Kézilabda: önbizalom növelő siker

2015. január 5. (hétfő) 17:41 - spigott

A jó védekezésben, kapusteljesítményben, s az egységes csapatjátékban látta a vasárnapi bravúros siker kulcsát a DKKA csapatkapitánya. Ferling Bernadett érthetően boldog volt a siófoki győzelmet követően, ám fél szemmel már a hétvégi bajnoki felé kacsintgat.

Mint arról beszámoltunk, remek győzelmet aratott vasárnap este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely a bajnoki tabella harmadik helyén álló Siófok otthonából hozta el a két pontot egy végletekig kiélezett, fordulatos összecsapás végén. Mátéfi Eszter tanítványai 21-20-as sikernek örülhettek a Balaton partján, mellyel nem csak visszavágtak ellenfelüknek a bajnokság első fordulójában elszenvedett hazai vereségért, hanem pontszámban be is érték riválisukat.

A találkozó után elsősorban az egységes játékot, védekezést és Triffa Ágnes kiváló kapusteljesítményét emelte ki az együttes vezetőedzője, s hasonlóan vélekedett Ferling Bernadett csapatkapitány is, aki érdeklődésünkre elárulta, hogy mi is adott számukra extra motivációt ahhoz, hogy sikerrel vegyék a forduló rangadóját.
- Nagyon bántott minket, hogy a bajnokság elején elvitte a két pontot ellenfelünk a Dunaújvárosi Sportcsarnokból, s ahogy közeledett a meccs, egyre inkább érezhető volt, mindenki úgy készül, hogy visszavágjunk nekik a dunaújvárosi vereségért. Az sem volt ráadásul mellékes, hogy rendkívül szoros az élmezőny, így nagyon fontos volt a siker megszerzése a négy közé jutás miatt is.
A Kohász csapatkapitánya elárulta, hogy azt kapták a mérkőzéstől, amire számítottak, hatvan percen át tartó hatalmas küzdelmet, s rengeteg izgalmat.
- Azt már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Siófoknak nagyon jó csapata van, s ilyen szempontból be is jött, amire készültünk, mert egy borzalmasan nehéz meccset játszottunk. Egy igazi rangadó volt, igazából túl szép játék egyik oldalon sem láthattak a drukkerek, viszont nekünk akadt egy olyan időszakunk a második félidő elején, amikor kimondottan jól játszottunk, s állva hagytuk a Siófokot. A hazaiak azonban nem adták túl könnyen magukat, felzárkóztak sőt, még a vezetést is átvették, ám a hajrát jól bírtuk idegekkel, s így talán még jobban örültünk a győzelemnek, hiszen egy rendkívül kiélezett véghajrát sikerült sikerrel megvívnunk.

Ferling Bernadett elmondása szerint a jó védekezés és kapusteljesítmény volt a győzelem kulcsa, s az, hogy a hajrát annak ellenére is bírták erővel, hogy a héten többen is betegséggel bajlódtak a csapatból.
- Óriási küzdelem volt, nagyon sokat dolgoztunk, s a védekezésünk és a kapusteljesítményünk adott egy olyan alapot, amitől magabiztosak lettünk és meg tudtuk nyerni a meccset. Pedig nem volt egyszerű a helyzetünk, mert a héten elég sok minden akadályozta a felkészülésünket, többen is betegséggel bajlódtak, de Úr doktor nagyon jó munkát végzett, mindenki játékra kész volt a rangadóra, Mátéfi Eszter is sokat cserélt, így erővel is jól bírtuk a meccset. Emellett magunknak is bizonyítani akartunk, hogy meg tudunk nyerni egy ilyen végjátékot, mert a tavalyi csapat sokszor nyert ilyen helyzetben, viszont idén ez még nem sikerült, idáig. Kellett nekünk nagyon ez a győzelem, szereztünk ezzel egy jó adag önbizalmat, meg egy kisebb nyugalmat is, mert nagyon sűrű a mezőny, s minden szerzett pontnak hatalmas értéke van a négy közé jutás szempontjából. Persze hátra nem dőlhetünk, mert nagyon kemény időszak elé nézünk, szombaton érkezik a Mosonmagyaróvár, mely ellen szintén a győzelem reményében lépünk pályára.

A rovat további hírei: Sport

A Fradi érkezik

A Fradi érkezik

2019. november 11. (hétfő)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára a címvédő Ferencváros elleni hazai találkozón.

Történelmi nap előtt a válogatott

Történelmi nap előtt a válogatott

2019. november 11. (hétfő)

A védelemben rosszul áll, de bizakodva várja a walesi Eb-selejtezőt a magyar labdarúgó válogatott.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. november 11. (hétfő)

A DFVE ifjúsági vízilabdázói kikaptak, a serdülők viszont nyerni tudtak a Győri VSE ellen lejátszott korosztályos bajnoki mérkőzésen.

Dühítő döntetlen

Dühítő döntetlen

2019. november 10. (vasárnap)

Hiába vezetett két góllal is, nem sikerült nyernie a Dunaharaszti vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának.

Két bajnoki érem Ceglédről

Két bajnoki érem Ceglédről

2019. november 10. (vasárnap)

Jól szerepeltek a Danubius KSE tollaslabdázói a Cegléden megrendezett Országos Senior Bajnokságon.

A sereghajtóhoz látogat a DPASE

A sereghajtóhoz látogat a DPASE

2019. november 10. (vasárnap)

A javuló formát mutató Dunaharaszti MTK elleni találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Szoros vereség Debrecenben

Szoros vereség Debrecenben

2019. november 09. (szombat)

Hiába nyerte meg az első játékot, négy szettben kikapott Debrecenben a Dunaferr SE röplabda csapata.