Könnyed siker Szegeden is

Szárszó Lajos - 2017. január 10. 19:58

Magabiztos, 13-6-os győzelmet aratott a Szeged elleni bajnoki találkozón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a felsőházi alapszakasz hatodik fordulójában.

A Szentes elleni győzelem után és az Euroliga 2. körének összecsapásai előtt a DUE-Maarks Graphics első osztályú női vízilabda csapata Szegeden ugrott a medencébe, hogy a bajnokság hatodik fordulójában megszerezze a győztesnek járó pontokat. Mihók Attila tanítványai mind fejben, mind fizikálisan nagyon felkészülten várták a találkozót, melyen alapvető célként a győzelmet tűzték ki maguk elé. Ennek megfelelően nagy lendülettel kezdett csapatunk, több hazai támadást is kivédekeztek, blokkoltak, labdákat szereztek, de az azokból felépített támadásokat nem sikerült góllal befejezniük. A negyedik percben Kasó Orsolya szabálytalansága után a Szeged legjobbja, Bujka Barbara végezhetett el ötméterest, melyet értékesített, ezzel szerzett előnyt csapatának (1:0).

Szerencsére gyorsan jött az egyenlítés, mely szinte lemásolta a találkozó első gólját, hiszen a másik oldalon Tóth Petra szabálytalansága után lett büntető, melyet Szilágyi Dorottya lőtt biztos kézzel a kapuba (1:1). Az első negyed végjátéka a dunaújvárosi együttesnek sikerült jobban, Gurisatti Gréta centerből, majd Kasó Orsolya labdaszerzése után Horváth Brigitta akcióból vette be Tóth Eszter kapuját (1:3). A második nyolc perc első szakaszában ismét a védekezéseket lehetett dicsérni, mivel mindkét oldalon nagyszerűen blokkoltak a védők. Somhegyi Noémi, majd Horváth Brigitta lövései haltak el a védők kezei között, ezt követően Vályi Fanni kiállítását sikerült kapott gól nélkül megúsznunk. Gurisatti harcossága hozott újabb büntetőt, melyet ismét Szilágyi értékesített (1:4), majd csapatkapitányunk, Menczinger Kata növelte egy szépen kivitelezett akció végén előnyünket (1:5).

A középkezdés után azonnal érkezett a hazaiak válasza, Kádár Ildikó vette be Kasó kapuját (2:5), ezzel lezárva az erre a negyedre jutó gólok számát. Az ötperces szünetet követően Menczinger hozta el a ráúszásnál a labdát, de miután ez a támadásunk nem vezetett sikerre kissé bosszankodhattunk az újabb Bujka gól után, melyet a válogatott játékos szabaddobásból ért el (3:5). Szerencsére ennél közelebb nem jutottak a hazaiak, mivel Horváth Brigitta - miután faképnél hagyta védőit - talált a kapuba (3:6). Egy perccel később újabb találatnak tapsolhattunk, amikor az emberelőnyt kihasználva Vályi Vanda lőtt Tóth kapujába (3:7).

Képek: DO-archív

Ebben a szakaszban gyorsan potyogtak a gólok, hiszen Bujka ötméteresből, majd Garda Krisztina kétszer egymás után, míg a dudaszó előtt fél perccel Szilágyi volt még eredményes (4:10). A záró játékrészt a Szeged kezdte jobban. Az első akcióból Lengyel Anett vette be Kasó kapuját, majd miután kihagytunk egy ötméterest, Mchunu Hlengiwe lőtte meg csapata 11. találatát (5:11). „Slingi” itt meg sem állt, hiszen Szilágyi blokkja után ismét eredményesen fejezte be akcióját (5:12). Kádár kozmetikázott az álláson (6:12), majd a végeredményt Horváth Brigitta állította be, aki emberelőnyből lőtte csapata tizenharmadik, saját maga harmadik gólját (6:13). A dunaújvárosi lányok így újabb győzelemmel hangolódtak az Euroligára, melyre a hétvégén, 12-13-14-én Görögországban kerül sor.

Szegedi Vízmű – DUE-Maarks Graphics 6:13 (1:3, 1:2, 2:5, 2:3)

Szeged: Tóth Eszter Flóra – Gémes Anett Alexa, Lengyel Anett 1, Kádár Ildikó 2, Bujka Barbara 3, Pengő Nikolett Éva, Tóth Petra. Cserék: dr. Árkosy Lilla, Lengyel Dorottya, Miklós Dóra, Veréb Alexandra, Rudics BoglárkaLengyel Dominika. Vezetőedző: Molnár Péter.

DUE-Maarks Graphics: Kasó Orsolya – Szilágyi Dorottya 3, Menczinger Kata 1, Gurisatti Gréta 1, Horváth Brigitta 3, Somhegyi Noémi, Vályi Fanni. Cserék: Slagter Carolina Hendrika, Garda Krisztina 2, Ziegler Diána, Vályi Vanda 1, Mchunu Hlengiwe 2. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.