Nem hibázott az utánpótlás

2017. január 14. (szombat) 8:03 - spigott

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia junior és ifjúsági csapata is könnyed győzelmet aratott az érdi fiatalok elleni bajnoki mérkőzésen.

Ugyan a felnőttek mérkőzését február elsejére halasztották, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia és az Érd utánpótlás csapatai a közelmúltban már lejátszották a 12. fordulóra kiírt mérkőzéseiket. Fiataljaink közül a juniorokra várt nehezebbnek ígérkező feladat, ugyanis az érdiek mindössze kettő ponttal álltak a mieink mögött a bajnoki tabellán. A vendégek az első félidőben meg is nehezítették az akadémisták dolgát, hiszen a szünethez érve "csak" négy gólt volt a Kohász előnye, ám a fordulás után támadásban és védekezésben is remekeltek a juniorok, akik mindössze négy gólt engedélyeztek ellenfelüknek úgy, hogy cserébe tizenhetet szereztek, így végül nagyon sima, 33-16-os győzelmet arattak.

Kép: DO-archív

Az ifjúságiak számára kötelező volt a siker, hiszen ellenfelük az utolsó helyen állt a találkozó előtt, s Vártok Ákos tanítványai nem is bíztak semmi a véletlenre, már az első félidőben megszórták ellenfelüket, így fél óra elteltével 24-5-re vezettek. A térfélcsere után tovább nőtt a különbség a csapatok között, mert a mieink könnyedén szerezték újabb és újabb góljaikat, s bár a második felvonásban az érdiek is eljutottak nyolc találatig, az akadémisták kiütéses, 54-13-as sikerét így sem tudták megakadályozni. A DKKA ifjúsági csapata tizenkét mérkőzést követően a harmadik helyen áll a bajnokságban, míg a juniorok jelenleg a hetedikek.

Eredmények

Junior
DKKA – Érd 33-16 (16-12)

Ifjúsági
DKKA - Érd 54-13 (24-5)

A rovat további hírei: Sport

Kispályás foci - Irány a pálya!

Kispályás foci - Irány a pálya!

2020. június 02. (kedd)

A VI. Nemzeti Kupával, valamint a XVIII. Dunaújváros Kupával kezdi újra kispályás labdarúgó tornáit a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Hosszabbított kvalifikációs időszak

Hosszabbított kvalifikációs időszak

2020. június 01. (hétfő)

A súlyemelők tokiói olimpiára selejtező időszaka október 1-jén folytatódik és 2021. április 30-án ér véget a sportági világszövetség (IWF) honlapjának híre szerint.

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

2020. június 01. (hétfő)

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnökségének tervezete értelmében két fordulóból és a döntőből áll majd az idei strandröplabda országos bajnokság.

Milyen sportot válasszunk? (1. rész)

Milyen sportot válasszunk? (1. rész)

2020. május 31. (vasárnap)

Meghatározó lehet az egészséges életmód felé vezető úton, hogy milyen mozgást építünk be a mindennapokba. Milyen sportágat válasszunk? Miből választhatunk? Honnan fogjuk tudni, hogy nekünk való-e egy-egy edzésforma?

Elkészült a versenykiírás

Elkészült a versenykiírás

2020. május 31. (vasárnap)

A Magyar Kézilabda Szövetség Versenybizottsága elkészítette a 2020/2021-es felnőtt női és férfi NB I-es bajnokságok versenykiírását.

Megvannak a liga legjobbjai

Megvannak a liga legjobbjai

2020. május 30. (szombat)

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

2020. május 30. (szombat)

A héten megkezdték a közös munkát a magyar birkózó-válogatott tagjai, akik Sike András kötöttfogású kapitány szerint a körülményekhez képest jó állapotban érkeztek vissza a hosszú kényszerpihenőről.