Kosárlabda: sikeres nyitány

doszerk - 2015. október 12. 11:35

A Hernád elleni kilencpontos győzelemmel kezdte meg szereplését a Dunaújvárosi Sárkányok együttese az U16-os bajnokság küzdelmeit.

Idei első mérkőzésére készült a bajnokságban a Dunaújvárosi Sárkányok U16-os kosárlabda csapata, mely a Hernád együttesét látta vendégül a Széchenyi iskola tornatermében. Együttesünk számára tavaly még nem volt semmilyen kitűzött cél a pontvadászatban, s bár idén még mindig egy évvel fiatalabbak a játékosok, mint a mezőny, a szakvezetés már a rájátszásba jutást tűzte ki célul az együttes elé.
Ehhez az első lépést a Hernád SE ellen kellett megtennie a Sárkányoknak, akik kiválóan meg is oldották feladatukat, s az összesen negyvenhárom pontig jutó Matucza Gyula vezérletével végül 75-66-os sikernek örülhettek a szezon nyitómeccsén. Érthetően elégedett is volt a csapat teljesítményével Boda Gábor edző, aki szerint a csapat tagjai maximálisan megoldották a rájuk bízott feladatokat.

Kép: dragons.hu

"Nagy megkönnyebbülés volt számunkra az első mérkőzésen aratott győzelem, főleg úgy, hogy két kezdő játékosunk nem tudott részt venni a találkozón. Ellenfelünknél játszott egy két méter feletti center, akivel akadtak problémáink a kosár alatt, de amit szeptember óta gyakorlunk, a fiúk jól valósítottak meg. Gyorsan támadtunk, nyomtuk előre a labdát, s mivel több nagyszerű atlétánk van, ez folyamatosan nyomást gyakorolt az ellenfelünkre. A zónánk elég jó volt ahhoz, hogy viszonylag hatékonyan védekezzünk, ezért az ellenfél magas embere "csak" 30 pontot dobott, s rengeteg eladott labdára kényszerítettük őket, ráadásul az emberfogás ellen zárásból induló támadásaink rendszerint eredményesek voltak. A mérkőzést ugyan egy kicsit gyengén kezdtük, de az első időkérés után már nem volt probléma, szinte végig vezetve győztünk. A csapat minden tagja hozzájárult a győzelemhez, nagyon jól hajtottak a fiúk, küzdöttek végig, a hozzáállásuk példás volt még akkor is, amikor a harmadik negyedben kicsit megszorították őket a hernádiak." – értékelt Boda Gábor.

Dunaújvárosi Sárkányok U16 – Hernád SE 75-66 (21-16, 20-14, 9-18, 25-18)

Pontszerzők: Matucza 43/6, Varga 9, Bak 9, Petrin 5, Ancsa 4, Szabó 3, Lampert 2.

A rovat további hírei: Sport

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

2024. jún. 16.

Óriási csatában ért el negyedik helyezést a szegedi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában.

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

2024. jún. 16.

A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

2024. jún. 14.

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

2024. jún. 14.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) idén is június 30-áig várja a DLSZ Tiszteletdíjának jelöltjeit.