Röplabda: meccs a sírból

spigott - 2015. március 1. 18:14

Kétszettes hátrányból felállva aratott rendkívül fontos győzelmet a Szolnok elleni bajnoki mérkőzésen a Dunaferr SE röplabda csapata ma délután.

A bajnoki alapszakasz utolsó előtti fordulójában lépett pályára ma délután Szolnokon a Dunaferr SE röplabda csapata. Tomanóczy Tibor tanítványai számára létfontosságú volt a győzelem megszerzése az összecsapáson, hiszen együttesünk éppen a szolnokiakkal vív óriási harcot a legjobb nyolc közé jutásért.

Egy sima és egy szoros hazai szett

Ehhez képest rettentően beragadt az első szett rajtjánál a fiatal dunaújvárosi alakulat, mely 1-1-nél volt utoljára látótávolságon belül a házigazdákhoz, akik egymás után használták ki a mieink hibáit, így az első technikai szünetnél már 8-2-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A folytatás sem alakult szebben, mert együttesünk továbbra is képtelen volt átjátszani a szolnoki falat, így a második szünetnél már 16-7-re vezetett az ellenfél, mely innentől kezdve biztosan tartotta előnyét, s fájóan simán, 25-16-ra húzta be a nyitó játszmát, a nagyon sok hibával játszó Dunaferr ellen.

A második felvonásra egy sokkal összeszedettebb Dunaferr futott ki a pályára, s ez nem csak a játékon, hanem az eredmény alakulásán is meglátszott. Tar és Kun ütései sok gondot okoztak a vendéglátóknak, akik csak futottak az eredmény után, s 5-11-nél nem gondoltuk, hogy szoros les a folytatás. Márpedig az lett, köszönhetően annak, hogy a hazaiak is feljavultak, pontról pontra csökkentették hátrányukat, s hiába kért időt Tomanóczy Tibor, 15-15-él ismét egál volt az állás. Szerencsére tudott újítani csapatunk, de hiába léptek meg ismét hárommal Kalmárék, 23-22-nél már a hazaiak álltak közelebb a sikerhez. A véghajrá hatalmas csatát hozott, melyben sokáig felváltva szerezték pontjaikat a felek, ám 29-28-nál támadást rontott a piros-fehér alakult, ami sajnos ismét a Szolnok javára döntötte el a játszmát (30-28).

Így is parádés siker

A balszerencsésen elveszített második játszma csak rövid időre szegte kedvét a mieinknek, így két szolnoki ponttal kezdődött a harmadik szett, de ezt követően újra a Kholmannék vették át az irányítást, s szépen lassan növelték előnyüket úgy, hogy a játszma első technikai szüneténél kettő, míg a másodiknál már négy pont volt az előnyük (12-16). A szolnokiak persze nem adták fel, s ahogy a második szettben, úgy ezúttal is megkezdték a felzárkózást, igaz ehhez kellett az is, hogy nyitásokat, s biztosnak tűnő támadásokat rontson a Dunaferr, így 19-19-nél ismét kezdődhetett minden elölről. Úgy tűnt, hogy 21-20-nál ismét saját kezébe veszi a meccset a szolnoki egylet, de a Dunaferr hatalmasat küzdött, fordított, s Tar, valamint Kun és Hatvany pontjaival végül 25-22-re szépíteni tudott.
A negyedik felvonás elején sajnos nem tudott élni kisebb lélektani előnyével együttesünk, mely ismét alaposan beragadt a rajtnál, de 5-1-es hazai vezetés után is talpra állt, s a játszma első szüneténél már egy ponttal vezetett (7-8). A folytatásban fej-fej mellett haladt a két gárda, s bár a vendéglátók több alkalommal is elléptek két-három ponttal, Tomanóczy Tibor tanítványai nem adták fel, 18-15-ről fordítottak, s ahogy a harmadik etapot, úgy ezt is 25-22-re nyerték meg.

Jöhetett tehát a mindent eldöntő ötödik játék, melyben nagyon sokáig felváltva szerezték pontjaikat a csapatok, s bár rendre a szolnokiaknál volt az előny, a Dunaferr fiataljai 6-6-ig folyamatosan egyenlítettek, majd a vezetést is átvették, így ők értek kétfás előnnyel a technikai szünethez (6-8). A folytatás is szépen alakult, mert Kholmann ütése és blokkja után időt kellett kérnie a vendéglátóknak (8-12), akiken ez sem segített, mert Tar és Hatvany pontjaival végleg lezárta a meccset a Dunaferr (10-15), mely iszonyatosan mélyről jött vissza a meccsbe, s győzelmének köszönhetően továbbra is van esélye a legjobb nyolc közé jutásra.

Szolnok – Dunaferr SE
2-3
(16, 28, -22, -22, -10)
Dunaferr SE: Kholmann, Kun, Hatvany Zs., Stefanovics, Kalmár, Tar, Sárik (liberó). Csere: Kiss, Bohnicsek, Guzmics. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.