A stresszmentes élet titkai

Vass Ádám - 2016. április 10. 8:15

Az Egészségfejlesztési Intézet előadássorozatának legutóbbi vendége Gál Attila kineziológus volt, aki a stresszmenedzsmentről beszélt az érdeklődőknek.

Ha a stresszkezelésről beszélünk, először a miértekre kell megtalálnunk a választ, mondta Gál Attila kineziológus, aki csütörtök délután fél négykor tartott előadást a dunaújvárosi Egészségfejlesztő Irodában. Meg kell határozni magát a stresszt, valamint azt, hogy milyen módon alakul ki, hogyan lehet kezelni. A stressz valójában minden olyan helyzet, ami alkalmazkodást kíván. Ezek a helyzetek és azoknak a súlyossága számtalan dologtól függhet, akár a munkától, az egészségi állapottól, akár a táplálkozástól is.

A pszichoszomatika és a stressz is szoros összefüggésben van, így egy-egy fizikai fájdalmat, betegséget is okozhat akár lelki zavar, ezért is fontos a stresszkezelésben, hogy a lehető leghamarabb megtaláljuk a gondok forrását. Az előadás alatt a hallgatók bármikor kérdezhettek, ha valamiről többet szerettek volna megtudni, de volt lehetőségük stresszkezelési gyakorlatot is végezni, mely később a segítségükre lehet.

A rovat további hírei: Mozaik

Igazi strandidő, komoly kánikula várható!

Igazi strandidő, komoly kánikula várható!

2021. jún. 14.

Egyre melegebb napokat, a hét közepétől valóságos hőhullámot ígér a DO időjárási szakértője. Igazi strandidő várható – árnyék, naptej és folyadékbevitel az idevágó javallatom a hét végére!

DSTV: szúnyoggyérítés a városban

DSTV: szúnyoggyérítés a városban

2021. jún. 12.

Füstködös szúnyoggyérítés kezdődött a város területén csütörtök este, derül ki a DSTV összegzéséből. Az irtószer kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. Hangkép.

Idén másodszorra csalogat a Garázsvásár

Idén másodszorra csalogat a Garázsvásár

2021. jún. 10.

Újtelepen ismét történik valami; tavaly nagy sikerrel debütált, idén kibővített programmal, sok-sok meglepetéssel újra megnyitja kapuját a Garázsvásár közösségi kezdeményezése június 19-én. Ment már kisvonattal Újtelepre? Itt a remek alkalom!

Már nem kérdés – itt a nyár!

Már nem kérdés – itt a nyár!

2021. jún. 07.

Sok napsütés egész héten, a közepén és a végén némi csapadékkal – ezt ígéri a DO időjárási szakértője. Gomolyok minden nap lesznek, de már nem lehet kérdés: nyári hétre készülhetünk!
 

DSTV: karon ül a tarantula

DSTV: karon ül a tarantula

2021. jún. 02.

Egzotikus madárpók- és rovargyűjteményhez csinál kedvet a DSTV összeállítása. A bemutató a közelmúltban érkezett, és még néhány napon át városunkban vendégeskedik. Hangkép.
 

"Agresszív a kutyám – de mitől, miért?" (4.)

"Agresszív a kutyám – de mitől, miért?" (4.)

2021. máj. 31.

Újabb sorozatot kezdtünk hasábjainkon a felelős állattartás híveinek – Czibere Cecília habilitációs kutyakiképző egy roppant érzékeny téma, a kutyák agresszivitása kapcsán avat be minden érdeklődőt a legfontosabb tudnivalókba. Negyedik, befejező rész.

Felmelegedés várható – továbbra is csapadékkal

Felmelegedés várható – továbbra is csapadékkal

2021. máj. 31.

Véget érhet a kora tavaszt idéző időszak, a DO meteorológiai szakértőjének friss prognózisa szerint nyár elején már-már nyárias napokban reménykedhetünk. De persze még mindig nem az igazi!