Kézilabda: ez kell a fejlődéshez!

spigott - 2016. március 1. 17:03

Az elrontott első meccs után sem adta fel a küzdelmet, s fokozatosan javuló játékkal harcolta ki a továbbjutást az Asztrahanyocska elleni párharcban a DKKA női kézilabda csapata. Együttesünk szakmai vezetője, Radulovics Bojana szerint a csapat minden tagja kivette a részét a felemelő sikerből.

Mint arra minden dunaújvárosi kézilabda szurkoló nyilván emlékszik, a pénteki 26-23-as vereséget követően sem adta fel a párharcot, s vasárnap már 25-20-as győzelmet aratva jutott tovább az orosz Asztrahanyocska elleni EHF Kupa negyeddöntőből a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. Zdravko Zovko tanítványai elsősorban remek védekezésüknek, s kiváló kapusteljesítményüknek köszönhették azt, hogy összesítésben két góllal felül tudták múlni remek erőkből álló vetélytársukat, s mint azt csapatunk szakmai vezetője, Radulovics Bojana elmondta, végre sikerült magából kijátszania azt a teljesítményt a csapatnak, melyet már régóta reméltek az együttestől a vezetők és szurkolók egyaránt.

"Nagyon örülök annak, hogy a lányok végre átérezhették ezt az eksztázist, hiszen egy olyan párharcból jutottak tovább, amiért nagyon keményen meg kellett dolgozniuk. Voltak az idei szezonnak már sikerei és kudarcai egyaránt, mégis úgy érzem, hogy ez volt az a hétvége, az a meccs, amin mindenki megtapasztalhatta, hogy milyen játék, milyen hozzáállás kell a sikerhez, szóval le a kalappal a csapat minden tagja előtt. A csapat hozzáállása az első mérkőzésen is példamutató volt, mert nem játszottunk jól, nagyon sok volt a hibánk, de a fogukat összeszorítva küzdöttek a lányok, hétgólos hátrányból jöttek vissza háromra, így maguknak is megadták a lehetőséget arra, hogy vasárnap a továbbjutás reális esélyével lépjenek pályára. A második meccsen kiemelkedően védekeztünk, amit egy remek kapusteljesítmény is kiegészített, de nem csak a nyolc gólig jutó Triscsuk Krisztina, illetve a bravúrokat sorozatban bemutató Oguntoye Viktória érdeme volt a szép siker, hanem a csapat minden tagjáé.

Bulath Anita igazi csapatkapitányként harcolt, Takács Dusmáta nemkülönben, a szélsők is hozzátették a magukét, Vincze Melinda, valamint a második meccsen mindössze tíz percet játszó Azari Fruzsina is nagyon fontos pillanatokban szerzett gólt, szóval minden pályára lépő játékos nagyon koncentrált, s maximálisan tisztában volt azzal, hogy mekkora a tét, s ehhez neki mit kell hozzátennie. Röviden összefoglalva, nagyon elégedett vagyok, két remekhangulatú meccset játszottunk, melyek végén szerencsére mi örülhettünk a továbbjutásnak, melyből mindenki, edző, játékos és szurkoló is kivette a részét, úgy érzem, hogy most sikerült visszahozni valamit a régi idők nemzetközi kupameccseinek hangulatából" – értékelt Radulovics Bojana.
Az EHF Kupa elődöntőjében sem vár könnyű feladat együttesünkre, melynek a dán Randers ellen kellene kivívnia a fináléba jutást. A DKKA szakmai vezetője szerint a vasárnap mutatott játék jó alap lehet az elődöntőben is, ám a lényeg továbbra is az, hogy megfelelő színvonalú mérkőzéseken edződhessenek akadémiánk játékosai, hiszen így biztosítható leginkább a fejlődésük.

"Úgy állunk, ahogy azt korábban elterveztük, lépésről lépésre haladunk, most egyelőre a bajnokságban vár ránk több mérkőzés, legközelebb csütörtökön a szintén nagyon erős Érd ellen, ami a hétvégihez hasonlóan nehéz csatának ígérkezik. A Randers elleni elődöntő még elég messze van, ellenük is a maximumot kell nyújtanunk, ha tovább akarunk jutni, de a hétvégén szerintem bizonyítottuk azt, hogy megfelelő hozzáállással és játékkal van esélyünk még tovább jutni az EHF Kupában. A legfontosabb azonban az, hogy számukra ezek a mérkőzések kellenek ahhoz, hogy formában tartsuk magunkat és tovább fejlődjünk. A hétvége egyik nagy bravúrja is az volt, hogy a lányok saját bőrükön tapasztalhatták meg, hogy ami a bajnokságban olykor elég, az a nemzetközi kupában már nem, s rá tudtak tenni még egy lapáttal saját teljesítményükre, s folyamatosan javulva hozták ki magukból azt a játékot, ami a továbbjutást eredményezte" fogalmazott a DKKA csapatának szakmai vezetője.

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.