Úszás: Balog Gábor kicentizte

doszerk - 2015. augusztus 6. 10:26

A tegnapi vegyes váltó miatt tompább volt a kelleténél, de végül bejutott a világbajnokság 200 méteres hátúszás középdöntőjébe a Dunaferr-DVSI kiválósága, Balog Gábor.

Remekül teljesített a szerda esti 4x100-as vegyes váltó döntőjében Balog Gábor, a Dunaferr-DVSI remek úszója, aki nem pihenhetett azóta túl sokat, hiszen ma délelőtt már fő versenyszámában, 200 háton kellett bizonyítania. Európa-bajnoki bronzérmes versenyzőnk a második előfutamban ugrott medencébe, melyben egyéni legjobbjától elmaradva végül a hatodik helyen végzett, így egyáltalán nem volt biztos az, hogy továbbjut a következő fordulóba. A következő két előfutamban azonban "csak" tizen úsztak jobb időt nála, így ha az utolsó helyen is, de bejutott versenyzőnk a szám középdöntőjébe.

A Dunaferr-DVSI úszója így értékelte teljesítményét a világbajnokságot közvetítő tévécsatorna kamerája előtt.
"Tegnap a vegyes csapatok vegyes úszásában reggel és délután is egyéni csúcsot úsztam, melyet követően nem tudtam magam kipihenni, rosszul aludtam, izomlázam van. A kétszáz hát a fő számom, döntőt akarok úszni, ezért jöttem a világbajnokságra. Nagyon darabos volt a mozgásom a fáradtság miatt, remélem, délután egyéni csúcsot úszok, és bejutok a döntőbe" – árulta el Balog Gábor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.