Kézilabda: elúszott az elődöntő

spigott - 2014. december 16. 9:54

Háromgólos, 23-20-as vereséget szenvedett a magyar női kézilabda válogatott a dánok elleni Európa-bajnoki találkozón. Együttesünk keményen küzdött, de nem volt megoldása az ellenfél speciális játékrendszerére, így nem lehetett esélye a győzelemre.

A románok elleni szoros győzelem után a dán válogatott várt a magyar csapatra a hazai rendezésű Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában. A mérkőzés előtt egyszerű volt a képlet, hiszen egy esetleges győzelemmel továbbra is maradt volna esélyünk az elődöntő elérésére, míg egy vereséggel már biztos elúszott volna a legjobb négy közé jutás.
Ugyanez volt a tét a dánok számára is, s a találkozó elején úgy tűnt, hogy ők tudtak jobban felpörögni az összecsapásra, mert a kezdeti, kissé kapkodó időszakot követően magukhoz ragadták a vezetést, s hiába szerzett Tomori az első öt hazai találatból négyet, a vendégek még eredményesebben támadtak, így tartották korán megszerzett egy-kétgólos vezetésüket (4-6).

A folytatásban meglepő játékrendszert váltott ellenfelünk, mely támadásban kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a pályára, s ez egyáltalán nem ízlett a mieinknek, akik képtelenek voltak megoldani a védekezést hét ember ellen, így négygólosra nőtt hátrányuk. Ugyan a félidő hajrájában valamelyest sikerült csökkenteni a különbséget, de a szünetre így is 11-9-es dán vezetéssel érkeztek a felek.
A térfélcserét követően úgy tűnt, hogy lendületbe jön a magyar csapat, hiszen az első négy találatból hármat a mieink szereztek, sikerült egalizálni is, de elég volt két-három eladott, rosszul ellőtt labda, s máris újra négy gól volt az ellenfél előnye (12-16). Sajnos a folytatás sem alakult túl jól, mert az ellenfél lényegesen pontosabban és eredményesebben játszott a mieinknél, s hiába halmozta a bravúrokat a magyar kapuban Kiss Éva, az 50. perchez érve gyakorlatilag eldőlt a meccs (15-22).

A hajrában mindent megpróbált Németh András együttese, mely továbbra is számíthatott kapusa remek teljesítményére, de támadásban nagyon sok volt a hiba, így csak arra jutott erőnk, hogy elkerüljük a súlyos vereséget, a pontszerzésre sajnos nem volt esély (20-23).
A DKKA játékosai közül Bulath anita és Triscsuk Krisztina is sok lehetőséget kapott támadásban, illetve védekezésben egyaránt, de, s ugyan felvillanása mindkettőjüknek akadt, ezúttal nekik sem volt komoly sanszuk a remekül működő dán védelem ellen, így Bulath egy, míg Triscsuk négy szerzett találattal zárta a találkozót.

Magyarország – Dánia
20-23
(9-11)
Magyarország: Kiss É., Bódi, Bulath 1, Szucsánszki, Szamoránsky P., Tomori 5, Kovacsics 2. Csere: Bíró B. (kapus), Triscsuk 4, Mészáros R., Tóth G. 5, Mayer 1, Erdősi, Kovacsicz 2, Planéta. Szövetségi kapitány: Németh András.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.