Futsal: újra a dobogón a Dunaferr!

spigott - 2015. október 19. 21:14

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a Rubeola FC elleni mérkőzésen a Dunaferr DF Renalpin FC futsal együttese, mely 9-4-re nyerte ma esti bajnokiját a sportcsarnokban. A Fehér-csapat húsz perc után 7-1-re vezetett, s bár a második félidőben már nem hajtotta agyon magát, így is hozta a kötelezőt.

Hosszú idő után játszott újra mérkőzést hazai környezetben a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata, mely a hatodik helyen álló Rubeola FC Csömör együttesét fogadta a sportcsarnokban ma este hét órától.
A két gárda legutóbbi, nyári edzőmeccsét nagyon simán, 11-1-re nyerte Fehér Zsolt együttese, mely most is alaposan bekezdett, hiszen Klacsák Bence góljával már a második percben megszerezte a vezetést (1-0). Nem kellett sokat várni sajnos az egyenlítésre sem, mert a 3. perc derekán Józsa mattolta Hegedűst egy kontra végén, így kezdődhetett minden elölről. (1-1).

A vendégek találata után azonban teljesen átvette a játék irányítását a Dunaferr, s bár Schrancz az 5. percben büntetőt hibázott, Hajnal közeli találata után Ivacs duplázott, s a 8. percben már 4-1-re vezetett a Dunaferr. A gól után magára talált a Rubeola is, de hiába hozták le kapusukat is, nem tudtak szépíteni, s a félidő hajrájában végleg eldöntötte a pontok sorsát együttesünk. A 14. percben Horváth Norbert majd nem sokkal később Hosszú talált be a vendégek kapujába, míg a játékrész utolsó találatát Hajnal jegyezte, így a szünethez érve már hat góllal állt jobban vetélytársánál a Fehér-csapat (7-1).

Talán a komoly különbség miatt, de a fordulás után kissé lankadt a mieink figyelme, s ezt Kurucz büntette góllal egy szabadrúgás végén. Szerencsére Hosszú azonnal visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget, ám postafordultával jött a válasz a túloldalon is (8-3). Ebben az időszakban bőven akadt dolga a csereként beállt Rigó kapusnak is, de hamar átlendült a kisebb holtponton együttesünk, mely a mesterhármast jegyző Hosszú újabb találatával már 9-3-ra vezetett.

 

A mérkőzés utolsó perceiben már kevésbé törődtek a védekezéssel a csapatok, ezt Érsek találata jelezte is, s bár a véghajrában több lehetősége volt még mindkét csapatnak, az eredmény már nem változott, így a gólokban gazdag összecsapást végül a Dunaferr nyerte 9-4 arányban. A magabiztos, szép sikernek köszönhetően Fehér Zsolt csapata visszafoglalta a tabella harmadik helyét a Szombathelyen 6-4-es vereséget szenvedő Berettyóújfalutól.

Dunaferr DF Renalpin FC – Rubeola FC Csömör 9-4 (7-1)

Gólszerzők: Hosszú 3, Hajnal 2, Ivacs 2, Klacsák 1, Horváth Sz. 1., illetve: Kurucz, Józsa 1, Nagy 1, Érsek 1.

Dunaferr DF Renalpin FC: Hegedűs, Schrancz, Horváth Sz., Horváth N., Klacsák. Csere: Rigó (kapus) Ivacs, Hosszú, Aradi, Bognár, Hajnal, Huber, Fridrich, Dorogi. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Rubeola FC Csömör: Horváth, Jenei, Varga, Érsek, Józsa. Csere: Tősér, Horváth B., Kurucz, Pirik, Miletics, Husz, Gyárfás, Nagy Z. Vezetőedző: Takó Csaba.

 

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.