Fölényes siker a Szeged ellen

Szárszó Lajos - 2017. február 8. 20:16

Kemény védekezésének és gólerős támadójátékának köszönhetően aratott fölényes, 15-5-ös győzelmet a Szeged elleni bajnokin a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely már a félidőhöz érve eldöntötte a pontok sorsát, s végül ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert.

A Szentes elleni győzelemmel zárult hazai meccs után nem sok idejük volt a lányoknak a pihenésre, hiszen ma este, ismét a győzelem reményében ugrottak a medencébe, ezúttal a Szeged lányai ellen. Bár a vendégek az idei kiírásban több meglepetés győzelmet arattak, mely jó bizonyítéka annak, mennyit fejlődött a játékuk az utóbbi egy év alatt, az összecsapás esélyesei mégis Mihók Attila tanítványai voltak. Kiváló védekezés és ezzel párosuló nagyszerű kapusteljesítmény jellemezte az első nyolc percet, miközben elől is veszélyesek voltunk. McHunu Hlengiwe kezdte meg a gólgyártást (1:0), majd Kasó védett kétszer egymás után. A vendégek védelme is jól zárt ekkor, de Somhegyi centerezésénél már tehetetlennek bizonyultak (2:0).

Bujkáról kétszer egymás után állítottak ki hazai védőt, de a hátrányt is jól védekezték ki a lányok. Kasó Orsi ebben a nyolc percben olyan kitűnő védéseket mutatott be, hogy azokkal teljesen megbabonázta a szegedieket. Menczinger ejtett, majd lőtte ki a pókot a jobb felsőből (4:0), ami már a négygólos vezetést hozta meg számunkra. A védekezésünk továbbra is jelest érdemelt, ráadásul Somhegyi ejtése talált utat a vendég kapuba (5:0). Szilágyi emberelőnyből növelte a két csapat közötti távolságot, majd a negyed végén a vendégek is betaláltak (6:1).

Ismét Menczinger ejtéssel indult a harmadik negyed (7:1), majd Tóth mutatott be bravúrokat, aki Somhegyi és Garda lövéseit hárította. Lengyel faragta a hátrányt, majd ismét Kasóra volt szükségünk, aki ezúttal szép mozdulattal védett egy távoli bombát. Nagy tapsot kapott Vályi Fanny, aki pontos ejtéssel tréfálta meg Tóthot, majd egy kivédekezett emberhátrány után Menczinger ismét betalált (9:2).

Folytatódott a DUE örömjátéka, hiszen még ebben a szakaszban Horváth és Szilágyi is gólt lőtt (11:2). A záró negyedre Mihók Attila azoknak a játékosainak is lehetőséget adott, akik eddig a bajnokság során kevesebb szerephez jutottak. A szegedi oldalon Lengyel Dominika tartotta a lelket csapatában (11:4), mely találatra Szilágyi kettővel válaszolt (13:4). Az utolsó két percben egy szegedi gólra ismét kettő érkezett, ezúttal Horváthtól, majd Gardától, ezzel kialakítva a végeredményt (15:5). A mieink ekkora különbséggel is megérdemelten győztek, és ami ennél talán fontosabb, és még többet mond el a védekezésünkről, hogy sikerült teljesen kivenni a játékból azt a Bujka Barbarát, aki a szegediek húzóembere, csapatkapitánya.

DUE-Maarsk Graphics - Szegedi Vízmű 15-5 (2-0, 4-1, 5-1, 4-3)

DUE-Maarsk Graphics: Kasó – Szilágyi 4, Menczinger 4, Garda 1, Somhegyi 2, Mchunu 1, Vályi F. 1. Csere: Kiss A. (kapus), Sajben, Horváth 2, Huszti D., Vályi V., Brezovszki. Vezetőedző: Mihók Attila.

Szegedi Vízmű: Tóth E. – Miklós, Gémes, Lengyel A., Kádár 1, Bujka, Pengő. Csere: Árkosy, Lengyel D., Rudics, Lengyel D. 4. Vezetőedző: Molnár Péter.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.