Kosárlabda: ezúttal hazai vereség

spigott - 2015. november 30. 12:31

Túl nagy hátrányt szedett össze az első negyedben, így nem volt esélye a győzelemre a Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabda csapatának a Ziccer Kosársuli elleni vasárnapi bajnokin.

A Pest Megyei Kadet Bajnokság ötödik fordulójában lépett pályára vasárnap a dunaújvárosi sárkányok U16-os kosárlabda csapata, mely két győzelemmel és két vereséggel a háta mögött várta a Ziccer Kosársuli elleni összecsapást. A dunaújvárosi fiataloktól hiányzott az eltiltását töltő kezdő irányító, Bozsik Vilmos, akinek pótlására az egyébként remek befejező játékosnak számító Matucza Gyulát nevezte a szakvezetés.

A találkozó első negyede nem alakult jól a mieink számára, hiszen a fizikailag erősebb vendégek maximálisan kihasználták fölényüket, s nagyon szoros védekezéssel lepték meg a Sárkányokat. Ennek köszönhetően rengeteg volt a technikai hiba a mieink játékába, s ezt könyörtelenül meg is büntette az ellenfél, mely az első szünetig tizennégy pontos előnyt épített fel (10-24).

Hiába lett jóval kiegyenlítettebb a játék a folytatásra, ezt a tetemes hátrányt már nem sikerült behoznia csapatunknak a mérkőzés végéig. A második etapot három ponttal a sárkányok, a harmadikat ugyanilyen különbséggel a vendégek nyerték, így az utolsó negyed előtt gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. Ráadásul a véghajrában is pontosabb az ellenfél, mely újabb négypontos részsikerének köszönhetően végül 62-80 arányú győzelmet aratott az egyébként jól küzdő, de a kulcspillanatokban sokat hibázó dunaújvárosi csapat ellen.

Eredmény és pontszerzők

Dunaújvárosi Sárkányok – Ziccer Kosársuli 62-80 (10-24, 23-20, 13-16, 16-20)

Pontszerzők: Matucza 25/3, Csépányi 13/3, Varga 13, Petrin 7, Bak 2, Ancsa 2.

A rovat további hírei: Sport

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.