Rangadót nyert és élre állt a DPASE

Szárszó Lajos - 2016. szeptember 3. 21:06

Izgalmas, mozgalmas mérkőzésen aratott 3-1-es győzelmet a Pécs elleni hazai rangadón a Dunaújváros PASE labdarúgó cvsapata az NB III Közép Csoportjának ötödik forudlójában, s zsinórban aratott negyedik sikerével a tabella élére ugrott.

A múlt heti idegenbeli, Békéscsabai négygólos győzelmet követően a Pécs gárdáját fogadta együttesünk. A táblázaton elfoglalt helyeket nézve Dobos Barna gárdája foglalta el az előkelőbb, pontosabban a 3. helyet, de ez kissé megtévesztő volt a 4. álló pécsiekkel szemben, hiszen a csapatok azonos, 9-9 ponttal álltak a tabellán, így a különbség csupán a lőtt gólok számából adódott. Az előjelek alapján szoros, a védekezésre különösen koncentráló két csapat közötti összecsapásra volt kilátás. Lendületesen indult a találkozó, mely első perceiben azonnal kialakultak a párok, ezzel együtt a páros csaták.

Az első igazi lehetőség a 14. percben adódott. Tóth harcolt ki egy szabadrúgást a pécsi kaputól 24-25 méterre. A labda mögé Dorogi állt, de azt sajnos a sorfalba lőtte. Nem sokkal ezt követően Csehi ívelt veszélyesen a védők mögé, de Tóthot elnyomták a hátvédek. A Dunaújváros fegyelmezettsége hozta meg azt a kontrát, amely Királytól indult, azonban az utolsó passz Dorogitól hosszúra sikerült. Folytatódott a hazai fölény, azzal azonban nem tudott élni, pedig arra Tóthnak újabb esélye volt, csatárunk azonban kapáslövés helyett a cselezést választotta, így szöglet lett a vége. Ekkor azonban Koller irányításával felébredt a Pécs, akik percekre eldugták a labdát, majd Vaszócsiknak kellett hatástalanítania egy éles beadást. A 34. percben Koller csúszott bele kapusunkba, de szerencsére nagyobb baj nem lett belőle. A vendég fölény továbbra is meg volt, gólt azonban nekünk sikerült szereznünk. A 42. percben szögletet harcolt ki a Dunaújváros, melyet Dorogi ívelt kapu elé, melybe egy védő ért szerencsétlenül bele, így a labda a kapuba gurult (1-0).

A lefújásig még egy nagy lehetőségünk akadt, szintén egy kontra végén, de Király kecsegtető helyzetből nem talált kaput. A szünet után nagy elánnal kezdett a Pécs, akik teljesen beszorították a Dunaújvárost saját térfelükre. Az 52. percben Vaszócsiknak kellett bravúrt bemutatnia Hadobás közeli lövése után. A nagy nyomást azonban kibírta az újváros, majd egy nagyszerű kontra végén Tóth növelte a hazai előnyt (2-0). Ezt nem bírták idegekkel a vendégszurkolók, akik beszaladtak a pályára, ezzel megszakítva a játékot közel 10 percre. A közjáték után a csereként beállt Havasi szépített (2-1). Ezt követően hatalmas nyomás nehezedett a hazai csapatra, de a fiúk ezt is kibírták. Igaz, közben ismét Vaszócsik védéseire volt szükség. A kegyelemdöfést a 77. percben vitte be a Dunaújváros. Egy szépségdíjas kontratámadás végén Dobos Áron jó cselek után közel húsz méterről tekert a pécsi kapuba (3-1).

Az izgalmak továbbra is megmaradtak, főként, miután a játékvezető 10 percet hosszabbított, de ez nem változtatott a végeredményen. A Dunaújváros ezzel tovább folytatta győzelmi sorozatát, s remek gólarányának köszönhetően átvette a vezetést a NB III Közép Csoportjának tabelláján.

Böőr Zoltán elbúcsúzott

Négy évvel ezelőtt igazolták Dobos Barnáék Dunaújvárosba Böőr Zoltánt, aki azonnal csapatunk vezéregyéniségévé vált. Az ő tudása, embersége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy előbb a másod, majd az első osztályba feljusson az együttes. Hihetetlen módon tisztelték a csapattársak, akiket igazi vezérként fogott össze az öltözőben, a pályán és azon kívül is. Nagyszerű embert, fantasztikus játékost ismertünk meg személyében, aki soha nem adta fel a küzdelmet. Mindig, a legnehezebb helyzetekben is bízott az elvégzett munkában, a csapat erejében.

Három évnyi dunaújvárosi sikersorozat után egy súlyos térdsérülés vetett véget a pályafutásának. Akkor úgy döntött, hogy befejezi labdarúgó pályafutását. Még játékosként adta fejét tanulásra, és elvégezte a Testnevelési Főiskola sportszervezés, sportmenedzser szakát, mivel ilyen munkakörben képzelte, képzeli el további életét. Mint mondta, fantasztikus három évet töltött el városunkban: - Olyan helyre, olyan közösségbe kerültem, ahol ugyanolyan élmények értek, mind szülőhelyemen, Debrecenben. Dunaújvárosban olyan helyen fejeztem be a labdarúgást, ahol újra megtaláltam azokat az értékeket, melyek számomra fontosak voltak. Ez pedig a közösség, a vezetőség, a szakmai stáb, a szurkolók összessége. Mindez olyan keretbe foglalta pályafutásomat, amely érzést szavakkal ki sem lehet fejezni.

Dunaújváros PASE – PMFC 3-1 (1-0)

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Hajdók Gábor, Csendes Péter, Páles Tamás, Ablonczy Gerjén, Csehi Tamás, Dobos Áron (Nyicsenko Igor Igorjevics a 90. percben), Dorogi Renátó, Tóth Tibor (Abért Bence Zsolt a 95. percben) Blatt Pál, Király Bence (Kercsó Bence a 89. percben). Vezetőedző: Dobos Barna.

PMFC: Sólyom Csaba (Gábor Péter a 67. percben) – Kónya Kornél, Erőss Csaba, Fellai József, Szabó Richárd, Koller Krisztián, Turi Tamás, Kónya Dávid, Grabarics Máté Zoltán (Bodor Márkó az 59. percben), Schmidt Zsolt, Hadobás Gergő (Havasi Dániel az 59. percben). Vezetőedző: Márton Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.