Kézilabda: kiütéssel tovább

2014. november 23. (vasárnap) 18:39 - spigott

Nagyon simán, 30-15-re nyerte a WHC Vardar elleni mérkőzést a DKKA női kézilabda csapata. Mátéfi Eszter tanítványai már a meccs elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, esélyt sem adtak vendéglátójuknak, így kettős győzelemmel biztosították helyüket az EHF Kupa következő fordulójában.

Az EHF Kupa harmadik körének visszavágóját játszotta ma DKKA női kézilabda csapata a WHC Vardar otthonában. Együttesünk 28-20-as előnyt szerzett a párharc odavágóján, s egyértelműen a továbbjutás reményében várta a macedóniai összecsapást.
Melyet nem is kezdett rosszul Mátéfi Eszter együttese, hiszen korán megszerezte a vezetést, s bár erre még válaszolni tudtak a házigazdák, a folytatás már úgy alakult, ahogy azt elterveztük. A jó védekezés mellett működött a támadójáték is, sorozatban négy gólt szereztek Bulathék, így a 8. percben már időt kellett kérnie a hazaiaknak (1-5).

Ezt egy kisebb dunaújvárosi megtorpanás követte, amit három lőtt góllal büntettek a vendéglátók, ám csak 5-7-es állásig reménykedhettek a szoros eredményben, mert a félidő hajrájában ismét magára talált a Kohász. Játékosaink könnyedén halászták le a Vardar bejátszásait, Triffa is remekelt a kapuban, s ekkor végre a helyzetkihasználással sem volt már gond. Az utolsó tíz percet 6-1-re nyerték a mieink, így a félidei szünethez érve már csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban nyerik a meccset Ferlingék (6-13).

Mátéfi Eszter csapata a magabiztos vezetés ellenére sem állt le a térfélcserét követően, s könnyedén növelte tovább előnyét. Triffa védései mellett "ültek" a lerohanások is, így a 38. percben már 7-17-es eredménynek örülhettünk. A dunaújvárosi szakvezetés ekkor már egyre több lehetőséget adott azoknak, akik addig kevesebbet játszottak, de ettől sem torpant meg együttesünk sőt, a 40. és az 50. perc között kiütötte ellenfelét. a csereként beállt Nagy Éva többször is védett, s a lerohanásokból sorozatban lőtte góljait csapatunk, így az 53. percben már 11-26-os állást mutatott az eredményjelző. A meccs utolsó perceiben már semmi izgalom nem akadt, a Kohász megtartotta fölényes vezetését, s végül 15-30 arányban nyerte meg a párharc visszavágóját, így kettős győzelemmel jutott be az EHF Kupa negyedik fordulójába.

WHC Vardar – DKKA
15-30
(6-13)

Gólszerzőink: Bulath 5, Takács B. 4, Triscsuk 4, Azari 3, Berta 3, Hosszu 3, Ács 2, Ferling 2, Vincze 2, Rádl 1, Kamper 1

A rovat további hírei: Sport

Tizenkilenc játékos készül a döntőre

Tizenkilenc játékos készül a döntőre

2019. március 23. (szombat)

Tizenkilenc játékossal megkezdte a felkészülést az Európa Kupa jövő hetén, Torinóban sorra kerülő hatos döntőjére a magyar női vízilabda-válogatott.

Újabb rangadó vár a focistákra

Újabb rangadó vár a focistákra

2019. március 23. (szombat)

A hatodik helyezett FC Dabas otthonában folytatja az NB III-as pontvadászat küzdelmeit ma délután három órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Könnyed siker Kína ellen

Könnyed siker Kína ellen

2019. március 22. (péntek)

Nagyon sima, 33-20-as győzelmet aratott a kínai válogatott elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Közel hetven magyar érem

Közel hetven magyar érem

2019. március 22. (péntek)

A magyar küldöttség 68 érmet, 32 aranyat, 26 ezüstöt és 10 bronzot gyűjtött az Abu-Dzabiban és Dubajban megrendezett  XV. speciális olimpia nyári világjátékokon, amely látványos záróceremóniával fejeződött be csütörtökön este.

Cél a három pont megszerzése

Cél a három pont megszerzése

2019. március 22. (péntek)

A Dunaferr SE röplabda csapata szombaton délután fél öttől a SZESE Győr ellen zárja a férfi NB I Liga alapszakaszát a Dunaújvárosi Sportcsarnokban

Kovács Zsófia már az Európa-bajnokságra készül

Kovács Zsófia már az Európa-bajnokságra készül

2019. március 22. (péntek)

A Dunaferr SE kiváló tornásza a kényelmetlen sérülései ellenére is kitartóan gyakorolja az új gyakorlatait, melyek egy részét már Stuttgartban, a Világkupán is láthatták tőle.

Kétgólos vereséggel rajtolt a válogatott

Kétgólos vereséggel rajtolt a válogatott

2019. március 21. (csütörtök)

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön 2-0-ra kikapott Szlovákia vendégeként a Nagyszombatban rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.