Vízilabda: Győzelem a rangadón

spigott - 2015. február 28. 18:23

Rangadónak indult, sima lett a vége: 11-6-os, tükörsima győzelmet aratott a BVSC elleni összecsapáson a DFVE női vízilabda csapata a Fabó Éva sportuszodában ma délután. Együttesünk végig remekül összpontosított középszakasz rangadóján, s még ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Igazi rangadóra készülődött ma délután a DFVE női vízilabda csapata, mely a Fabó Éva Sportuszodában látta vendégül a BVSC együttesét. Komoly csatát várt az összecsapástól a hazaiak szakvezetője, Mihók Attila is, aki elmondta, hogy a remélt sikerhez védekezésben és támadásban is remekül kell teljesítenie tanítványainak.
Akik meg is fogadták szakvezetőjük intelmeit, s kiválóan álltak bele a meccsbe, melynek első negyede a megbízható, kemény dunaújvárosi védekezésről, s a pontos támadójátékról szólt. Két-két kivédekezett támadást követően ugyanis Szilágyi Dorottya nyitotta meg a hazai találatok sorát a 3. percben, melyet Brávik akciógólja követett, s mikor egy szerzett labdával Horváth Brigitta is sikerrel vitt végig egy megúszást, már időt is kellett kérnie a fővárosiaknak (3-0).

Ez sem sokat segített azonban a vendégeken, mert együttesünk a második negyedben is elszántan, nagy odafigyeléssel játszott: Garda védhetetlen büntetője, majd Horváth akcióból elért találata után már 5-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző.
A vendégek ekkor tudtak csak először betalálni Kasó Orsolya kapujába, de hiába jöttek fel kétszer is három találatra, a menet hajrája újra a főiskolásoké volt, akik 7-3-as előnnyel vonulhattak a nagyszünetre. Az összecsapás a harmadik felvonásban dőlt el végleg, mikor a mieink újabb három alkalommal vették be ellenfelük kapuját úgy, hogy a BVSC mindössze egyszer mattolta a dunaújvárosi védelmet, így az utolsó negyed előtt már csak a DFVE győzelmének mértéke lehetett kérdéses (10-4).

A mérkőzés hajrájában nagyon taktikusan játszott a Mihók-csapat, semmi kockázatot nem vállaltak a házigazdák, s bár ezt a játékrészt végül 2-1-re a vendégek nyerték, a DFVE győzelmét végül megnehezíteni sem tudta a fővárosi egylet (11-6). A szép sikernek köszönhetően már hat pontra meglépett mai ellenfelétől a dunaújvárosi alakulat, mely továbbra is nagy harcban a biztos elődöntős helyezést érő második pozícióért.

DFVE – BVSC
11-6
(3-0, 4-3, 3-1, 1-2)
DFVE: Kasó, Szilágyi 1, Menczinger, Gurisatti 3, Horváth 3, Slagter, Garda 1. Csere: Barna (kapus), Vályi V., Brávik F. 2, Mchunu, Vályi F. 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

BVSC: Doroszlai, Farkas, Takács 1, Illés 3, Leimeter 2, Kele, Gyöngyössy. Csere: Varga, Tamás, Dauda, Máté. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

A rovat további hírei: Sport

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.