Nincs megállás

Szárszó Lajos - 2017. február 8. 7:25

A női első osztályú vízilabda bajnokság erőltetett menetében ezúttal a Szeged együttesét látja vendégül a DUE-Maarak Graphics csapata.

Négy nappal ezelőtt játszotta legutóbbi bajnokiját a DUE-Maarks Graphics csapata a női első osztályú vízilabda bajnokságban, így nem volt sok pihenőjük a lányoknak a ma este 19 órakor kezdődő Szeged elleni meccs előtt. Ez azonban a mieinket ismerve nem lehet gond, hiszen tudjuk, hogy Menczinger Katáék fizikálisan és mentálisan is nagyszerű formában vannak, melyeket a legutóbbi mérkőzések remekül bizonyítottak. Gondoljunk csak a Szentes elleni győztes meccs utolsó két negyedére, amikor összesen kilenc gólt szereztek a lányaink. A DUE gárdájára ma egy kötelező győzelemnek tűnő összecsapás vár a Szeged ellen, melyet több okból is ennek nevezhetünk.

Az első, ami alátámasztja mindezt, hogy a bajnokság során eddig háromszor találkoztunk a Bujka Barbara nevével fémjelzett Tisza-parti együttessel, és mindhárom esetben újvárosi győzelem született. Az ellenük mutatott gólarány magáért beszél, a negyven lőtt gólunkra válaszként mindössze huszonnégy érkezett. A tabellán elfoglalt helyeket összehasonlítva is egyértelmű a két gárda közötti jelenlegi különbség, mivel a DUE 34 ponttal a második, míg a Szeged 18-cal a negyedik pozíciót foglalja el. A ma esti összecsapás azonban több izgalmas pillanatot hozhat, ha a lányaink nem figyelnek eléggé, hiszen a Szeged a bajnokság során okozott már meglepetéseket, és játékuk folyamatos fejlődést mutat.

Képek: DO-archív

A bajnoki kiírásban a Hungerit Szentes és a BVSC-Zugló csapatait egyaránt legyőzték, ez az erejükről sokat elárul. A mieinknek a hazai medencében azonban egyértelmű célja a három bajnoki pont begyűjtése, ráadásul ez a találkozó a ráhangolódás a következő fordulókra is, melyek igen sűrűn követik egymást. Minderről a DUE kitűnő játékosa, Vályi Fanny annyit mondott, hogy:
- Ebben a hónapban nagyon sok meccset játszunk, majdnem minden szerdán és szombaton meccsünk van, és februárban még az Euroligában a Sabadell csapata ellen is fogunk játszani. Nincs megállás, hiszen ma már a Szegedet fogadjuk, melyre remélhetően sok szurkoló kilátogat majd.

A DUE további bajnoki menetrendje:

február 11. 17:30 Honvéd - DUE
február 14. 19:00 DUE – BVSC
február 15. 19:00 DUE - UVSE

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.