A Dunaferr Kupáért tornáznak

Szárszó Lajos - 2016. április 29. 8:03

Szombaton reggel kilenc órától rendezi meg a Dunaferr SE Torna Szakosztálya a meghívásos, nívós eseményt, melyen közel száz versenyző mutatja be tudását.

A Dunaferr SE tornacsarnokában a szokásosnál is nyüzsgőbb az élet manapság, hiszen az általános iskolás korúak nagyban készülnek a tavasz egyik legrangosabb megmérettetésére, a Dunaferr Kupára. A szombaton reggel kilenc órától kezdődő versenyre a hazaiak öt, az ország kiemelkedő utánpótlás bázis nevelő egyesületét, így a Békéscsabát, a Tatát, az UTE-t, az FTC-t valamint az Adácsot hívták meg.  A verseny részleteit Török Dániel edzőtől tudtuk meg, akinek a szervezésben Badics Réka és Szőke Nóra edzők segítettek:

- Az ország jelentősebb tornaklubjai érkeznek hozzánk, így összességében közel száz tornász lép majd a szerekhez szombaton reggel kilenc órától egészen délután hat óráig. A Dunaferr Kupán az általános iskola első osztályosaitól az ötödik, hatodik osztályosokig bezáróan vesznek részt versenyzőink. A kisebbek erre a versenyre, amely nagyon jól illeszkedik a képzési programba, már ősszel elkezdték a felkészülésüket. Nekik ez a tavaszi időpont ideális, hiszen így azt tudják megmutatni, hogy fél év alatt milyen munkát végeztek el. A nagyobbak számára a mostani verseny könnyebbnek mondható, hiszen a programok főként az alapokra helyezik a hangsúlyt, vagyis anyagerőben nem a legerősebb gyakorlatok kerülnek bemutatásra. Emellett azonban vannak olyan bemutató programok, melyekkel az első, második osztályosok a közeljövőben rendezendő csapatbajnokságra készülnek.

Képek forrása: Dunaferr SE Torna Szakosztály (archív)

- Milyen elvárásokkal vágtok neki a versenynek?

- Nem teszünk terhet gyermekeinkre azzal, hogy ezt helyezésekben mondjuk ki. Ilyenkor az általános elvárás az, hogy a gyakorlatát mindenki a lehető legjobb tudása szerint mutassa be, hiszen a legjobbak közé jutni csakis szép tornával lehet.
Mint azt a Dunaferr Kupa egyik fő szervezőjétől, Badics Réka edzőtől megtudtuk, a rendezvényt nagyon sokan támogatják, akik a díjazásban részesülő gyermekeknek ajánlottak fel ajándékokat. Azért, hogy az értékelés zökkenőmentes legyen, a pontozók közé minden csapat delegál egy-egy tagot, valamint érkeznek semleges bírák is, hogy segítsék a zökkenőmentes lebonyolítást.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.