Felemás mérleg a Szentes ellen

spigott - 2016. április 18. 19:55

A DFVE serdülő együttese négy góllal kikapott, míg az ifjúságiak hasonló különbségű győzelmet arattak a Szentes ellen lejátszott bajnoki találkozókon.

Hazai környezetben, a Fabó Éva Sportuszodában ugrott medencébe ma délelőtt és kora délután a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata. A dunaújvárosi fiatalok ezúttal a szentes korosztályos együtteseit látták vendégül, s mindkét csapatunkra igen nehéz feladat várt a bajnoki élmezőnybe tartozó vendégek ellen.

A mérkőzések sorát a serdülők kezdték, ám Brávik Fruzsina együttese számára nem alakult jól az összecsapás első negyede, hiszen a vendégek öt alkalommal is betaláltak a hazai kapuba úgy, hogy a mieink csak két góllal tudtak válaszolni. A félidei szünetig szerencsére sikerült valamelyest csökkentenie hátrányát a dunaújvárosi serdülőknek, ám hiába jöttek fel két gólra, a térfélcserét követően újra a szentesiek voltak pontosabbak a kapuk előtt, így a harmadik és a negyedik negyedet is egy-egy góllal, míg a mérkőzést végül néggyel sikerült megnyerniük (13-17).

A serdülők után következhetett az ifjúságiak mérkőzése, melyet a tabella második helyén álló szentesiek várhattak valamivel kedvezőbb helyzetből, ám a DFVE fiataljai ezúttal remek napot fogtak ki, s már az első negyedben két góllal megléptek vetélytársuktól. A második felvonásban megfelezte hátrányát a szentesi alakulat, majd a harmadikban döntetlenre végeztek a felek, így a záró etap előtt továbbra is egy gól volt a mieink előnye (6-5). Az utolsó nyolc percben azonban állva hagyta ellenfelét együttesünk, mely három találatot szerzett úgy, hogy saját kapuja előtt nem engedte kibontakozni a vendégeket, így a rangadó végül 9-5-ös dunaújvárosi győzelemmel ért véget.

Eredmények, gólszerzők

Serdülők: DFVE – Szentes 13-17 (2-5, 3-2, 5-6, 3-4)
Gólszerzőink: Vályi V. 7, Huszti V. 2, Dorak 2, Telek 1, Velics 1.

Ifjúságiak: DFVE – Szentes 9-5 (2-0, 2-3, 2-2, 3-0)
Gólszerzőink: Mchunu 2, Brezovszki 2, Sajben 2, Vályi V. 1, Fazekas 1, Huszti V. 1.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.