Éjszakai gabonatolvaj

2014. december 1. (hétfő) 10:55 - spigott

Dunaújváros külterületén fogták el a rendőrök azt a férfit, aki az éj leple alatt három gazda takarmánykukoricáját aratta le illegálisan. A 30 éves öreglaki H. Ferencet lopás gyanújának elkövetése miatt hallgatták ki a rendőrök, majd előzetes letartoztatásba helyezték.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűncselekmények elkövetése miatt folytat büntetőeljárást H. Ferenc 30 éves öreglaki lakossal szemben, aki több földművest is megkárosított. H. Ferencet azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy 2014. november hónapban Székesfehérvár-Csala, Kápolnásnyék és Dunaújváros külterületén található termőföldeken, saját kombájnjával úgy aratta le három gazda takarmánykukoricáját, hogy arról a földtulajdonosok nem tudtak.

A gyanúsított a learatott gabona elszállításához fuvarost fogadott. A lopott takarmány értékesítésére felvásárlókat keresett, akiknek álnéven mutatkozott be, majd a learatott gabonát értékesítette is. A férfit 2014. november 21-én 23 óra 25 perckor fogták el a rendőrök Dunaújváros külterületén, ahol éppen egy újabb gazda kukoricáját aratta az éj leple alatt. H. Ferencet ezt követően előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztése nyomán a bíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

A rovat további hírei: Sziréna

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

2020. január 10. (péntek)

Alig múlhat el hónap baleset nélkül a város egyik legneccesebb kereszteződésében - a Római körút és a Martinovics utca metszéspontjában egy furgon és egy személyautó ütközött ma délelőtt.

Eltűnés miatt keresik Alexát!

Eltűnés miatt keresik Alexát!

2020. január 08. (szerda)

Két hónapon belül immár másodszorra adtak ki körözést a dunaújvárosi rendőrök, a lakosság segítségét kérik egy 15 éves fiatal, Nárai Alexa eltűnése ügyében. Láttad? Tudsz róla? Jelentkezz, de már egy megosztás is segíthet! 
 

Rendőrség: három nap, két elfogás

Rendőrség: három nap, két elfogás

2020. január 06. (hétfő)

Szép sorozatot produkáltak a rendőrök a dunaújvárosi kapitányság illetékességi területén: két elfogás színesíti a hét vége eseménynaptárát. Még pénteken egy tatabányai férfit csíptek el Nagyvenyimen, vasárnap egy helyi lakost fogtak el Előszálláson – ellene éppen a dunaújvárosiak adtak ki elfogatóparancsot, értesült a DO.

Rendőrség: elfogták a kocsirongálót!

Rendőrség: elfogták a kocsirongálót!

2020. január 04. (szombat)

Rendőrkézre került az a 31 éves férfi, aki három személyautó oldalüvegét törte be a városban szeptemberben és októberben. A zsaruk többrendbeli rongálás vétség elkövetése miatt hallgatták ki a gyanúsítottat, értesült a DO.

Gyújtogatás okozta a gumis műhely és több lakás leégését!?

Gyújtogatás okozta a gumis műhely és több lakás leégését!?

2020. január 03. (péntek)

A városban több zuhanyhíradós történet kering a biztosítási csalástól az ingatlan adás-vételével kapcsolatos elszámolási vitáig. Egy biztos: a rendőrség  rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a csütörtök hajnali, brutálisan pusztító tűzeset kapcsán, értesült a DO.

Lánglovagok: gumis műhely és több lakás égett ki az Álmos utcában

Lánglovagok: gumis műhely és több lakás égett ki az Álmos utcában

2020. január 02. (csütörtök)

Több lakás is károsodott abban a tűzesetben, amely során kiégett egy autógumi-szerelő műhely az Álmos utcában ma reggel. A tűzeset nagyságára jellemző, hogy a dunaújvárosi lánglovagok mellett további négy városból érkeztek tűzoltók a helyszínre. Címszavas összegzés és döbbenetes képek a hajtás után.
 

Véradók: remek évzáró, remek évnyitó – és további alkalmak itt!

Véradók: remek évzáró, remek évnyitó – és további alkalmak itt!

2020. január 02. (csütörtök)

Az óesztendő utolsó napján 60, míg ma 22 véradó hozott áldozatot mások egészsége oltárán a Vérellátóban. Összeállításunkban a hónap további alkalmait is felsoroljuk – ments meg három életet a hajtás után!