Kézilabda: önbizalom növelő siker

2015. január 5. (hétfő) 17:41 - spigott

A jó védekezésben, kapusteljesítményben, s az egységes csapatjátékban látta a vasárnapi bravúros siker kulcsát a DKKA csapatkapitánya. Ferling Bernadett érthetően boldog volt a siófoki győzelmet követően, ám fél szemmel már a hétvégi bajnoki felé kacsintgat.

Mint arról beszámoltunk, remek győzelmet aratott vasárnap este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely a bajnoki tabella harmadik helyén álló Siófok otthonából hozta el a két pontot egy végletekig kiélezett, fordulatos összecsapás végén. Mátéfi Eszter tanítványai 21-20-as sikernek örülhettek a Balaton partján, mellyel nem csak visszavágtak ellenfelüknek a bajnokság első fordulójában elszenvedett hazai vereségért, hanem pontszámban be is érték riválisukat.

A találkozó után elsősorban az egységes játékot, védekezést és Triffa Ágnes kiváló kapusteljesítményét emelte ki az együttes vezetőedzője, s hasonlóan vélekedett Ferling Bernadett csapatkapitány is, aki érdeklődésünkre elárulta, hogy mi is adott számukra extra motivációt ahhoz, hogy sikerrel vegyék a forduló rangadóját.
- Nagyon bántott minket, hogy a bajnokság elején elvitte a két pontot ellenfelünk a Dunaújvárosi Sportcsarnokból, s ahogy közeledett a meccs, egyre inkább érezhető volt, mindenki úgy készül, hogy visszavágjunk nekik a dunaújvárosi vereségért. Az sem volt ráadásul mellékes, hogy rendkívül szoros az élmezőny, így nagyon fontos volt a siker megszerzése a négy közé jutás miatt is.
A Kohász csapatkapitánya elárulta, hogy azt kapták a mérkőzéstől, amire számítottak, hatvan percen át tartó hatalmas küzdelmet, s rengeteg izgalmat.
- Azt már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Siófoknak nagyon jó csapata van, s ilyen szempontból be is jött, amire készültünk, mert egy borzalmasan nehéz meccset játszottunk. Egy igazi rangadó volt, igazából túl szép játék egyik oldalon sem láthattak a drukkerek, viszont nekünk akadt egy olyan időszakunk a második félidő elején, amikor kimondottan jól játszottunk, s állva hagytuk a Siófokot. A hazaiak azonban nem adták túl könnyen magukat, felzárkóztak sőt, még a vezetést is átvették, ám a hajrát jól bírtuk idegekkel, s így talán még jobban örültünk a győzelemnek, hiszen egy rendkívül kiélezett véghajrát sikerült sikerrel megvívnunk.

Ferling Bernadett elmondása szerint a jó védekezés és kapusteljesítmény volt a győzelem kulcsa, s az, hogy a hajrát annak ellenére is bírták erővel, hogy a héten többen is betegséggel bajlódtak a csapatból.
- Óriási küzdelem volt, nagyon sokat dolgoztunk, s a védekezésünk és a kapusteljesítményünk adott egy olyan alapot, amitől magabiztosak lettünk és meg tudtuk nyerni a meccset. Pedig nem volt egyszerű a helyzetünk, mert a héten elég sok minden akadályozta a felkészülésünket, többen is betegséggel bajlódtak, de Úr doktor nagyon jó munkát végzett, mindenki játékra kész volt a rangadóra, Mátéfi Eszter is sokat cserélt, így erővel is jól bírtuk a meccset. Emellett magunknak is bizonyítani akartunk, hogy meg tudunk nyerni egy ilyen végjátékot, mert a tavalyi csapat sokszor nyert ilyen helyzetben, viszont idén ez még nem sikerült, idáig. Kellett nekünk nagyon ez a győzelem, szereztünk ezzel egy jó adag önbizalmat, meg egy kisebb nyugalmat is, mert nagyon sűrű a mezőny, s minden szerzett pontnak hatalmas értéke van a négy közé jutás szempontjából. Persze hátra nem dőlhetünk, mert nagyon kemény időszak elé nézünk, szombaton érkezik a Mosonmagyaróvár, mely ellen szintén a győzelem reményében lépünk pályára.

A rovat további hírei: Sport

Történelmet írnának az U20-asok

Történelmet írnának az U20-asok

2020. augusztus 08. (szombat)

Elkezdte a felkészülést a decemberi, dániai divízió 1/A-s világbajnokságra készülő U20-as válogatott. Horváth András szövetségi kapitány munkáját Ladányi Balázs és Arany Máté segíti közvetlenül.

Elhunyt Kasziba István röplabdaedző

Elhunyt Kasziba István röplabdaedző

2020. augusztus 08. (szombat)

Hosszan tartó, súlyos betegség után, szombat hajnalban 74 éves korában elhunyt Kasziba István nyolcszoros bajnok röplabdaedző, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Gyulai Memorial - A 110 gát világbajnoka és Európa-bajnoka is indul a zártkapus viadalon

Gyulai Memorial - A 110 gát világbajnoka és Európa-bajnoka is indul a zártkapus viadalon

2020. augusztus 08. (szombat)

A férfi 110 méteres gátfutás lehet majd az augusztus 19-i Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj egyik csúcsszáma, mivel a világbajnokság amerikai, illetve az Európa-bajnokság francia címvédője is rajthoz áll.

Itthon javíthat a DPASE

Itthon javíthat a DPASE

2020. augusztus 08. (szombat)

Az ESMTK elleni hazai találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket vasárnap este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

2020. augusztus 07. (péntek)

A férfi vízilabda Magyar Kupa jövő heti helyosztói kísérő eseményeként rendezik a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű kupát, melynek keretében újra medencébe ugrik az olimpiai bajnok legendákból álló Millennium Masters gálacsapat.

Gólzáporos siker Érden

Gólzáporos siker Érden

2020. augusztus 07. (péntek)

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is sima, nyolcgólos győzelmet aratott érdi felkészülési mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

2020. augusztus 07. (péntek)

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának.