Megyei küldöttválasztást tartott a SOSZ

2016. április 25. (hétfő) 19:17 - Vass Ádám

A szerkezeti és arculati változásokon áteső és megújulás alatt álló Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) tartott küldöttválasztó gyűlést városunkban, ahol eldőlt, ki képviseli megyénket a szövetségben.

A tavaly decemberi elnökválasztás óta Dr. Deutsch Tamás MOB alelnök lett a Sportegyesületek Országos Szövetségének új elnöke, aki azóta igyekszik megreformálni a szervezetet és hatékonyabb módokon segíteni a sportegyesületeket, valamint képviselni érdekeiket is. Ennek egyik lépése a szervezeti egység átformálása, melynek keretében tartották meg az első Fejér megyei küldöttválasztó gyűlést városunkban, amit Virág Lajos, a szövetség ügyvezető igazgatója vezényelt le hétfő délután fél négykor a Polgármesteri Hivatal földszinti dísztermében.

A gyűlésen részt vett többek közt Hingyi László, városunk oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának megbízott elnöke, Mátyás Gábor, a Dunaferr SE elnöke és a SOSZ alelnöke, valamint több megyei polgármester és sportegyesület vezetője. Az egyhangú szavazáson végül eldőlt, hogy megyénket két székesfehérvári egyesület, az Alba Regia Atlétikai Klub és a Honvéd Szondi György Sportegyesület fogja képviselni. A szövetség a küldöttektől aktív részvételt vár el, valamint azt, hogy mindig segítséget nyújtsanak egymásnak, ha tehetik, és igyekezzenek képviselni a sportegyesületek érdekeit. A küldöttválasztást követően szót ejtettek a jövő terveiről, valamint a következő időszak feladatairól és céljairól, melyekről Mátyás Gábor alelnök ejtett néhány szót. Mint mondta, az egyik elsődleges cél, hogy a mostani mintegy 130 tagegyesület száma egy év alatt a kétszeresére emelkedjen, melynek érdekében különböző együttműködési megállapodásokat is kötnek.

Ezzel  a megyék képviselőinek száma is növekedne, hiszen minden megyét egy-egy küldött képviselhet, majd minden további ötödik tagegyesület után kerülhet be egy újabb. Fejér megyében jelenleg öt tagegyesület van, ezért képviselheti térségünket két küldött, de sor kerülhet minden évben új küldött választására, ha több egyesület is belépett. Továbbá a SOSZ átalakulásának részeként igyekeznek majd a sportegyesületeknek más módokon is segítséget nyújtani, például pályázatfigyeléssel, tájékoztatókkal vagy pénzügyi tanácsadással is, árulta el Mátyás Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Gól nélkül nem megy

Gól nélkül nem megy

2019. december 06. (péntek)

Idei harmadik mérkőzését is elveszítette a Brassó ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

Kupahétvége előtt

Kupahétvége előtt

2019. december 06. (péntek)

A Szentes elleni mérkőzésen juthat be a Magyar Kupa döntőjébe a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Erdélyi túrán az Acélbikák

Erdélyi túrán az Acélbikák

2019. december 06. (péntek)

Két nap alatt két kőkemény mérkőzés vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira az Erste Liga alapszakaszában.

Küzdelmes döntetlen

Küzdelmes döntetlen

2019. december 05. (csütörtök)

Fordulatos, izgalmas csatában értek el 28-28-as döntetlent az MTK és az FTC vegyes csapata ellen a DKKA kézilabdázói.

Jövőre újra megpróbálják!

Jövőre újra megpróbálják!

2019. december 05. (csütörtök)

Nem sikerült a feljutás, így jövőre is az NB III-ban szerepelnek a Dunaújvárosi Darts Club együttesei.

Fővárosi ellenfél a tizenhat között

Fővárosi ellenfél a tizenhat között

2019. december 05. (csütörtök)

Az NB II-es MTK Budapest lesz a Dunaújváros PASE labdarúgóinak vetélytársa a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Bravúros továbbjutás a kupában

Bravúros továbbjutás a kupában

2019. december 04. (szerda)

Remek gólokkal aratott 2-1-es győzelmet az NB II-es Siófok ellen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Magyar Kupában!