Szoros győzelem a Jászberény ellen

spigott - 2017. február 4. 14:31

Tóth Tibor duplájának is köszönhetően aratott 3-2-es sikert a Jászberény elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Újabb felkészülési mérkőzést játszott ma délben a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely az NB III Keleti Csoportjának harmadik helyén álló Jászberény gárdáját látta vendégül a stadion melletti műfüves pályán. Dobos Barna tanítványai nem is kezdték rosszul a találkozót, az első hat percben két ajtó-ablak ziccert is kialakítottak, s bár ezeket még nem tudták értékesíteni, a 9. percben Csendes góljával így is megszerezték a vezetést. A DPASE labdarúgói a folytatásban is fölényben játszottak, s egy szépen kijátszott figura végén Tóth Tibor fejesgóljával megduplázták előnyüket a 23. percben (2-0).

Ekkor kezdett el ébredezni a vendégcsapat is, de a hajráig jobbára csak egymást faragták a játékosok, igazán nagy helyzetet nem jegyezhettünk fel. A 43. percben kihagyott a hazai védelem, s ezt azonnal megbüntette a jászberényi alakulat, így a szünetre 2-1-es hazai vezetéssel vonultak a felek. A fordulás után nagy erőket mozgósított az ellenfél az egyenlítésért, de az újabb gólt a mieink szerezhették volna, ám Ablonczy büntetőjét védeni tudta a jászberényi hálóőr.

A 65. percben azonban már nem volt kegyelem, Dobos Áron futott el remekül a jobb szélen, s középre adását Tóth Tibor váltotta gólra, így újra meglépett kettővel házigazda (3-1). A folytatásban újra a vendégek percei következtek, Vaszócsik és a dunaújvárosi védelem sem unatkozott, s mivel a 80. percben a Jászberény értékesítette tizenegyesét, a véghajrá tartogatott még izgalmakat. Az utolsó tíz perc azonban már nem hozott újabb gólt, így a DPASE végül 3-2-re megnyerte a mindkét csapat számára hasznos felkészülési találkozót.

DPASE – Jászberényi FC 3-2 (2-1)

DPASE: Vaszócsik, Csendes, Farkas, Abért, Kercsó, Blatt, Ablonczy, Pölöskei, Csehi, Tóth T., Dobos Á. Cserék: Nyári (kapus), Tóth Á., Király, Russ. Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Bajnokot avattak a Campusban is

Bajnokot avattak a Campusban is

2024. jún. 17.

Magabiztos sikerrel biztosította be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának bajnoki címét a Fejó-Therm együttese.

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

2024. jún. 16.

Óriási csatában ért el negyedik helyezést a szegedi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában.

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

2024. jún. 16.

A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

2024. jún. 14.

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.