Hozni kell a kötelezőt

Szárszó Lajos - 2016. november 10. 19:13

Az utolsó előtti helyezett Pécs ellen folytatná jó sorozatát a bajnokság pénteki fordulójában a Dunaferr SE röplabda csapata.

Pénteken este 18 órakor ismét hazai pályán játszik a Dunaferr SE férfi röplabda csapata, mely ezúttal a PTE-PEAC C-Doki, vagyis a Pécs együttesét fogadják. A mieink eddig kettős arcukat mutatták, hiszen voltak nagyszerű, és kevésbé jó meccseik, viszont az, hogy az eddigi nyolc forduló után 15 pontot szerezve az ötödik helyet foglalják el a tabellán, az kifejezetten örömre ad okot. A pénteki találkozó egyértelmű esélyese Tomanóczy Tibor gárdája, hiszen a pécsiek eddig csupán a Magyar Junior Válogatott ellen szerezték meg egyetlen győzelmüket, egyébként addig az NB I idei kiírásában még szettet sem sikerült begyűjteniük. Előre azonban nem lehet odaadni a mieinknek a három bajnoki pontot a legutóbbi bajnokságot a tízedik helyen záró Gyöngyösi Zoltán vezette csapat fiai ellen. Mint azt a Dunaújváros vezetőedzője elmondta, tudják ezt a Dunaferr SE játékosai is, akik a szokott módon készülnek a találkozóra:

- Ha csak a tabellát nézzük, akkor a Pécs elleni bajnokin kötelező lesz begyűjtenünk a három pontot. Most sem készülünk másként, mint eddig, és a fiúk sem gondolnak másként erre a találkozóra, mint az eddigiekre. Nagyon jól tudják, hogy számunkra minden pont fontos, ezért ennek érdekében végezték el a heti munkát. Biztos vagyok abban, hogy minden játékosom a maximális hozzáállással lép majd pályára, és nem fogja félvállról venni az összecsapást. Nem engedhetjük meg, hogy ellenfelünk elkapja a fonalat, és szettet, szetteteket nyerjen ellenünk. Koncentráltan, komoly odafigyeléssel fogunk játszani most is, csakúgy, mint azt eddig tettük.

Képek: DO-archív

Ennek alapján az aktuálisan lehető legerősebb csapatot fogom a pályára küldeni, de abban az esetben, ha a mérkőzés menete megengedi, akkor a bajnokság során eddig kevesebb szerephez jutó fiúk is kapnak bizonyítási lehetőséget. De nem ez az elsődleges cél, hanem a három pont biztos megszerzése. A siker elérése azért is fontos, hiszen ezt követően nehéz mérkőzések várnak ránk, melyeknek magabiztosan kell nekimennünk. Szerencsére, Hartyányi Gergőn kívül, akire egy hónapig nem számíthatok, a sérülések eddig elkerültek bennünket, és bízom abban, hogy ez a következő időszakra így is marad.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.