Vízilabda: bronzérmes a DFVE!

2015. május 12. (kedd) 21:32 - spigott

Óriási izgalmak után, büntetőkkel aratott 11-10-es győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a BVSC elleni bronzcsata második felvonásán. A két gárda végig fej-fej mellett haladt a találkozón, de a szétlövésben a mieink céloztak valamivel pontosabban, s ez a bajnoki bronzérmet jelentette számukra.

A bajnoki bronzpárharc második találkozóját játszotta ma este nyolc órától a fővárosban a DFVE női vízilabda csapata, mely azzal a nem titkolt céllal vágott neki az összecsapásnak, hogy a hazai medencében aratott 15-10-es sikert követően idegenben is legyőzi a BVSC együttesét.
A találkozó első gólját a mieink jegyezték, ám a házigazdák gyorsan kaptak két emberelőnyt, s mivel mindkettő be is lőtték, így gyorsan sikerült is fordítaniuk. Erre egy fórból szerzett találattal Menczinger Kata válaszolt a játékrész derekán, de a fővárosiak első akciógólját követően mégis a BVSC vonulhatott minimális előnnyel az első pihenőre (3-2). A második negyed nagy csatát, s rendkívül kiegyenlített játékot hozott, melyben hiába egyenlített három alkalommal is a DFVE gárdája, az emberelőnyeit továbbra is remek százalékban kihasználó fővárosiak rendre visszavették az előnyt, így a térfélcsere előtt még mindig fővárosi vezetést mutatott az eredményjelző (6-5).

A harmadik negyedre látványosan feljavult a főiskolások védekezése, ráadásul Gurisatti Gréta emberelőnyös találatával sikerült két perc elteltével egalizálni is. A fővárosiak egyre nehezebb jutottak el lövésig, s mikor a játékrész derekán Garda Krisztina bombája is utat talált a BVSC kapujába, már újra nálunk volt az előny (6-7). A folytatásban három emberhátrányt is remekül védekezett ki csapatunk, így az utolsó felvonás előtt már a DFVE állt közelebb a bronzérem megszerzéséhez. A negyedik negyed elején azért meglőtte ötödik emberelőnyös gólját is a házigazda, ráadásul Garda előbb ötméterest hibázott, majd ki is pontozódott, így egyik kulcsembere nélkül várta a véghajrát együttesünk (7-7).

Az utolsó három-négy perc hatalmas küzdelmet hozott, melyben sajnos két emberelőnyt is kihasználatlanul hagytak a főiskolások, de a védekezés szerencsére jól működött, így a hazaiak sem tudtak újra vezetéshez jutni. Az utolsó percben még egy páros kiállítás borzolta kicsit a kedélyeket, de gólig már egyik csapat sem jutott, így ötméteresek döntötték el a mérkőzés sorsát. A büntetődobások még tovább fokozták az izgalmakat, köszönhetően annak, hogy a kapusok mindkét oldalon brillíroztak, de a hazaiak szerencsére többet hibáztak, így a hatodik párban Gurisatti pontos dobása végleg eldöntötte az összecsapást: 11-10-re nyertek a főiskolások, akik újabb sikerüknek köszönhetően megszerezték a bajnokság harmadik helyét. Szép volt lányok, gratulálunk!

BVSC – DFVE
10-11
(3-2, 3-3, 0-2, 1-0, 3-4) büntetőkkel
DFVE: Kasó, Menczinger 3, Gurisatti 4, Horváth, Slagter 1, Garda 1, Ziegler 1. Csere: Szilágyi, Brávik F., Vályi F. Mchunu 1. Edzők: Szilágyi Péter, Zsámbok Lili.

A rovat további hírei: Sport

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.

Kötelező a győzelem

Kötelező a győzelem

2020. január 20. (hétfő)

Amennyiben komoly gondolja felsőházi szereplését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, úgy győznie kell ma este hét órától a Veszprém elleni hazai bajnokin.

Gálameccs a szerbek ellen

Gálameccs a szerbek ellen

2020. január 19. (vasárnap)

Gólt sem kapott utolsó csoportmérkőzésén a magyar női vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.

Fájdalmas vereség

Fájdalmas vereség

2020. január 19. (vasárnap)

Hiába került kétszer is szettelőnybe, kikapott Székesfehérváron a Dunaferr SE röplabda csapata.

Bronzérem a fővárosból

Bronzérem a fővárosból

2020. január 19. (vasárnap)

Egy dobogós helyezésnek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Budapesten megrendezett országos ranglista versenyen.

Megyei rangadó előtt

Megyei rangadó előtt

2020. január 18. (szombat)

Székesfehérváron, a MÁV-Bericap vendégeként folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaferr SE röplabda csapata.