Vízilabda: ezüst a kupában

spigott - 2014. december 7. 18:39

Egészen a meccs végéig volt esélye a bravúrra, de végül 6-5-ös vereséget szenvedett a Magyar Kupa döntőjében a DFVE vízilabda csapata. Mihók Attila tanítványai hatalmas küzdelemre késztették a favorit UVSE-t, de a hajrát a több klasszissal bíró vendégek bírták jobban.

A BVSC elleni szép sikert követően ma újabb, a tegnapinál is nehezebb feladat várt a DFVE női vízilabda csapatára a Magyar Kupa szentesi fináléjában. Mihók Attila tanítványai a számtalan válogatottat igazoló UVSE ellen ugrottak medencébe egy olyan mérkőzésen, melyen nem feltétlenül a mieink voltak az esélyesek.
Főiskolásaink azonban bátran kezdték az összecsapást, s Garda szép átlövésével már a második percben megszerezték a vezetést, s akkor sem estek kétségbe, mikor a fővárosiak egalizáltak, mert Szilágyi hasonlóan nagy bombájával újra magukhoz ragadták az előnyt (2-1).

A folytatásban több emberelőnyt is kapott ellenfelünk, de mégsem ezekből, hanem akcióból egalizált Tóth Ildikó, így az első szünetre 2-2-es állással vonultak a csapatok. A második negyedből mindössze két perc telt el, mikor Kisteleki Hanna már az UVSE-t juttatta vezetéshez, ráadásul a mieink egy kicsit be is ragadtak támadásban, de hátul szerencsére jól zártak, s Kasó remek védéseivel kisegítve szorosan ott loholtak ellenfelük nyomában. A játékrész végén ráadásul Gurisatti remekül ejtette át a válogatott Gangl Edinát, így a félidei pihenőhöz érve sem dőlt még el semmi (3-3).
A térfélcserét követően sem sokat változott a játék képe, mert mindkét csapat kiválóan védekezett, s ha emberelőnyt nem is kapott együttesünk, negyedik akciógólját is sikerült megszereznie, méghozzá Szilágyi révén, aki egy szép megúszást követően mattolta a fővárosiak kapusát (4-3).

A folytatásban azonban Tóth Ildikónak köszönhetően több előnyt is kiharcolt az Újpest, mely nem csak egalizált, de Keszthelyi ötméteresével a vezetést is átvette (4-5). A negyedik nyolc percben fáradni látszott csapatunk, támadásban nem nagyon sikerült megvalósítani az elképzelteket, védekezésben viszont elég volt egyetlen hiba, amelyet Kisteleki révén ismét kihasznált az ellenfél (5-6). Az utolsó három percben kockáztatott, de gólt már nem tudott szerezni a DFVE, így hiába küzdött remekül, a több klasszissal bíró ellenfél végül nyerni tudott, így a tavalyi aranyérem után ezúttal a második hely jutott együttesünknek a Magyar Kupa küzdelmeiben.

DFVE – UVSE-Centrál
5-6
(2-2, 1-1, 1-2, 1-1)
DFVE: Kasó, Szilágyi 3, Menczinger, Gurisatti 1, Horváth, Slagter, Garda 1. Csere: Ziegler, Vályi V., Brávik F., Mchunu, Vályi F. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.