Kézilabda: nem elvárás, lehetőség a továbbjutás

spigott - 2016. február 22. 6:04

Elégedett a csapat közelmúltban elért eredményeivel a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetése, mely nagy izgalommal várja a közelgő EHF Kupa negyeddöntőt is. Az együttes mögött hagyott időszakról, valamint a közeljövőről Radulovics Bojana szakmai vezetővel beszélgettünk.

Nagyon kemény időszak áll a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt együttese mögött, mely január elejétől sorozatban játszotta bajnoki és kupamérkőzéseit: szám szerint kilenc alkalommal léptek pályára Zdravko Zovko tanítványai. A mérleg felemás, hiszen a bajnokságban hat mérkőzésből ötöt megnyertek Bulath Anitáék, a Magyar kupától elbúcsúztak, ugyanakkor az EHF Kupa nyolcaddöntőjét sikerrel vívták meg a Siófok ellen, s gőzerővel készülhetnek az orosz Asztrahanyocska elleni negyeddöntőre.
Az elmúlt másfél hónap erőltetett meneteléséről, valamint a csapat előtt álló feladatokról ezúttal Radulovics Bojanát, a DKKA csapatának szakmai vezetőjét kérdeztük. Mint azt megtudtuk, együttesünk vezetése elégedett az eddig elért eredményekkel, emellett bízik abban is, hogy a szintén nagyon erősnek ígérkező folytatásban is helyt állnak a csapat tagjai.

- Amit a klub vezetése eltervezett erre az időszakra, azt a csapat szerencsére teljesíteni tudta, hiszen a bajnokság alapszakaszában reális esélyünk van a négy közé jutásra, s ha nehezen is, de a Siófok elleni EHF Kupa párharcból is sikerült továbbjutnunk. Úgy érzem, ez annak is köszönhető volt, hogy fizikailag előrébb léptünk, a stáb és a játékosok is nagyon keményen dolgoztak az elmúlt időszakban, s ennek eredményeként jól bírtuk a mérkőzések hajráját is, ami nagyon fontos ahhoz, hogy az eltervezett céljainkat a jövőben is meg tudjuk valósítani – értékelte az elmúlt időszakot Radulovics Bojana.
Ugyan a hétvégén még várt egy bajnoki találkozó csapatunkra a Fehérvár KC ellen, egyre inkább közeledik az orosz Asztrahanyocska elleni EHF Kupa negyeddöntő, amit szakmai vezetőnk is nagy izgalommal vár, s mint azt elmondta, bár nagy előnyt jelent, hogy mindkét találkozóra a Dunaújvárosi Sportcsarnokban kerül majd sor, egy nagyon erős csapat vár Zdravko Zovko együttesére.

A Siófok ellen a Kohász örülhetett (Képek: DO-archív)

Az Asztrahanyocska remek csapatot alkot, nem véletlenül győzte le legutóbb biztosan a bajnokság második helyén álló Lada Togliattit. Jevgenyij Trefilov nagyon jó edző, ráadásul a közelmúltban egy igazi világsztárral, Ljudmilla Posztnovával erősítették meg keretüket, ezért nagyon nehéz párharcra számítok. Az nyilvánvalóan kedvező számunkra, hogy hazai környezetben játszhatjuk le a negyeddöntő mindkét mérkőzését, így nem kell a hosszú utazás miatt fáradtsággal megküzdenünk, de így sem jelenthetjük ki azt, hogy kötelező elvárás a továbbjutás kivívása. Úgy fogalmaznék inkább, hogy komoly lehetőség előtt állunk, s természetesen mindent meg fogunk tenni azért, hogy bejussunk az elődöntőbe, de tisztában kell lenni azzal is, hogy ezt egy nagyon erős ellenféllel szemben kell kivívnunk. Én azonban úgy érzem, hogy ha a csapat minden pályára lépő tagja tudása legjavát nyújtja a jövő hétvégén, úgy képesek lehetünk arra, hogy megoldjuk az előttünk álló újabb nehéz feladatot is – fogalmazott a DKKA együttesének szakmai vezetője.

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.