Új pálya épül az utánpótlásnak

Szárszó Lajos - 2016. július 28. 7:45

Új focipálya épül a Dunaújváros PASE mintegy négyszáz utánpótlás korú labdarúgójának a Radari Sporttelepen. A beruházást a TAO-program keretein belül, az önkormányzat segítségével valósítják meg.

Jelentősen gyarapodott a Dunaújváros PASE utánpótlásának létszáma az utóbbi négy évben, hiszen szinte a semmiből kellett felépíteni az új bázist. A tavalyi évben közel négyszáz labdarúgó palánta volt igazolt játékosa az egyesületnek, akik attól függetlenül, hogy a felnőttek a labdarúgó bajnokság harmadik osztályában indulnak majd, továbbra is a csapat kötelékében maradtak. Ez azonban újabb kihívások elé állítja a DPASE vezetőségét, hiszen számukra biztosítani kell azokat a pályákat, amelyeket a fiatalok edzésekre, majd mérkőzésekre tudnak használni. A tavalyi szezonban is szó volt arról, hogy a volt Vidámpark területén lévő bázis növelésére van szükség, így a klub a TAO-s program keretein belül megkezdte egy nagyméretű füves pálya építését, mégpedig az egykor szebb időket élő Radari Sporttelepen. Mint az Sztanó Miklós, a DPASE vezetőségének tagja elmondta, a program megvalósítása Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának területén és az önrész biztosításával történik.

- Kiemelten fontos számunkra az utánpótlás nevelés, így büszkeség azt kimondani, hogy a felnőtt csapat nélkül közel négyszáz igazolt labdarúgónk van. Ez a létszám a jelenleg rendelkezésre álló pályák mennyiségével nagy kihívást teremt számunkra. Az elmúlt időszakban történt jelentős beruházás, vagyis a Vidámparki labdarúgó sportcentrum átadása főként a téli időszakban nagyon segítette munkánkat, de a pályák leterheltségén látható volt, hogy újabbakra van szükségünk. Korábbi TAO pályázataink pozitív elbírálása által lehetőségünk adódott élőfüves pályát építeni. Dunaújváros Önkormányzatával egyeztetve a Radari létesítményben valósulhat meg a pálya építés. Ezek alapján július hónapban kezdődött el a beruházás a Radari Sporttelepen. Jelen pillanatban az egykori salakos pályát építtetjük át edzésre, valamint a hitelesítés után utánpótlás bajnoki mérkőzésekre alkalmas nagyméretű füves pályává. Az előírásoknak és a kor követelményeinek megfelelve ez a létesítmény, a stadionban kiépített pályatesthez hasonlóan el lesz látva világítással, vízelvezető és locsoló rendszerrel. Amennyiben a munkálatok elvégzését semmilyen külső körülmény nem befolyásolja, az új pálya akár idén ősszel már használható lesz.

Kép: DO-archív

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.