Franciaveréssel az ötödik helyen

spigott - 2016. július 31. 14:53

Szoros mérkőzésen aratott 34-31-es győzelmet a franciák ellen, így az ötödik helyen végzett a pozsonyi világbajnokságon a magyar ifjúsági lány kézilabda válogatott.

A pozsonyi ifjúsági világbajnokság utolsó mérkőzését játszotta ma délután a magyar leány kézilabda válogatott, mely az ötödik helyről döntő összecsapáson húzott szerelést a franciák korosztályos csapata ellen. A két DKKA játékossal, Hornyák Bernadettel és Klujber Katrinnal felálló magyar együttes remekül kezdett, bő tíz perc elteltével már négy góllal, 7-3-ra vezetett, s annyival jobban játszott ellenfelénél, hogy úgy tűnt, nem érheti kellemetlen meglepetés. A folytatás azonban sokkal nehezebben alakult annál, ahogy reméltük, mert a mieink védekezése teljesen szétesett, s bár támadásban olykor azért megvillant Hajdu János együttese, az előny fokozatosan apadt, majd a 26. percre el is tűnt (14-14). A hajrára egy picit megemberelték magunkat a mieink, akik Háfra, Klujber és Pásztor találataival újra "meglógtak" kettő góllal, s 18-16-os előnnyel vonulhattak a pihenőre.

A térfélcserét követően újra jobban kezdett vetélytársánál a magyar csapat, s tovább növelte előnyét, ám a franciák továbbra sem adták fel, s a 40. percben újra minimálisra csökkentették hátrányukat (23-22). A folytatásban is nagy harcot vívtak egymással a felek, minden magyar gólra volt válasza az ellenfélnek, így továbbra is teljesen nyílt volt a meccs. A játékrész derekától újra sikerült összeszednie védekezést a mieinknek, akik támadásban nem hibáztak, így az 51. percben időt kellett kérnie a franciáknak (28-25). A hátralévő időben nagyon taktikusan játszottak fiataljaink, akik megtartották előnyüket, s végül 34-31-es sikerrel szerezték meg a világbajnokság ötödik helyét. A DKKA játékosai ezúttal is kulcsszerepet játszottak, Hornyák Bernadett tizenegy, Klujber Katrin négy góllal vette ki a részét a mieink győzelméből.

Magyarország – Franciaország 34-31 (18-16)

Gólszerzőink: Hornyák 11, Háfra 8, Pásztor 5, Klujber 4, Szabó 3, Fodor 2, Hudák 1.

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.