Kiütéssel négyes döntőben a Kohász

spigott - 2017. február 15. 19:34

Szinte végig vezetve aratott magabiztos, 31-20-as győzelmet a Mosonmagyaróvár elleni Magyar Kupa negyeddöntőben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely a második félidőben felőrölte ellenfelét, s teljesen megérdemelten jutott be a sorozat négyes döntőjébe.

A Magyar Kupa negyeddöntőjében lépett pályára ma este hat órától a Mosonmagyaróvár otthonában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, melyre nehéz hatvan perc várt a közelmúltban Dunaújvárosban is remekül helyt álló hazaiakkal szemben. A továbbjutáshoz a mieinknek egy döntetlen is elég lett volna ugyan, ám a cél a győzelem megszerzése volt, s ebben segíthetett az is, hogy hosszú sérülése után újra játékra jelentkezett Camila Micijevic, akire támadásban és védekezésben is kulcsfeladatok vártak a mai összecsapáson.

A kezdésre annak ellenére sem lehetett panasz, hogy az első három gólból kettőt a hazaiak szereztek, mert Kovács duplája után Klujber is betalált a mosonmagyaróvári kapuba, így az ötödik percben már a Kohásznál volt az előny (2-3). Együttesünk jól védekezett, a hazaiak többször is hibáztak, míg a túloldalon Cifra három, míg Klujber újabb egy alkalommal talált be, így a kilencedik percben már időt kellett kérnie Varga Józsefnek, hogy rendezze a sorokat (3-7).

Ez ekkor még nem sikerült, mert a Kohász továbbra is irányította a játékot, s mivel Micijevic is beszállt a gólgyártásba, az első negyed óra végén már 11-5-ös vezetésnek örülhettünk. Ekkor jött azonban egy komolyabb megtorpanás a mieink részéről, mely elhibázott támadásokban, sorozatban kihagyott ziccerekben jelentkezett, s ezt könyörtelenül kihasználta a hazai csapat, mely sorozatban négyszer mattolta Oguntoye Viktóriát, s alig öt perc alatt kettőre csökkentette hátrányát (10-12). Nagyon jókor jött Micijevic és Szalai újabb gólja, s bár négyről ismét feljött kettőre a házigazda, a hajrában Szalai emberhátrányban is megvillant, így a szünetre 16-13-as vezetéssel vonulhatott a Kohász.

A második felvonás egy kimaradt dunaújvárosi hetessel kezdődött, melyet egy hazai gól követett, de Takács és Klujber gyorsan válaszolt, s visszaállította a két gárda közti négyfás különbséget (14-18). A folytatásban felváltva szerezték góljaikat a csapatok, de egyre több hiba csúszott mindkét oldalon a játékba, s ezt a 41. percben elégelte meg Varga József, aki másodszor is magához rendelte tanítványait (16-20).

Képek: DO-archív

A rövid pauza után azonban a Kohász játéka vált pontosabbá, Micijevic három labdát szerzett egymás után, melyekből Vincze és Kudor talált be, így a 43. percben ismét hattal vezetett a DKKA (16-22). Együttesünk játékában szerencsére most nem jött hullámvölgy, a jó védekezés mellett támadásban sem hibáztak a mieink, így a véghajrá előtt már csak az volt kérdés, hogy milyen különbséggel nyerik az összecsapást (17-28). Az utolsó hét-nyolc percben már a fiatalok kaptak lehetőséget a Kohásznál, de ebben az időszakban is láttunk szép dolgokat az akadémistáktól, akik megtartották biztos előnyüket, s végül 31-20-as győzelemmel jutottak be a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ahol a Győr, a Ferencváros, vagy a Debrecen lesz az ellenfelük.

Mosonmagyaróvár – DKKA 20-31 (13-16)

DKKA: Oguntoye – Vincze 4, Szalai 5, Micijevic 3, Cifra 3, Kovács 7, Klujber 4. Csere: Csapó (kapus), Kudor 1, Karnik, Takács D. 3, Grosch, Nick, Hornyák, Gindeli 1. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.