kohász rohanását ekkor nem tudta megállítani csapata, így a 48. percben már hétfás előnynek tapsolhattak a hazai szurkolók (23-16). Az egyre inkább elfáradó Vardar-játékosok számára ekkor már komoly feladatot jelentett egy-egy gól elérése is, miközben a mieink tovább robogtak, s az 55. percben már a mócsingért támadhattak (27-18). Az utolsó öt percben azonban kétszer is emberhátrányba kerültek a mieink, s ez alatt sikerült egy kicsit feljebb kapaszkodnia az ellenfélnek, ám végül Vincze gólja zárta le a meccset, melyet 28-20-ra nyert csapatunk, így magabiztos előnyből várhatja a jövő hét vasárnapi visszavágót.

Lényeg a győzelem

Nem feltétlenül volt elégedett csapata teljesítményével Mátéfi Eszter vezetőedző, aki ezzel együtt örült a végül fölényes győzelemnek, s bízik abban is, hogy sikerül kivívnia együttesének a továbbjutást.
- Nagyon kellemetlen stílusban játszott ellenfelünk, melynek fiatal játékosait egyáltalán nem nyomta teher, s ezt a jó értelemben vett gátlástalanságot kamatoztatták is a mai találkozón. Mis sajnos csak maximum húsz-huszonöt percen keresztül tudtunk jól játszani, a mérkőzés nagyobbik részében azonban nagyon sok hibát követtünk el, s a helyzeteinket is rossz százalékban használtuk ki. Ezzel együtt nagyon örülök annak, hogy végül így is sikerült nyolcgólos győzelmet aratnunk, ráadásul megismertük ellenfelünket, így mostantól az a feladatunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a visszavágóra, ahol természetesen szeretnénk tovább is jutni a következő fordulóba.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.