Nyolc között az ifik!

spigott - 2016. július 27. 17:00

Ötgólos hátrányból fordítva aratott sima, 32-23-as győzelmet Angola ellen, így bejutott a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé a magyar ifjúsági leány kézilabda válogatott.

A pozsonyi világbajnokság nyolcaddöntőjében lépett pályára ma délután a magyar ifjúsági leány kézilabda válogatott, mely az "A" csoport negyedikjével, Angola csapatával mérte össze erejét. Nem várt könnyű feladat a mieinkre, hiszen az afrikai gárda stabil, jó játékot nyújtott eddig a vb-n, mindössze az oroszoktól szenvedett simább vereséget, s bizony ezt fiataljaink is tapasztalhatták.

A mérkőzés első negyed órájában fej-fej mellett haladt a két csapat, s bár támadásban nem volt különösebb gond, a mieink védekezése és kapusteljesítménye elmaradt a remélttől. A 14. percben időt is kért Hajdu János szövetségi edző, ám ezt követően az ellenfél kapuja előtt is elfogyott a tudomány, így a 20. percben újra magához kellett hívnia a játékosokat a szakvezetésnek (10-15). A hosszú magyar gólcsendet Hornyák Bernadett szakította meg a 22. percben, s bár a folytatásban sem szórták meg magukat a mieink, a védekezés és a kapusteljesítmény azért feljavult, így a félidei szünethez érve "csak" két gól volt a hátrányunk (13-15).

A második felvonást sokkal jobban kezdték fiataljaink, akik sorozatban háromszor találtak be ellenfelük kapujába, s a s Klujber Katrin harmadik góljával újra átvették a vezetést (16-15). Innentől kezdve viszont nem volt már megállás, a mieink láthatóan vérszemet kaptak, a játékminden elemében jobbak voltak, mint vetélytársuk, s hiába kért időt kétszer is Angola, fokozatosan nőni kezdett a két csapat közti különbség. A negyvenedik percben már négy, míg az ötvenedikben már tíz góllal vezettek a mieink, akiknek a hajrában egy kis lazítás is belefért, mert így is simán, 32-23-ra nyertek, s bejutottak a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé.

A DKKA játékosai közül ezúttal Klujber Katrin kapott több szerepet, védekezésben remekül megoldotta feladatát, s ráadásul hat gólt is lőtt, így megérdemelten kapta meg a meccs legjobb játékosának járó díjat, míg Hornyák Bernadett hat találattal vette ki a részét a mieink szép sikeréből.

Magyarország – Angola 32-23 (13-15)

Gólszerzőink: Pásztor 6, Márton 6, Klujber 6, Hornyák 5, Háfra 4, Pál 3, Fodor 1, Lakatos 1.

A rovat további hírei: Sport

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.