Megszakadt a DPASE jó sorozata

Szárszó Lajos - 2016. szeptember 11. 19:07

A biztos vezetés tudatában jól védekező hazaiak ellen ezúttal nem sikerült bravúrt végrehajtania idegenben a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának, mely 3-0-s verséget szenvedett Dabason, így megszakadt ötmeccses győzelmi sorozata.

A remek sorozatot bemutató Dunaújváros ezúttal idegenben, a Dabas FC otthonában lépett pályára. A találkozó előzményeinek egyik érdekessége az volt, hogy a hazaiak a bajnoki címre esélyes csapatként nevezték meg Dobos Barna együttesét, ami a bajnokság kezdeti szakaszában talán némi túlzásnak látszik. Az azonban bizakodásra adott okot, hogy a mieink nagyszerű játékkal győzték le legutóbb a Pécs gárdáját, viszont a hazaiak mérlege is figyelemre méltó, hiszen ők három döntetlen mellett egy győzelmet és egy vereséget értek el. Dajka László tanítványai a hírek szerint közel sem a legjobb formában és lelkiállapotban várták a vasárnapi derbit, akik már a pontszerzéssel is elégedettek lettek volna.

A Dunaújváros vezetőedzője, Dobos Barna szerint semmiképp nem várt könnyű feladat együttesére, de természetesen szerették volna ezúttal is ponttal, pontokkal zárni a találkozót. A nagy meleg ellenére lendületesen, jó iramban indult a mérkőzés. A csapatok nem sokat foglalkoztak az ismerkedéssel, mivel ilyen körülmények között nagy jelentőséggel bírt az első gól megszerzése. Erre meg volt az esélye a Dunaújvárosnak, hiszen Tóth, Dobos és Ablonczy előtt adódott erre lehetőség, de azok sajnos kimaradtak. A hazaiak, csakúgy, mint a mieink bátor támadójátékot mutattak, így élvezetes játék alakult ki, mely során Vaszócsiknak is be kellett mutatnia kapus tudományát. A 17. percben azonban már tehetetlennek bizonyult, amikor Zsolnai 10-11 méterről leadott lövése után a labda utat talált magának a kapuba (1-0). A folytatásban kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, mely időszakban a játékosok becsülettel küzdöttek egymással és a nagy hőséggel egyaránt. Eközben a hazaiak három sárgalappal lettek gazdagabbak, bár az összecsapás egyáltalán nem volt durva. Fordulás után megpróbált azonnal támadólag fellépni a DPASE, de sajnos az 56. percben megszerezte második gólját Zsolnai, ezzel együtt a Dabas (2-0).

Képek: DO-archív

Ahogyan az várható volt, a kétgólos előny birtokában lévő hazaiak taktikát váltottak, és behúzódtak saját térfelükre, hogy a labdaszerzést követően gyors kontrákkal induljanak az újvárosi kapu felé. Dobos Barna fiataljai a folytatásban nagy erőt fektettek a támadásokba, így a jól záró, összeszokott védelemmel szemben is tudtak helyzeteket kidolgozni. A szépítés azonban nem sikerült, ami Scheilinger védéseinek is köszönhető volt. A harmadik hazai gól szögletből, a 91. percben született. Takács fejjel vette be kapunkat (3-0), ezzel végleg eldöntve a három pont sorsát. Elkeseredésre azonban a háromgólos vereség ellenére sincs ok, hiszen a Dunaújváros továbbra is ott van az élmezőnyben, pontosabban a negyedik helyen. Labdarúgóink legközelebb szeptember 17-én az ellen a Pénzügyőr ellen javíthatnak, akik a bajnoki tabellán szorosan, mindössze két ponttal lemaradva állnak a Dunaújváros mögött.

FC Dabas - Dunaújváros PASE 3-0 (1-0)

FC Dabas: Scheilinger György – Tóth Márton, Kállai Norbert, Eördögh Levente, Dabasi Károly, Huller Ádám (Komoróczi Kristóf a 66. percben), Nádházi Ákos, Karacs Roland (Takács Kornél a 90. percben), Hollauer Balázs (Lanczkor Gábor a 88. percben), Zsolnai Róbert, Sárközi Norbert. Vezetőedző: Dajka László.

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Hajdók Gábor, Csendes Péter, Páles Tamás, Ablonczy Gerjén (Abért Bence Zsolt a 81. percben), Csehi Tamás, Dobos Áron, Dorogi Renátó, Tóth Tibor, Blatt Pál (Nyicsenko Igor Igorjevics a 61. percben), Király Bence (Kercsó Bence az 59. percben). Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.