Jégkorong vb.: csalódás az ukránok ellen

spigott - 2014. december 17. 20:41

Újabb nyerhető mérkőzést bukott el a magyar junior jégkorong válogatott, mely ezúttal az ukránoktól szenvedett vereséget büntetőlövésekkel. Fiataljaink fegyelmezetlenül, figyelmetlenül játszottak, s hiába vezettek két góllal is, végül csak egyetlen pontot szereztek.

A tegnapi pihenőnap után újabb találkozó várt a magyar U20-as jégkorong válogatottra a dunaújvárosi Divízió I-es világbajnokságon, ahol ezúttal az első mérkőzését elveszítő, de a másodikat már megnyerő ukrán csapat volt a mieink ellenfele.
Fiataljaink úgy kezdték ezt a meccset is, mint a korábbiakat, s igyekeztek már a találkozó elején nyomást gyakorolni ellenfelükre, mely szerencsére több komoly hibát is elkövetett, így a mieink előbb egy kettős emberfórt, majd egy szimplát is gólra váltottak az első tíz percben, s gyorsan meg is léptek két találattal (2-0). A várt jó folytatás azonban elmaradt, mert hiába játszott továbbra is fölényben a magyar csapat, helyzeteivel nem tudott mit kezdeni, míg saját kapuja előtt elkezdett hibázgatni, s ebből előbb kettős emberelőnyig, majd szépítő gólig jutottak a vendégek, így az első etap végén csak minimális hazai előnyt mutatott az eredményjelző (2-1).
A térfélcserét követően sokáig nem született újabb találat, de a hosszú csendet sajnos az ukránok törték meg, akik egy súlyos egyéni hiba után egalizálni tudtak a 37. percben. Szerencsére fiataljaink még ebben a harmadban válaszoltak ellenfelüknek, s Vincze második találatával újra előnybe kerültek (3-2). Azt reméltük, hogy a harmadik felvonásban végre sikerül megtörni az ukránokat, de ezt sem sikerült elérni sőt, a mérkőzés hajrájában kapott újabb előnyükkel is élni tudtak a vendégek, s jöhetett a hosszabbítás (3-3). A ráadásban hiába borult fel a pálya, már semmi sem jött össze a magyar fiataloknak, így rávezetésekre került végül sor, ahol az ukránok kétszer, míg a mieink csak egyszer találtak be, így a meccset végül ellenfelünk nyerte 4-3-ra. Folytatás holnap délután fél öttől az eddig hibátlan kazah válogatott ellen.

Magyarország – Ukrajna
3-4
(2-1, 1-1, 0-1, 0-0, 0-0) büntetőkkel
A magyar csapat gólszerzői: Vincze 2, Erdély 1.

A rovat további hírei: Sport

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.