Elmaradt a bravúr - Szolnoki öröm Dunaújvárosban is

Szárszó Lajos - 2017. február 21. 20:43

Csak megszorítani tudta a Szolnok együttesét a Dunaferr SE röplabda csapata a bajnokság negyeddöntőjének második, dunaújvárosi mérkőzésén. A vendégek a hazai 3-0-s siker után ezúttal 3-1-re győztékle Tomanóczy Tibor együttesét, így ők jutottak a bajnokság lejgobb négy együttese közé.

A Dunaferr az egyenlítés reményében fogadta a Szolnok együttesét a felsőházi rájátszás második mérkőzésén, míg az újdonsült Magyar kupa győztesek a győzelem reményével vágtak neki az ütközetnek. Nagy lendülettel kezdett mindkét együttes, melyből a szolnokiak jöttek ki jobban, és négy ponttal megléptek a mieinktől (4:8). Gebhardt Norbert szép pontja után hittünk a felzárkózásban, de ezt követően több bosszantó hiba csúszott a Dunaferr játékába, ezzel együtt jelentős előnyre tett szert Gulyás Ferenc gárdája (5:11). Két vitatott labdamenetet nyertek pluszban a vendégek, majd Kholmann nyitásai sikerültek, ezzel kissé sikerült közelebb jutnunk ellenfelünkhöz (12:17). Sőt, egy szép sorozat után felcsillanni látszott az egyenlítés közelsége is, ez azonban gyorsan szertefoszlott, így sima lett a vége (19:25).

Gebhardt pontjával indult a második játék, majd ahelyett, hogy elhúztunk volna, sajnos több nyitást rontottunk, ennek ellenére az első technikai szünetnél nálunk volt az előny (8:5). Stefanovics ásza már a 11. pont volt, itt azonban beragadtunk, és fordítottak Rásáék (11:12). Ekkor újabb fordulat állt be, megint mi vezettünk (16:14), melyet sikerült megőriznünk 18:16-ig, ekkor azonban valamiért belenyúlt a játékvezető a meccsbe, aki két pontot vett el a Dunaferrtől, teljesen jogtalanul. Ebből azonban sikerült felállnunk (22:19), de a vendégek ezt nem hagyták ennyiben, és egy pontra zárkóztak fel. A vége most nekünk jött ki jobban, így egyenlíteni tudtunk (25:21). Szorosan indult a harmadik játék, melynek első szakaszát a mieink nyerték (8:6), főként a feljavult center játékunknak köszönhetően. Kiválóan működött a Hatvany - Stefanovics páros, akik sorban szállították a pontjainkat.

Már 13:9-re vezettünk, amikor hullámvölgybe kerültünk, melyet azonnal büntetett a Szolnok, de az előnyünkből a végjáték előtt így is maradt egy pontunk (18:17). Ezt követően felváltva estek a pontok, majd megremegett a mieink keze, ezért Tomanóczy Tibor mindkét idejét kikérte, de ez sem segített. A hajrát nem bírtuk, lemaradtunk, melynek a Szolnok örülhetett (20:25). A negyedik szettben Rása nyitásaival nem tudtunk mit kezdeni, majd ismét hullámzó játékot láttunk, mely időszakban hol az egyik, hol a másik csapat szerzett 3-4 pontot. Sajnos ebből is a vendégek jöttek ki jobban, és hatalmas előnyre tettek szert (10:16). Ezt meg is tartották, ráadásul újabb könnyű pontokat ajándékoztunk nekik (13:20). A végén ismét Rása következett, aki szó szerint kiszervált bennünket, így a végjátékot könnyedén húzta be a Szolnok (16:25). Ezzel a 3:1-es sikerrel, összesítésben 2:0-val Gulyás Ferenc csapata jutott a legjobb négy közé.

Dunaferr SE – Openhause Szolnok 1:3 (19:25, 25:21, 20:25, 16:25)

Dunaferr SE: Kholmann Norbert, Bohnicsek Szilveszter, Szabó Péter, Hatvany Zsolt, Gebhardt Norbert, Stefanovics Krisztián, Gebhardt Áron (libero). Cserék: Csizmadia Tamás, Kiss Marcell, Móró Ákos. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Openhause Szolnok: Török Roland, Krupánszki Olivér, Hummes Specht Jurgen, Varga Zoltán, Gönczi Imre, Rása Alex, Bene Róbert (libero). Cserék: Fülöp Péter. Vezetőedző: Gulyás Ferenc

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.