Az ezüstéremért küzd a Dunaferr

spigott - 2016. június 6. 7:03

Az idei bajnoki szezon utolsó és egyben legfontosabb mérkőzése vár ma este hat órától a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapatára a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, ahol az eltiltott Fehér Zsolt vezetőedzőt nélkülöző csapat az ezüstéremért lép pályára a Haladás ellenében.

Komoly esélyt hagyott kihasználatlanul a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata a felsőházi rájátszás pénteki fordulójában, hiszen egy esetleges veszprémi győzelemmel megszerezte volt a bajnokság ezüstérmét. Együttesünk sajnos nem játszott jól, 4-1-re kikapott, így előnye mindössze egy pontra csökkent a nagy rivális Haladás előtt. Fehér Zsolt tanítványai azonban nem szomorkodhatnak sokáig, ugyanis ma a szezon legizgalmasabbnak ígérkező összecsapása vár csapatunkra, mely este hat órától a Swietelsky-Haladás gárdáját látja vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

A tét természetesen óriási, hiszen bárki is győz a rangadón, az megszerzi a bajnokság ezüstérmét, míg egy esetleges döntetlen a mieink számára hozná meg a várt második helyezést, vagyis két rendkívül motivált együttes csatáját élvezhetik majd a szurkolók ma este a sportcsarnokban. A két gárda idén több alkalommal is találkozott már egymással, s a rájátszás előtt elég egyértelmű volt a sorminta, hiszen az alapszakaszban és a Magyar Kupában is a hazai pályán játszó csapat tudott nyerni, igaz a kupasorozatban így is a mieink jutottak a legjobb négy közé, majd szerezték meg az ezüstérmet.

A rájátszás ötödik fordulójában azonban borult a papírforma, ráadásul nem is akárhogyan, hiszen csapatunk kiütéses, 8-2-es győzelmet aratott Szombathelyen, s ezzel tette meg első igazán komoly lépését a remélt ezüstérem felé. A Haladás azonban azóta igen komolyan összekapta magát, s ugyan a bajnok ETO-tól kikapott, a Nyírgyulaj, a Veszprém és a Berettyóújfalu csapatait is simán, három góllal verte meg, így újra teljesen nyílttá tette a harcot a dobogós helyekért.

Képek: DO-archív

A sorsdöntő mérkőzést azonban csak a lelátóról figyelheti vezetőedzőnk, Fehér Zsolt, aki a Veszprém elleni mérkőzést követően egymeccses eltiltást kapott, így helyette ezúttal Schrancz Balázs adja majd a tanácsokat játékosainknak a pálya széléről, valamint a pályán egyaránt. A mieink azonban rendkívül elszántan készülnek az este hat órakor kezdődő találkozóra, melyre természetesen sok szeretettel várnak minden szurkolót azért, hogy a hazai pálya adta előnyt kihasználva szerezzék meg az egyesület történetének legnagyobb sikerét jelentő bajnoki ezüstérmet.

A bajnokság állása az utolsó forduló előtt: 1. Rába ETO 34 pont, 2. Dunaferr DF Renalpin FC 21 pont, 3. Swietelsky-Haladás 20 pont, 4. MVFC-Berettyóújfalu 15 pont, 5. FC Veszprém 7 pont, 6. Nyírgyulaj KSE 3 pont.

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.