Úszás: Dubai felé veszik az irányt

Szárszó Lajos - 2016. január 21. 12:04

Jövő bajnokai program keretein belül a Dunaferr SE úszója, Weiter Dávid, valamint Bene Vera szakosztályvezető indulnak útra, akik Kovács Józseféket váltják.

A Magyar Úszó Szövetség a magyar kormány támogatásával az elmúlt években indította útjára a Jövő Bajnokai Programját, melynek célja, hogy a legjobb utánpótlás korú úszók és edzőik - a sportág korábbi és jelenlegi csillagainak támogatásával - a lehető legjobb körülmények között, a legnagyobb figyelem mellett készüljenek a nemzetközi és hazai versenyekre. A fő célkitűzés, hogy a tehetséges fiatal magyar úszók a 2017. évi budapesti junior világbajnokságon minél többen állhassanak a dobogóra. A programba újabb és újabb fiatalok kapcsolódhatnak be, hiszen a keretek nem zártak. Ha valaki rászolgál, akkor újonnan bekerülhet, mint ahogy ki is lehet esni belőle.

A Jövő Bajnokai Program szerint az arra legérdemesebb fiatalok itthon és külföldön mind nagyobb rendszerességgel edzőtáborokban, hazai és nemzetközi versenyeken kaphatnak további lehetőségeket. A cél, hogy felnőjenek a feladatokhoz, a jelenlegi felnőtt világklasszisokhoz. Weiter Dávid, Kovács József úszóedző tanítványa is ebbe a programba kapcsolódott be, aki Bene Vera szakosztályvezetővel, valamint több magyar tehetséggel utazik Dubaiba, edzőtáborba.
- Az ifi Eb-re készülő dunaújvárosi Szöllősi Martin és Fekete Dóra Kovács József edző vezetésével most érkeznek haza, akiket Dáviddal váltunk. A január 23-tól február 6-ig tartó időszakban összesen huszonnégy gyermek és öt edző utazik, míg engem a MUSZ erre az útra csapatvezetőként jelölt meg. Naponta két, egy szárazföldi és egy vizes edzésünk lesz, mely a napi utazással együtt teljesen kitöltik napjainkat. Szabadidőnk a szombati és vasárnapi napokon lesz, de az arabok szokásai miatt (akiknél a csütörtök a szombat és a péntek a vasárnap) ez érdekesen alakul majd.

- Miért fontos az a gyermekek és az edzők számára, hogy eljussanak ezekre a helyekre, ha azokból az uszodán kívül szinte semmit nem láthatnak?
- Az idegen környezet mindenkinek plusz motivációt jelent, és ezeknek a fiataloknak, akik 2002-es, 2003-as vagy 2004-es születésűek nagyszerű érzés, hogy külföldre, főként ilyen meleg éghajlatú országba utazhatnak. Ez nem megszokott, de a programnak köszönhetően ez ennek a korosztálynak a második ilyen lehetősége, hiszen először Szentpéterváron vettünk részt hasonló edzőtáborozáson. Nekünk, edzőknek is öröm, hogy részt vehetünk ebben a programban, hiszen ez számunkra plusz erőt ad a hétköznapok kihívásaikor.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.