Magyar ellenfél az EHF Kupában

spigott - 2016. október 25. 11:21

Az Érd csapata lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele az EHF Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában. A nemzetközi kupasorozat ma délelőtti sorsolásán az is eldőlt, hogy a párharc visszavágóját hazai környezetben vívhatja majd meg együttesünk.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi székházában tartották meg ma délelőtt az EHF Kupa sorsolását, melyen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata is érdekelt volt. Együttesünk a harmadik körben csatlakozott be a nemzetközi kupasorozat küzdelmeibe, melyet idénre jelentősen átalakítottak, hiszen a KEK és az EHF Kupa mezőnyét összevonva küzdenek meg egymással a csapatok a minél szebb eredményekért. A tavalyi csodálatos kupagyőzelem után a DKKA gárdája kiemeltként, az első kalapból várta a mai sorsolást, ahol három német, két-két magyar, francia, orosz és dán, valamint egy norvég együttes közül került ki a mieink harmadik fordulós vetélytársa.

Nos, a mieink számára nem pont úgy alakult a sorsolás, ahogy azt előzetesen remélte a csapat vezetése, mert a hazai mezőny egyik legerősebb csapatát, az Érd gárdáját sodorta kézilabdázóink útjába a vakszerencse. A húzás alatt az is eldőlt, hogy a párharc első mérkőzését idegenben kell lejátszania csapatunknak november 11-én, vagy 12-én, míg a visszavágóra egy héttel később kerül majd sor a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

A párosítás egyetlen pozitívuma, hogy anyagilag nem lesz megterhelő együttesünk számára a párharc, hiszen az utazási és szállásköltségre nem nagyon kell áldoznia akadémiánknak, ugyanakkor az egyik legnehezebb ellenfél került a mieink útjába. Az érdiek ugyanis jelenleg a harmadik helyen állnak a bajnokságban úgy, hogy eddig lejátszott öt mérkőzésükből négyet megnyertek, s csak Debrecenben hullajtottak el egy pontot. Szabó Edina együttese többek közt legyőzte a BL-ben vitézkedő Ferencváros gárdáját is, szóval a remélt továbbjutásért nagyon meg kell majd dolgoznia Zdravko Zovko tanítványainak.

Az előző kiírás végén mi örülhettünk! (Képek: DO-archív)

Nem számít könnyű párharcra akadémiánk szakmai igazgatója, Radulovics Bojana sem, aki szerint a pillanatnyi forma dönthet majd a továbbjutásról.

"Éreztem, hogy ez lesz, nem mondom, hogy repesek a boldogságtól, mert kemény feladat vár csapatunkra. Anyagilag ugyan nem lesz megterhelő ez a párharc, ugyanakkor az egyik legnehezebb ellenfelet kaptuk a sorsoláson. Az érdiek jól szerepelnek a bajnokságban idén, erős csapatuk van, mely legyőzte a közelmúltban a Ferencvárost, de mi is jó formában vagyunk, s az eddigi eredmények alapján egy kiélezett, szoros csatára számítok, melyen az döntheti el a továbbjutás kérdését, hogy melyik csapat fog ki jobb napot. A feladat nehéz, de nem megoldhatatlan, de mi bátran állunk az újabb kihívás elé, s mindenképpen szeretnénk bejutni az EHF Kupa csoportkörébe" - fogalmazott a DKKA szakmai igazgatója.

Az EHF Kupa 3. fordulójának párosításai

Érd HC (magyar)–DKKA (magyar)
Iuventa Michalovce (szlovák)–Alba Fehérvár HC (magyar)
Ankara Yenimahalle BSK (török)–TuS Metzingen (német)
Hypo Niederösterreich (osztrák)–Kubany (orosz)
Handball Club Lada (orosz)–Viborg HK (dán)
SERCODAK Dalfsen (holland)–Nantes Loire Atlantique HB (francia)
TTH Holstebro (dán)–VfL Oldenburg (német)
Randers HK (dán)–MKS Selgros Lublin (lengyel)
Indeco Conversano (olasz)–NFH-Nyköbing Falster Handbold (dán)
HC Dunarea Braila (román)–Byasen Trondheim (norvég)
HC Podravka Vegeta (horvát)–SG BBM Bietigheim (német)
Super Amara Bera Bera (spanyol)–Brest Bretagne Handball (francia)

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.