Megyei küldöttválasztást tartott a SOSZ

2016. április 25. (hétfő) 19:17 - Vass Ádám

A szerkezeti és arculati változásokon áteső és megújulás alatt álló Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) tartott küldöttválasztó gyűlést városunkban, ahol eldőlt, ki képviseli megyénket a szövetségben.

A tavaly decemberi elnökválasztás óta Dr. Deutsch Tamás MOB alelnök lett a Sportegyesületek Országos Szövetségének új elnöke, aki azóta igyekszik megreformálni a szervezetet és hatékonyabb módokon segíteni a sportegyesületeket, valamint képviselni érdekeiket is. Ennek egyik lépése a szervezeti egység átformálása, melynek keretében tartották meg az első Fejér megyei küldöttválasztó gyűlést városunkban, amit Virág Lajos, a szövetség ügyvezető igazgatója vezényelt le hétfő délután fél négykor a Polgármesteri Hivatal földszinti dísztermében.

A gyűlésen részt vett többek közt Hingyi László, városunk oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának megbízott elnöke, Mátyás Gábor, a Dunaferr SE elnöke és a SOSZ alelnöke, valamint több megyei polgármester és sportegyesület vezetője. Az egyhangú szavazáson végül eldőlt, hogy megyénket két székesfehérvári egyesület, az Alba Regia Atlétikai Klub és a Honvéd Szondi György Sportegyesület fogja képviselni. A szövetség a küldöttektől aktív részvételt vár el, valamint azt, hogy mindig segítséget nyújtsanak egymásnak, ha tehetik, és igyekezzenek képviselni a sportegyesületek érdekeit. A küldöttválasztást követően szót ejtettek a jövő terveiről, valamint a következő időszak feladatairól és céljairól, melyekről Mátyás Gábor alelnök ejtett néhány szót. Mint mondta, az egyik elsődleges cél, hogy a mostani mintegy 130 tagegyesület száma egy év alatt a kétszeresére emelkedjen, melynek érdekében különböző együttműködési megállapodásokat is kötnek.

Ezzel  a megyék képviselőinek száma is növekedne, hiszen minden megyét egy-egy küldött képviselhet, majd minden további ötödik tagegyesület után kerülhet be egy újabb. Fejér megyében jelenleg öt tagegyesület van, ezért képviselheti térségünket két küldött, de sor kerülhet minden évben új küldött választására, ha több egyesület is belépett. Továbbá a SOSZ átalakulásának részeként igyekeznek majd a sportegyesületeknek más módokon is segítséget nyújtani, például pályázatfigyeléssel, tájékoztatókkal vagy pénzügyi tanácsadással is, árulta el Mátyás Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Remek győzelem az ETO ellen

Remek győzelem az ETO ellen

2020. február 27. (csütörtök)

Sokáig vezetett, majd nagyot hajrázott és parádés győzelmet aratott a győriek elleni felnőtt NB I/B-s mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata.

A továbbjutás küszöbén az Újpest

A továbbjutás küszöbén az Újpest

2020. február 26. (szerda)

A negyeddöntős párharc harmadik meccsén is kikapott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, így az UTE egy győzelemre került a továbbjutástól.

Könnyed siker a megyei rangadón

Könnyed siker a megyei rangadón

2020. február 26. (szerda)

Végig remekül játszva győzte le 3-0-ra a MÁV Előrét a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi bajnokiján.

Megyei rangadó előtt

Megyei rangadó előtt

2020. február 26. (szerda)

A MÁV Előre elleni hazai mérkőzéssel folytatja az NB I Liga alapszakasz második körének küzdelmeit ma este a Dunaferr SE röplabda csapata.

Bő keret a selejtezőre

Bő keret a selejtezőre

2020. február 26. (szerda)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia jobbszélsője, Grosch Vivien is bekerült az olimpiai selejtezőre készülő magyar női kézilabda válogatott bő keretébe.

Épül, szépül a stroke őrző!

Épül, szépül a stroke őrző!

2020. február 25. (kedd)

Tovább folytatódik a stroke őrző kialakítása a Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályán.

Újra a Dunaújváros Kupáért

Újra a Dunaújváros Kupáért

2020. február 25. (kedd)

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség március 3-áig várja a csapatok jelentkezését a 18. Dunaújváros Kupa küzdelmeire.